Μόνο o κινηματογράφος! Το «Godard seul le Cinéma» έρχεται στις 28ες Νύχτες Πρεμιέρας - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
18:27
13/9

Μόνο o κινηματογράφος! Το «Godard seul le Cinéma» έρχεται στις 28ες Νύχτες Πρεμιέρας

Από το Φεστιβάλ Βενετίας κατευθείαν στις 28ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας. Ένα μοναδικό tribute των Νυχτών Πρεμιέρας στον αθάνατο θρύλο της Νουβέλ Βαγκ. 

«Ακόμα κι αν τίποτε δεν συνέβαινε όπως ελπίζαμε, οι προσδοκίες μας δεν θα άλλαζαν». Τάδε έφη Ζαν-Λικ Γκοντάρ. Δεν είναι η μόνη των πολλών πλευρών του που κυριεύει το απαραίτητο ντοκιμαντέρ «Godard seul le Cinéma» που σκηνοθέτησε ο Σιρίλ Λετί, είναι όμως αυτή που υπερίπταται όλων των ενστάσεων – κι ας είναι πολλές – που θα μπορούσε κανείς να διατηρεί εναντίον του. Ο Γκοντάρ των αντιφάσεων, της αυτοκατάργησης, των προκλήσεων, της αυτοκριτικής, του κινηματογραφικά απαράμιλλου ‘60, των μεγάλων ονείρων και των παιδιάστικων φαντασιώσεων, της τεχνολογικής ακμής, της πολιτικής ενάργειας, του (διπλά εννοούμενου) εικονικού στοχασμού.

Κατευθείαν από το 79ο Φεστιβάλ Βενετίας, όπου προβλήθηκε πριν λίγες μέρες, το ντοκιμαντέρ «Godard seul le Cinéma» έρχεται στις 28ες Νύχτες Πρεμιέρας σε πανελλήνια πρεμιέρα, ως ένας ελάχιστος φόρος τιμής σε έναν μεγάλο ρομαντικό που μπορεί να εφυγε σήμερα, μα είναι πάντα εδώ. Και θα συνεχίσει να είναι, μέσα από το έργο του, μέσα από το έργο όσων επηρεάστηκαν από αυτόν, μέσα από τον κινηματογραφικο φακό που λέει αλήθεια 24 φορές το δευτερόλεπτο.

Η ταινία «Godard seul le Cinéma»​ θα προβληθεί στο τμήμα ICONS του 28ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας.