Ο Ρούπερτ Έβερετ εκνευρίστηκε με τον Κόλιν Φερθ στο «Ένας Άνδρας Μόνος» - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
16:03
20/5

Ο Ρούπερτ Έβερετ εκνευρίστηκε με τον Κόλιν Φερθ στο «Ένας Άνδρας Μόνος»

Ο Έβερετ δηλώνει ότι θα έπρεπε να πρωταγωνιστήσει αυτός στην ταινία του Τομ Φορντ και παίρνει θέση στο ζήτημα αν θα επρεπε στρέιτ ηθοποιοί να υποδύονται γκέι χαρακτήρες και το αντίστροφο.

Από τον Γιάννη Βασιλείου

Σε συνέντευξη του ο Ρούπερτ Έβερετ διαμαρτυρήθηκε που ο Κόλιν Φερθ, ένας στρέιτ ηθοποιός υποδύθηκε έναν γκέι χαρακτήρα στο «A Single Man» του Τομ Φορντ. «Είναι εκνευριστικό. Εκνευρίστηκα όταν είδα τον Κόλιν Φερθ στην ταινία του Τομ Φορντ, σκεφτόμουν μπράβο Κόλιν αυτό είναι το τέλος της καριέρας μου, επειδή αυτός ο ρόλος θα έπρεπε να είναι δικός μου.», είπε ο Έβερετ ξεκαθαρίζοντας, βέβαια, ότι δεν θα πιστεύει ότι θα πρέπει όλοι οι γκέι ρόλοι να παίζονται από γκέι ηθοποιούς – άρα ισχύει μόνο για τον συγκεκριμένο;

«Υπάρχουν πολλά παραδείγματα φανταστικών στρέιτ ηθοποιών που υποδύθηκαν σπουδαίους γκέι ρόλους. Κι έπειτα υπάρχουν και λιγότερο καλά παραδείγματα, οπότε το ερώτημα είναι γιατί δεν μπορούν οι γκέι ηθοποιοί να παίξουν στρέιτ ρόλους;», αναρωτήθηκε ο Έβερετ κι εμείς θα πούμε ότι υπάρχουν πολλά παραδείγματα φανταστικών γκέι ηθοποιών που υποδύθηκαν σπουδαίους στρέιτ χαρακτήρες.

Η αλήθεια, βέβαια, είναι ότι όταν ένας ηθοποιός έκανε coming out ήταν δύσκολο να αποφύγει το typecasting, ειδικά παλιότερα, κάτι στο οποίο ο Έβερετ έχει προσωπική εμπειρία. «Το πρόβλημα μου είναι ότι είχα τη μεγάλη μου στιγμή το ’97, υποδυόμενος τον γκέι φίλο στον Γάμο του Καλύτερου μου Φίλου. Μετά από αυτό ήταν δύσκολο να παίξω κάτι άλλο και δεν πιστεύω ότι οι γκέι ηθοποιοί θα έπρεπε να παίζουν μόνο γκέι χαρακτήρες, θα έπρεπε να μπορούν να παίξουν και στρέιτ ρόλους».

Ο Έβερετ τοποθετήθηκε και για την περιβόητη σοσιομιντιακή έκρηξη που είχε προκαλέσει η  πρόσληψη της Σκάρλετ Γιόχανσον στο «Rub and Tug», όπου θα υποδυόταν έναν transgender ρόλο, με την ηθοποιό να αποσύρεται τελικά και το project να ακυρώνεται. «Ο κόσμος ξεχνά ότι το Χόλυγουντ είναι μια επιχείρηση. Εκείνη την περίοδο δεν υπήρχε τρανς ηθοποιός αρκετά μεγάλη για να σηκώσει παραγωγή 50-60 εκατομμυρίων δολαρίων. Το βρήκα μεγάλο λάθος αυτό από την τρανς κοινότητα, επειδή πιθανότατα υπήρχαν αρκετοί άλλοι ρόλοι που θα μπορούσαν να υποδυθούν τρανς ηθοποιοί και η ερμηνεία της Σκάρλετ  σίγουρα δεν θα ήταν αντι-τρανς. Bρήκα λίγο στενόμυαλη την αντίδραση της τρανς κοινότητας». Δεν μπορούμε να διαφωνήσουμε μαζί του.