Σκορσέζε, Λόουτς, Γκλέιζερ και Βέντερς! Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του 76ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
14:00
13/4

Σκορσέζε, Λόουτς, Γκλέιζερ και Βέντερς! Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του 76ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών

Αυτό τον Χρυσό Φοίνικα ποιος/-α θα τον πάρει; Με επιστροφές μεγάλων σκηνοθετών στην Κρουαζέτ, οι φετινές Κάννες αποκάλυψαν τους τίτλους του φετινού στιβαρού προγράμματος. Το 76ο Φεστιβάλ Καννών θα πραγματοποιηθεί 16 - 27 Μαΐου 2023.

Από τους Γιάννη Βασιλείου, Πάνο Γκένα, Ηλία Δημόπουλο, Θανάση Πατσαβό

«Το όνειρο είναι ακόμα εδώ», δήλωσαν χαρακτηριστικά η Ίρις Κνόμπλοχ και ο Τιερί Φρεμό, η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος του Φεστιβάλ Καννών και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του, οι οποίοι υπερθεματίζοντας το γεγονός πως η προβολή των ταινιών σε αίθουσα είναι αναντικατάστατο, πολιτιστικό γεγονός ανακοίνωσαν το φετινό, πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ που εδώ και χρόνια «αλλάζει το παιχνίδι».

Αφήνοντας χώρο σε νέες ανακοινώσεις και εκπλήξεις προσεχώς, το Επίσημο Διαγωνιστικό αποτελείται μέχρι στιγμής από 19 ταινίες. Φέτος συναντάμε μερικά από τα σημαντικότερα ονοματα του σύγχρονου σινεμά, πολυβραβευμένους/-ες δημιουργούς και παλαιότερους κατόχους του Χρυσού Φοίνικα. Ο εκλεκτικός Τζόναθαν Γκλέιζερ αποκαλύπτει 10 χρόνια μετά το αινιγματικό «Under the Skin» το «The Zone of Interest», μία από τις πιο αναμενόμενες ταινίες της χρονιάς, ο Άκι Καουρισμάκι διεκδικεί ξανά τον Χρυσό Φοίνικα με το «Fallen Leaves», o συνήθης ύποπτος Γουές Άντερσον θα προβάλλει το «Asteroid City», η Αλίτσε Ρορβάχερ μετά το Βραβείο Σεναρίου για τον «Ευτυχισμένο Λάζαρο» βρίσκει εκ νέου θέση με μία «Χίμαιρα», ο Τοντ Χέινς υπόσχεται ένα ερμηνευτικό δίδυμο «δυναμίτη» με τις Τζούλιαν Μουρ & Νάταλι Πόρτμαν στο «May December», ενώ μεγάλοι νικητές του Χρυσού Φοίνικα στο παρελθόν, όπως οι Χιροκάζου Κόρε-Έντα,, Κεν Λόουτς, Νουρί Μπιλγκέ Τσεϊλάν, Νάνι Μορέτι, Βιμ Βέντερς (ο Βέντερς μάλιστα με διπλή παρουσία στο φετινό φεστιβάλ, αφού έχει και το τρισδιάστατο «Anselm» στις Ειδικές Προβολές) δηλώνουν παρουσία στο Διαγωνιστικό με τις νέες δημιουργίες τους. Επιπλέον, εννιά χρόνια μετά τη μεγάλη νίκη του Μάικλ Μουρ με το «Fahrenheit 9/11» (Πρόεδρος της Επιτροπής τότε ήταν ο Κουέντιν Ταραντίνο), το ντοκιμαντέρ επιστρέφει ως είδος στο Διαγωνιστικό των Καννών, κάτι που δεν συνέβη με το animation (υπήρχαν φήμες για τη νέα ταινία του Μιγιαζάκι «How Do You Live?»).

Παρά τα μεγάλα ονόματα που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα, μεγάλες ήταν και οι απουσίες ταινιών που περιμέναμε να ακουστούν στην ανακοίνωση. Συγκεκριμένα οι ταινίες «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου, «The Holdovers» του Αλεξάντερ Πέιν, «The Beast» του Μπερτράντ Μπονελό, «The Bikeriders» του Τζεφ Νίκολς, «Red Island» του Ρομπέν Καμπιγιό, «Hitman» του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ. Ίσως κάποιες από τις παραπάνω προστεθούν προσεχώς, διαφορετικά οι πρεμιέρες τους πάνε προς Βενετία.

Όπως είχε ήδη ανακοινωθεί από το Φεστιβάλ, η μικρού μήκους ταινία «Strange Way of Life» του Πέδρο Αλμοδόβαρ θα φέρει στο κόκκινο χαλί της Κρουαζέτ τους Ίθαν Χοκ και Πέντρο - πιο δημοφιλής δεν γίνεται - Πασκάλ, ο Ιντιάνα Τζόουνς θα προσφέρει μπλοκμπάστερ λάμψη με το «Δίσκο του Πεπρωμένου» σε σκηνοθεσία Τζέιμς Μάνγκολντ, ενώ η κινηματογραφική κοινότητα θα περιμένει ανυπόμονα την προβολή του «Killers of the Flower Moon» του μαέστρου Μάρτιν Σκορσέζε. Στις Ειδικές Προβολές και Πρεμιέρες του Φεστιβάλ, ξεχωρίζουν η μεγάλη επάνοδος του Βίκτορ Ερίθε μετά από 30 χρόνια με την ταινία «Fermer Les Yeux», το νέο κινηματογραφικό δώρο του Τακέσι Κιτάνο «Kubi», το ντοκιμαντέρ «Occupied City» του Στιβ ΜακΚουίν για τη ναζιστική κατοχή στο Άμστερνταμ και η πρεμιέρα του τηλεοπτικού «The Idol» των Σαμ Λέβινσον και The Weeknd.

Διαβάστε στη συνέχεια περισσότερες πληροφορίες για τις ταινίες του Διαγωνιστικού και ενημερωθείτε για το αναλυτικό πρόγραμμα του 76ου Φεστιβάλ Καννών.

Επίσημο Διαγωνιστικό

CLUB ZERO της Τζέσικα Χάουζνερ 

Μια δασκάλα πιάνει δουλειά σε ένα σχολείο προνομιούχων οικογενειών, όμως η στενή σχέση της με ένα γκρουπ μαθητών έχει διαλυτικές συνέπειες λόγω των ακραίων διακηρύξεών της. Η Τζέσικα Χάουζνερ επιστρέφει σ’ ένα φεστιβάλ που έχει διαπρέψει συμμετοχικά κι έχει κερδίσει και μια Ειδική Μνεία με το «Inter-View» του 1999.  

THE ZONE OF INTEREST του Τζόναθαν Γκλέιζερ

Εικονοκλάστης δημιουργός με προϋπηρεσία στα βίντεο κλιπ, σκηνοθέτης ευρηματικών διαφημιστικών και αταξινόμητος κινηματογραφιστής με τρεις (μόλις) ταινίες που έχουν το δικό τους ξεχωριστό αποτύπωμα (το γκανγκστερικό «Sexy Beast», το κιουμπρικό αίνιγμα του «Birth» και το αριστουργηματικό «Κάτω από το Δέρμα»), ο Τζόναθαν Γκλέιζερ επανέρχεται επιτέλους στο σινεμά. Με θέμα το Ολοκαύτωμα και βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Μάρτιν Άμις, το «The Zone Of Interest» κάνει πρεμιέρα στις Κάννες για να «διαβάσει» με αφηγηματική ευγλωττία μία από τις πιο σκοτεινές σελίδες της Ιστορίας. 

FALLEN LEAVES του Άκι Καουρισμάκι

Αν έπρεπε να καταρτίσεις μια δεκάδα ενεργών δημιουργών, που η υπογραφή γίνεται άμεσα αντιληπτή στο πρώτο λεπτό της προβολής, ο Φινλανδός Άκι Καουρισμάκι θα ήταν σίγουρα ανάμεσά τους. Το στιλιζάρισμα, το dry humor, η κοινωνική κριτική, οι εκφραστικότατες μες στην ανέκφραστη όψη τους φάτσες θα επισκεφτούν τις Κάννες δεκατρία χρόνια μετά το «Λιμάνι της Χάβρης» - θυμίζουμε ότι η «Άλλη Όψη της Ελπίδας» είχε διαγωνιστεί στο Βερολίνο. O Tιερί Φρεμό θυμήθηκε κι ένα ανέκδοτο, όταν ο Καουρισμάκι πήρε το Μεγάλο Βραβείο το 2002 ρώτησε τον προέδρο της Επιτροπής Ντέιβιντ Λιντς ποιος είναι, κάνοντάς τον να ξεκαρδιστεί.

FOUR DAUGHTERS της Καουδέρ Μπεν Χανία 

Η φεστιβαλικώς πολυταξιδεμένη Τυνήσια δημιουργός σε μια ταινία-σταθμό στη ζωή της. Ένα έργο που ξεκίνησε πίσω στο 2016 και αφορούσε στην ιστορία μιας οικογένειας με τέσσερεις κόρες, εκ των οποίων οι δύο εισέρχονται εθελοντικά στον ISIS στην Λιβύη, μετατράπηκε από την ίδια σε ένα μακρόπνοο σχέδιο ταινίας που ενέπλεξε επαγγελματίες ηθοποιούς και ανθρώπους με εμπλοκή στην αληθινή ιστορία. Ένα αμάλγαμα ψευδο-ντοκιμαντέρ μυθοπλασίας που ενδέχεται να αποτελέσει εστία συζήτησης, ίσως ακόμα και πολιτικών αντεγκλήσεων. 

ASTEROID CITY του Γουές Άντερσον

Ένας διαγωνισμός αστροπαρατήρης που λαμβάνει χώρα σε μια υποθετική αμερικανική πόλη των '50s, φέρνει κοντά μαθητές και γονείς από όλη τη χώρα, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα αναψυχής, κωμωδίας και επεισοδιακών δραμάτων. Λάτρεις της παστέλ χρωματικής παλέτας, των ιδιόρρυθμων χαρακτήρων και των ευθυγραμμισμένων κάδρων, έφτασε η ώρα! Η νέα ταινία του Γουές Άντερσον - φυσικά μαζί με ένα διαστρικό καστ - πάει Κάννες.

ANATOMIE D'UNE CHUTE της Ζυστίν Τριετ

H σκηνοθέτρια είχε βρεθεί ξανά διαγωνιζόμενη για τον Χρυσό Φοίνικα το 2019 με το «Σεξ και Ψυχανάλυση», που πάντρευε επί της οθόνης την Βιρζινί Εφιρά με την Αντέλ Εξαρχόπουλος, εδώ επιστρατεύει, όπως λέγεται, χιτσκοκισμούς για να αφηγηθεί την ιστορία μιας γυναίκας που βρίσκεται κατηγορούμενη για τον φόνο του άνδρα της, ο οποίος πέθανε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες σε ένα απομακρυσμένο σαλέ στις Άλπεις. Πρωταγωνιστεί η Σάντρα Χέλερ του «Toni Erdmann».  

MONSTER του Χιροκάζου Κόρε-Έντα 

Επτασφράγιστη η πλοκή της νέας ταινίας του ενεργότατου, τετράκις (!) βραβευμένου στις Κάννες Κόρε-εντα – αν και εδώ για πρώτη φορά δεν υπογράφει το σενάριο. Το ιαπωνικά αποκαλούμενο «Kaibutsu», υπογράφει ο Γιούτα Σακαμότο, ο άνθρωπος πίσω από σίριαλ όπως τα «Alter», «Woman» και «Matrimonial Chaos». Ο Γκένκι Καουαμούρα, μια προσωπικότητα της Χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου, με πλήθος εργασιών σε σινεμά και λογοτεχνία, υπογράφει την παραγωγή της ταινίας, σε μια ακόμα συνεργασία με τον Κόρε-εντα, αφού δούλεψαν μαζί και στην σειρά του Netflix που αναμένεται εντός του έτους.  

IL SOL DELL’AVVENIRE του Νάνι Μορέτι

Με την κριτική δεν τα πάει και τόσο καλά ο Νάνι Μορέτι τελευταία – δείτε τι αντιμετώπιση είχε το «Tre Piani»- είναι όμως πάντα ευπρόσδεκτος στο διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ των Καννών, έχοντας φύγει και με Χρυσό Φοίνικα από εκεί με το «Δωμάτιο του Γιου». H νέα του ταινία έχει τον τίτλο «ο Ήλιος του Μέλλοντος», στο πλευρό του συμπρωταγωνιστεί ο Ματιέ Αμαλρίκ, μια φιγούρα που δεν λείπει σχεδόν ποτέ από τις οθόνες της Κρουαζέτ. 

LA CHIMERA της Αλίτσε Ρορβάχερ 

Ένας Βρετανός αρχαιολόγος μπλέκει σε ένα διεθνές δίκτυο λαθρεμπορίας ετρουσκικών αντικειμένων. H 41χρονη Ιταλίδα Ρορβάχερ, φρέσκια από την φετινή συν-υποψηφιότητά της με τον Αλφόνσο Κουαρόν για το Όσκαρ Ταινίας Μικρού Μήκους, φέρνει στη διανομή της τους Τζος Ο’ Κόνορ και Ιζαμπέλα Ροσελίνι και υπογράφει μια θριλερικού χαρακτήρα ιστορία με υπόβαθρο που συγκινεί μερικούς από εμάς. Και τον Τιερί Φρεμό, απ’ ότι φαίνεται επίσης. 

ABOUT DRY GRASSES του Νούρι Μπιλγκέ Τσεϊλάν 

Εδώ και καιρό κλεισμένο για τις Κάννες, το νέο πόνημα του Τσεϊλάν, του οκτώ φορές τιμημένου στις Κάννες (Χρυσός Φοίνικας στην «Χειμερία Νάρκη» το 2014) μιλά για έναν νεαρό δάσκαλο που ολοκληρώνει το δύσκολο «αγροτικό» του σε ένα απόμερο χωριό της Ανατολίας και ελπίζει σε μια μετάθεση στο κέντρο της χώρας που θα τον επαναφέρει στη ζωή. Όμως κατηγορίες παρενόχλησης από δύο μαθήτριες έρχονται στη ζωή του θάβοντας κάθε ελπίδα. Τότε παρουσιάζεται η Νουράι, δασκάλα κι αυτή, και τα πράγματα παίρνουν μια απρόσμενη τροπή. Ο Τσεϊλάν στον κόσμο του #metoo, η τρίωρη διάρκεια εγγυάται τσεϊλανική καθαρότητα και μια σειρά συζητήσεων (αν όχι κι ένας 2ος Φοίνικας) περιμένουν στη γωνιά.  

L'ÉTÉ DERNIER της Κατριν Μπρεγιά

Κάποτε από τις πρωτοπόρους του σινεμά της πρόκλησης, μα οριακά άγνωστη για μια νεότερη γενιά σινεφίλ η Κατριν Μπρεγιά επιστρέφει με το «Τελευταίο Καλοκαίρι». Όπως επισήμανε και ο Φρεμό, έλειπε καιρό από το σινεμά για λόγους υγείας, η ταινία σηματοδοτεί την επιστροφή της. Πρόκειται για ελεύθερη διασκευή του σκανδιναβικού «Queen of Hearts» - να το αναζητήσετε αυτό- μιας αρκετά προβοκατόρικης ταινίας που είχε πολλά και ενδιαφέροντα να καταθέσει για τους καιρούς μας. 

LA PASSION DE DODIN BOUFFANT του Tραν Αν-Χουνγκ

O Βιετναμέζος Tραν Αν-Χουνγκ είχε πάρει Χρυσή Κάμερα στο φεστιβάλ ακριβώς 30 χρόνια πριν με το «Scent of the Green Papaya». Δεν είχε την εξέλιξη που θα περίμενες, η φιλμογραφία του μετρά και μια μεταφορά του «Νορβηγικού Δάσους» του Μουρακάμι, για την οποία, με δεδομένη τη δημοφιλία του βιβλίου, θα είχες ακούσει περισσότερα αν ήταν της προκοπής – για κάποιους από εμάς είναι – θέλουμε να πιστεύουμε όμως ότι η επιστροφή του στην Κρουαζέτ δεν λαμβάνει χώρα μόνο για επετειακούς λόγους, αλλά ότι το γαστρονομικό του δράμα είναι καλή ταινία. 

RAPITO του Μάρκο Μπελόκιο 

Στα 84 του, με περίπου όποια φεστιβαλική τιμή υπάρχει στη φαρέτρα του, ο Μάρκο Μπελόκιο επιστρέφει στη Νότια Γαλλία, στο φεστιβάλ που το 2021 τον τίμησε με Φοίνικα συνεισφοράς. Κι επιστρέφει διαγωνιζόμενος με το «Rapito», μία εκ των τριών ιταλικών ταινιών του φετινού Διαγωνιστικού. Θέμα της η πραγματική ιστορία του Εντγκάρντο Μορτάρα, ενός παιδιού εβραϊκής καταγωγής που απήχθη από την οικογένειά του από την Παπική Εκκλησία, ανατράφηκε ως Καθολικός, έγινε ιερέας, όμως όταν η ιστορία της απαγωγής έγινε γνωστή, το διεθνές σκάνδαλο έριξε τον Πάπα. Ο Μπελόκιο ξαναδιαβάζει την ιστορία της χώρας του, περί τα τέλη του 19ου αιώνα, κι έχει να πει κάτι σκανδαλώδες ακόμα και σήμερα. 

MAY DECEMBER του Τοντ Χέινς

Ο σπουδαίος (κι αγαπημένος μας) Τοντ Χέινς συνεργάζεται με τις Τζούλιαν Μουρ και Νάταλι Πόρτμαν για ένα εκκωφαντικό δράμα - σπουδή χαρακτήρων. 20 χρόνια μετά το διάσημο στα ταμπλόιντ ρομάντσο τους, η Γκρέισι (Μουρ) και ο 23 χρόνια νεότερός της, Τζο, ετοιμάζονται για την αποφοίτηση των διδύμων τους. Όταν η σταρ του Χόλιγουντ Ελίζαμπεθ Μπέρι (Πόρτμαν) έρχεται για διακοπές μαζί τους, για να μελετήσει την Γκρέισι και να την υποδυθεί προσεχώς σε biopic, οι οικογενειακές δυναμικές, οι ζωές που συνέβησαν και τα χρόνια που χάθηκαν, είναι έντονες. Λίαν ενδιαφέρουσα σύνοψη για μια διερεύνηση της αλήθειας, της αφήγησης και των δυσκολιών (ή μήπως της αδυναμίας;) να καταλάβεις ποτέ τον άλλον.

FIREBRAND του Καρίμ Αϊνούζ

Έχοντας κάνει το ντεμπούτο του στο φεστιβάλ το 2002 με το «Madame Sata», ο Καρίμ Αϊνούζ, δημιουργός της «Αόρατης Ζωής της Ευρυδίκης Γκουσμάο», βρίσκεται στο διαγωνιστικό των Καννών με την πρώτη του αγγλόφωνη προσπάθεια, στην οποία πρωταγωνιστούν η Αλίσια Βικάντερ, ο Τζουντ Λο, ο Έντι Μάρσαν και ο Σαμ Ράιλι. Η ταινία αφηγείται τον γάμο της Αικατερίνης Παρ με τον Ερρίκο τον Όγδοο και ακούγεται πως έχει και στοιχεία τρόμου. 

OLD OAK του Κεν Λόουτς 

Στην παμπ ενός χωριού στην βορειοανατολική Αγγλία, χωριού που κάποτε ανθούσε λόγω του ορυχείου που πλέον είναι κλειστό, η πάλαι ποτέ υγιής κοινότητα ερημώνει και τα σπίτια, φθηνά και άδεια, περιμένουν ανθρώπους να ζωηρέψουν. Οι άνθρωποι αυτοί, όμως, θα είναι Σύροι πρόσφυγες που η χώρα έχει δεχθεί τα προηγούμενα χρόνια. Πώς θα τους υποδεχθεί το χωριό; Και ποιο θα είναι το μέλλον της Old Oak; Ο Κεν Λόουτς, στα 86 του, επιστρέφει υπενθυμίζοντας πώς είναι πάντα παρών, πάντα κραταιός. 

BANEL ET ADAMA της Ραμάτα- Τουλάγιε Σι

Πρώτη ταινία για τη Ραμάτα- Τουλάγιε Σι από τη Σενεγάλη, η οποία, όπως αποκάλυψε ο Φρεμό, προοριζόταν αρχικά για το «Ένα Κάποιο Βλέμμα», μα μόλις χτες επικοινώνησαν με τη δημιουργό και της ανακοίνωσαν ότι η ταινία της θα προβληθεί τελικά στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα των Καννών, τοποθετώντας την έτσι αυτομάτως στο κλαμπ των νέων σκηνοθετών που πρέπει να προσέξουμε.  

PERFECT DAYS του Βιμ Βέντερς

Με πρωταγωνιστή έναν άντρα που καθαρίζει τις δημόσιες τουαλέτες στο Τόκιο, ο βραβευμένος με Χρυσό Φόνικα για το «Παρίσι, Τέξας» Βιμ Βέντερς, επιστρέφει στο Διαγωνιστικό του Φεστιβάλ. «Στην ηλικία μου δεν ξέρω αν μπορώ να υπερασπιστώ δυο ταινίες στο πρόγραμμα», απάντησε ο σκηνοθέτης στον Φρεμό όταν του ανήγγειλε πως δυο ταινίες του («Perfect Day» και «Anselm») επιλέχθηκαν στις φετινές Κάννες.

JEUNESSE του Γουάνγκ Μπίνγκ

Δυο ταινίες έχει ο Κινέζος σκηνοθέτης, Γουάνγκ Μπινγκ, στο πρόγραμμα (η έτερη βρίσκεται στις Ειδικές Προβολές) και με αυτή εδώ επιστρέφει το είδος του ντοκιμαντέρ στο Διαγωνιστικό προσφέροντας μία ενδοσκοπική ματιά στις κοινωνικές αναταραχές υπό το βλέμμα της νεολαίας.

Ένα Κάποιο Βλέμμα
THE DELINQUENTS σε σκηνοθεσία Rodrigo MORENO
HOW TO HAVE SEX σε σκηνοθεσία Molly MANNING WALKER (ντεμπούτο)
GOODBYE JULIA σε σκηνοθεσία Mohamed KORDOFANI (ντεμπούτο)
THE BURITI FLOWER σε σκηνοθεσία João SALAVIZA & Renée NADER MESSORA
SIMPLE COMME SYLVAIN σε σκηνοθεσία Monia CHOKRI
THE MOTHER OF ALL LIES σε σκηνοθεσία Asmae EL MOUDIR
THE SETTLERS σε σκηνοθεσία Felipe GÁLVEZ (ντεμπούτο)
OMEN σε σκηνοθεσία Baloji TSHIANI (ντεμπούτο)
THE BREAKING ICE σε σκηνοθεσία Anthony CHEN
ROSALIE σε σκηνοθεσία Stéphanie DI GIUSTO
THE NEW BOY σε σκηνοθεσία Warwick THORNTON
IF ONLY I COULD HIBERNATE σε σκηνοθεσία Zoljargal PUREVDASH (ντεμπούτο)
HOPELESS σε σκηνοθεσία KIM Chang-hoon (ντεμπούτο)
TERRESTRIAL VERSES σε σκηνοθεσία Ali ASGARI & Alireza KHATAMI
RIEN À PERDRE σε σκηνοθεσία Delphine DELOGET (ντεμπούτο)
LES MEUTES σε σκηνοθεσία Kamal LAZRAQ (ντεμπούτο)
LE REGNE ANIMAL σε σκηνοθεσία Thomas CAILLEY

Ταινία Έναρξης

Jeanne du Barry της Μαϊγουέν 

Συνταγή για να ανοίξει σωστά ΤΟ γαλλικό κινηματογραφικό φεστιβάλ; Μια παράπλευρη, ολίγον ροζ, ιστορία του 15ου Λουδοβίκου, μια συζητημένη δημιουργός και πρωταγωνίστρια (η Μαϊγουέν) και ο Ντεπ. Ο Τζόνι Ντεπ. Σερβίρεται ζεστό ως ορντέβρ. Αρκεί.  

Εκτός Διαγωνιστικού
KILLERS OF THE FLOWER MOON σε σκηνοθεσία Martin SCORSESE
INDIANA JONES AND THE DIAL OF DESTINY σε σκηνοθεσία James MANGOLD
THE IDOL σε σκηνοθεσία Sam LEVINSON
COBWEB σε σκηνοθεσία KIM Jee-woon

Cannes Premiere
FERMER LES YEUX σε σκηνοθεσία Victor ERICE
KUBI σε σκηνοθεσία Takeshi KITANO
LE TEMPS D'AIMER σε σκηνοθεσία Katell QUILLÉVÉRÉ
BONNARD, PIERRE ET MARTHE σε σκηνοθεσία Martin PROVOST

Ειδικές Προβολές
ANSELM (DAS RAUSCHEN DER ZEIT) σε σκηνοθεσία Wim WENDERS
OCCUPIED CITY σε σκηνοθεσία Steve MCQUEEN
PICTURES OF GHOSTS σε σκηνοθεσία Kleber MENDONÇA FILHO
MAN IN BLACK σε σκηνοθεσία WANG Bing

Midnight Screenings
OMAR LA FRAISE σε σκηνοθεσία Elias BELKEDDAR
KENNEDY σε σκηνοθεσία Anurag KASHYAP
ACIDE σε σκηνοθεσία Just PHILIPPOT

Βρείτε συγκεντρωμένες όλες τις ανταποκρίσεις, κριτικές, νέα και αφιερώματα του φετινού Φεστιβάλ Καννών εδώ: www.cinemagazine.gr/cannes

Το ΣΙΝΕΜΑ / cinemagazine.gr ταξιδεύει στις Κάννες με την AEGEAN και σας προσφέρει καθημερινές ανταποκρίσεις. Το 76o Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών πραγματοποιείται 16 - 27 Μαΐου 2023.