Το «Amadeus» τώρα και σε τηλεοπτική σειρά - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
15:46
10/4

Το «Amadeus» τώρα και σε τηλεοπτική σειρά

Το trend της διασκευής κινηματογραφικών επιτυχιών υπό τη μορφή τηλεοπτικής σειράς συνεχίζεται με την αγαπημένη οσκαρική δόξα των '80s. Επισήμως η σειρά (όπως και η ταινία) βασίζεται στο ομώνυμο θεατρικό του Πίτερ Σάφερ, αλλά ποιον κοροϊδεύουμε;

Από τον Γιάννη Βασιλείου

Aν έπρεπε να κρατήσουμε μια ταινία από τους οσκαρικούς νικητές των ‘80s, αυτή θα ήταν το «Amadeus» του Μίλος Φόρμαν. Το επίτευγμα του Μίλος Φόρμαν είναι ότι, με εφαλτήριο το ομώνυμο θεατρικό του Πίτερ Σάφερ, υπερβαίνει την πολυφορεμένη συνταγή της κινηματογραφικής βιογραφίας, για να μιλήσει για την ύβρη, τον φθόνο, το «γέλιο» του Θεού σε βάρος μας, όπως αντιλαμβάνεται το μνημειώδες γέλιο του Μότσαρτ ο Σαλιέρι, που θα μπορούσε να έχει καταντήσει μια απλή ντικενσιανή φιγούρα στα χέρια άλλου δημιουργού και άλλου ηθοποιού -  τεράστιος Φ. Μάρεϊ Έιμπραχαμ.

Ετοιμάζεται σειρά, λοιπόν, επισήμως βασισμένη στο ομώνυμο θεατρικό του Σάφερ, ανεπισήμως  -ποιον κοροϊδεύουμε- εκμεταλλευόμενη το brand name της κινηματογραφικής ταινίας. Ο Πολ Μπέτανι θα υποδυθεί τον Σαλιέρι, ενώ τον Τομ Χάλς, το γέλιο του οποίου ως Μότσαρτ δεν θα ξεχάσουμε ποτέ, θα αντικαταστήσει ο Γουίλ Σαρπ, που έχει ανεβάσει τις μετοχές του λόγω του «White Lotus».

Τα γυρίσματα της σειράς ξεκινούν το καλοκαίρι στην Ουγγαρία, που σημαίνει ότι το νωρίτερο που θα την δούμε στους δέκτες μας είναι μέσα στο 2025.