Πέθανε ο Άνγκους Κλάουντ του «Euphoria» σε ηλικία 25 ετών - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
13:43
1/8

Πέθανε ο Άνγκους Κλάουντ του «Euphoria» σε ηλικία 25 ετών

Σοκαριστική η είδηση για τους θαυμαστές της σειράς και για τον καλλιτεχνικό χώρο γενικότερα, με δεδομένο ότι έφυγε από τη ζωή ένας νεαρός ηθοποιός που μόλις είχε αρχίσει να κάνει τα πρώτα του βήματα.

Aπό τον Γιάννη Βασιλείου

Μας στεναχωρεί όταν φεύγουν από τη ζωή σε μεγάλη ηλικία καλλιτέχνες που έχουν αφήσει πολλά πίσω τους, μα ίσως να είναι ακόμα πιο στενάχωρο να φεύγουν άνθρωποι σε αδικαιολόγητα νεαρή ηλικία, πριν καλά καλά προλάβουν να αφήσουν το αποτύπωμά τους. Ο Άνγκους Κλάουντ είναι μια τέτοια περίπτωση, με την είδηση του θανάτου του σε ηλικία μόλις 25 ετών να σοκάρει τους θαυμαστές της σειράς. 

To «Euphoria», για όσους δεν ξέρουν, είναι μια σειρά του Σαμ Λέβινσον και του HBO που συνέλαβε το zeitgeist. Απεικονίζει μια γενιά εγκλωβισμένη (αλλά και βολεμένη) στο δράμα της, μπορεί να γίνει άθλιο σε ένα λεπτό και ιδιοφυές στο αμέσως επόμενο, μπορεί να παντρέψει τον Μισέλ Λεγκράν με τον Drake, είναι, εν ολίγοις, δύσκολο να το αγνοήσεις. Ο Άνγκους Κλάουντ υποδυόταν στη σειρά εναν καλοκάγαθο, στον πυρήνα του, drug dealer, συνήθως μαστουρωμένο, προστατευτικό προς εκείνους που αγαπούσε, ο οποίος είχε αρχίσει να αναπτύσσει μια τρυφερή σχέση με τη Λέξι της Μοντ Άπατοου.

Ήταν εμφανώς ακατέργαστος υποκριτικά ο Κλάουντ, μα είχε μια ιδιαίτερη φυσιογνωμία και κάτι ανεπιτήδευτο στο παίξιμό του, βοηθούσε με τον τρόπο του μια σειρά που συχνά βυθίζεται στην υπερβολή της να κρατήσει τα πόδια της στο έδαφος, να έχει ένα ρεαλιστικό αντίβαρο. Ο ίδιος δήλωνε ότι δεν ήξερε ακριβώς τι έκανε, ότι δεν ήξερε να παίζει και πως έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε, κάποιοι πρόβαλλαν ως μομφή το επιχείρημα ότι απλά έπαιζε τον εαυτό του. Ακόμα κι αν ήταν έτσι, πού είναι το κακό σε αυτό, θα ρωτήσουμε εμείς. Oι ερασιτέχνες μεροκαματιάρηδες που προσλάμβαναν οι σκηνοθέτες του ιταλικού νεορεαλισμού για να υποδυθούν αντίστοιχους χαρακτήρες πχ., δεν διέθεταν ακριβώς αυτό που χρειαζόταν για τον ρόλο τους;

Δυστυχώς, ποτέ δεν θα μάθουμε ποια θα ήταν η εξέλιξη του νεαρού ηθοποιού στο μέλλον, καθώς πέθανε ξαφνικά, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν ως αίτιο την υπερβολική δόση ναρκωτικών, κάνοντας λόγο και για μάχη με ψυχική ασθένεια, καθώς και για ψυχική οδύνη από τον πρόσφατο χαμό του πατέρα του. Μικρή σημασία έχουν αυτά, σημασία έχει ότι έφυγε. Για τους θαυμαστές του «Euphoria», πάντως, πρόλαβε να αφήσει το στίγμα του, έστω και στο ελάχιστο χρονικό διάστημα που πέρασε από αυτόν τον κόσμο. Ελαφρύ το χώμα.