Another (Χόλιγουντ) Round: Ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο ενδέχεται να πρωταγωνιστήσει στο αμερικανικό ριμέικ - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
8:58
27/4

Another (Χόλιγουντ) Round: Ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο ενδέχεται να πρωταγωνιστήσει στο αμερικανικό ριμέικ

Η ταινία του Τόμας Βίντερμπεργκ, πέρα από την σωρεία των φετινών διακρίσεων που κλιμακώθηκε με το Όσκαρ Διεθνούς Ταινίας, μοιάζει να είναι από τις δημοφιλέστερες της χρονιάς που πέρασε. Και τα δικαιώματά της για αγγλόφωνο ριμέικ πλέον είναι στα χέρια του Λεονάρντο ΝτιΚάπριο.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Σε αποκλειστικότητα του Deadline, κυκλοφορεί σήμερα η είδηση ότι μία από τς ελάχιστες μεγάλες ταινίες των φετινών Όσκαρ, απέδειξε το διπλό λαοφιλές/καλλιτεχνικό της έρεισμα ούσα αντικείμενο μιας δημοπρασίας ανάμεσα σε εταιρείες παραγωγής για το ποια θα κερδίσει τα δικαιώματα του αγγλόφωνου ριμέικ της.

Στη μάχη ρίχτηκαν εταιρείες όπως τα StudioCanal, η εταιρεία του Τζέικ Τζίλενχααλ, η Ελίζαμπεθ Μπανκς για την Universal και αρκετοί ακόμα, στην διαδικασία που εξελίχθηκε τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Η Appian Way του ΝτιΚάπριο ήταν η πλειοδότρια και σύντομα θα ανακοινωθεί το όνομα του σεναριογράφου της αμερικανικής διακσευής, που ενδέχεται να σημειώσει μια νέα πλεύση για τον εκλεκτικότατο ηθοποιό στην περίπτωση που γίνει επόμενο πρωταγωνιστικό σχέδιό του.

Ο Βίντερμπεργκ έβγαλε έναν από τους πιο συγκινητικούς λόγους της φετινής οσκαρικής βραδιάς, αφιερωμένο στην χαμένη κόρη του, Αΐντα, που ήταν, τραγικά, και η έμπνευση για τον δημιουργό να σταθεί στα πόδια του και να ολοκληρώσει το έργο. Η ταινία, εκτός του Όσκαρ, τιμήθηκε ποικιλοτρόπως, κέρδισε και το BAFTA, το Σεζάρ καθώς και το βραβείο της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας. Ο Βίντερμπεργκ, που έγραψε και το σενάριο μαζί με τον Τομπίας Λίντχολμ, θα είναι εκτελεστικός παραγωγός και στο ριμέικ.

Αν και η θέση έναντι των ριμέικ είναι για κάποιους από εμάς πάγια και, στην καλύτερη περίπτωση, σκεπτικιστική, ας ελπίοσουμε ότι η κίνηση ΝτιΚάπριο δεν θα είναι μία τεμπελιάς, αλλά θα προσφέρει μια ουσιώδη ματιά στο θέμα και θα σημαδέψει και ένα πραγματικά «επικίνδυνο», πιο μεθυσμένο, βήμα στην ίσως υπέρμετρα ασφαλή διαδρομή του. Για την ώρα πάντως αναμένεται στο «Don't Look Up» του Netflix και του Άνταμ ΜακΚέι.