Επίσημη κατηγορία βιασμού εναντίον του Άρμι Χάμερ από νεαρή γυναίκα - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
3:01
19/3

Επίσημη κατηγορία βιασμού εναντίον του Άρμι Χάμερ από νεαρή γυναίκα

Φαίνεται πως δεν έχει τελειωμό η «υπόθεση Άρμι Χάμερ». Τώρα μια γυναίκα τον κατηγορεί για βιασμό. Ο ηθοποιός αρνείται μέσω του δικηγόρου του κάθε κατηγορία.

Από τον Χρήστο Πολίτη

«Για τέσσερις ώρες, προσπαθούσα να ξεφύγω αλλά εκείνος δε με άφηνε. Πίστευα πως θα με σκοτώσει. Μετά έφυγε χωρίς να νοιαστεί για μένα». Αυτή δηλώνει μια γυναίκα ονόματι «Effie» και ένας νέος κύκλος κατηγοριών ανοίγει για τον Άρμι Χάμερ.

Είδε το όνομά του να εμπλέκεται σε ένα πρωτοφανές κύμα κατηγοριών εναντίον του οι οποίες ξεκίνησαν από μηνύματα γυναικών που τον κατηγορούσαν οτι επικοινωνούσε μαζί τους και οι σεξουαλικές του απαιτήσεις ήταν το λιγότερο τρομακτικές, συνδέοντάς τον ακόμα και με φαντασιώσεις περί κανιβαλισμού στις ερωτικές του ορέξεις.

Με μια συνέντευξη Τύπου που δόθηκε εχθές Πέμπτη, παρουσία δικηγόρου, μια νεαρή γυναίκα 24 ετών περιέγραψε τις βασανιστικές στιγμές που πέρασε δίπλα στον Άρμι Χάμερ στις 24 Απριλίου του 2017. Η γυναίκα αυτή, που ζει στην Ευρώπη, δήλωσε πως ο Χάμερ της χτυπούσε το κεφάλι της στον τοίχο με αποτέλεσμα να της προκαλέσει μώλωπες στο πρόσωπο, ενώ προέβη και σε άλλες πράξεις βίας για τις οποίες η ίδια δεν είχε συναινέσει, ενώ δεν δίστασε να την χτυπήσει ακόμα και στα πόδια με ένα μαστίγιο ιππασίας.

Η γυναίκα, σύμφωνα με την κατάθεσή της, γνώρισε τον Χάμερ όταν ήταν 20 ετών, το 2016, μέσα από μια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης και διατηρούσε μαζί του σεξουαλικές σχέσεις μέχρι και το 2020 ανά διαστήματα. Ωστόσο, βλέποντας αποστασιοποιημένα πια τη σχέση αυτή, θεωρεί τον εαυτό της θύμα και πως ο ίδιος την εκμεταλλεύτηκε και την κακοποίησε κατ’ εξακολούθηση ψυχικά, σωματικά και συναισθηματικά.

Ο Χάμερ, μέσω του δικηγόρου του αρνείται κάθε κατηγορία από τη συγκεκριμένη γυναίκα. Υποστηρίζει μάλιστα πως ήταν τα δικά της μηνύματα πιεστικά προς εκείνον, ενώ ο ίδιος αρνούνταν και καθιστούσε σαφές πως δεν ήθελε να διατηρεί έναν τέτοιο σεξουαλικό τύπο σχέσης μαζί της.

Επιπλέον, παρουσίασε στη δικηγόρο της γυναίκας δεκάδες μηνύματα που πιστοποιούν τα λεγόμενά του, κάτι το οποίο επιβεβαιώνει και το Hollywood Reporter που παρακολουθεί στενά την υπόθεση.

Η κοπέλα εμμένει στις κατηγορίες, υπογραμμίζοντας τις αυτοκτονικές τάσεις που είχε μετά τον φερόμενο βιασμό. Σημειώνει πως υπάρχουν και φωτογραφικά πειστήρια που δείχνουν τους τραυματισμούς από εκείνον, τα οποία προτίθεται να προσκομίσει στην Εισαγγελία εφόσον της ζητηθούν.

«Προσπάθησα τόσο πολύ να δικαιολογήσω τις πράξεις του, ακόμα και συναινώντας σε κάτι που πήγαινε ενάντια στα δικά μου συναισθήματα», είναι τα λόγια της όταν ερωτάται «γιατί τώρα», ξεκαθαρίζοντας οτι θέλει να αποτρέψει τον ηθοποίο από παρόμοιες πράξεις στο μέλλον.

Από τη μεριά της, η Αστυνομική Διεύθυνση του Λος Άντζελες παραδέχεται πως έχει ζητήσει από τον Χάμερ να προσκομήσει τις επικοινωνίες του με την γυναίκα που τον κατηγορεί. Από την πλευρά της, η νομική εκπροσώπηση του Άρμι Χάμερ δηλώνει πως «δεν ήταν στις προθέσεις του ηθοποιού να εκθέσει τις φετιχιστικές προτιμήσεις της κοπέλας που τον κατηγορεί, αλλά επειδή η κατάσταση έχει κλιμακωθεί με τέτοιο τρόπο, θα προχωρήσει ανάλογα». Και περιγράφει τους ισχυρισμούς της ως «μια προσπάθεια να συγκεντρώσει πάνω της την προσοχή των Μέσων», τονίζοντας ξανά πως οι οποιεσδήποτε σεξουαλικές επαφές ήταν σε πλήρη συναίνεση, συζητήθηκαν εκ των προτέρων και υπήρχε αμοιβαία συγκατάθεση. 

Μέχρι τώρα, οι κατηγορίες εναντίον του Άρμι Χάμερ ήταν μηνύματα και φωτογραφίες από τους κρυφούς λογαριασμούς του και τις επικοινωνίες του με άλλες γυναίκες, στις οποίες προέβαλλε τις όποιες σεξουαλικές του προτάσεις, πολλές εκ των οποίων ήταν υπερβολικές (έτσι τις χαρακτήριζαν εκείνες). Πλέον, με την πρώτη επίσημη κατηγορία βιασμού να του έχει μόλις απαγγελθεί ο ηθοποιός βρίσκεται σε ακόμη πιο δυσχερή θέση και δεν αποκλείεται να αντιμετωπίσει άμεσα ακόμη και την ποινή πολυετούς φυλάκισης.

Η παραπάνω κατηγορία έρχεται λίγες μόνο μέρες μετά το αποκαλυπτικό άρθρο του Vanity Fair για την σκοτεινή ιστορία της οικογένειας του Άρμι Χάμερ