Η οικογένεια του Τσάντγουικ Μπόουζμαν ξεκαθαρίζει πως δεν αισθάνθηκε απαξίωση από τα φετινά Όσκαρ - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
10:15
28/4

Η οικογένεια του Τσάντγουικ Μπόουζμαν ξεκαθαρίζει πως δεν αισθάνθηκε απαξίωση από τα φετινά Όσκαρ

Αντιδράσεις άνευ προηγουμένου από θαυμαστές του ηθοποιού προκάλεσε η μη βράβευση του Τσάντγουικ Μπόουζμαν στην προχθεσινή απονομή των Όσκαρ. Τώρα ήρθε η σειρά της οικογένειας να απαντήσει, βάζοντας τα πράγματα στη θέση τους.

Από τον Χρήστο Πολίτη

Η αλήθεια είναι πως η τελευταία κινηματογραφική εμφάνιση του αδικοχαμένου Τσάντγουικ Μπόουζμαν είχε προμοταριστεί με τέτοιο τρόπο που έβαζε την «Θρυλική Μα Ρέινι» δυνατά στην φετινή οσκαρική κούρσα. Μάλιστα μετά την βράβευσή του στις Χρυσές Σφαίρες και στο Σωματείο Ηθοποιών έμοιαζε αδιαφιλονίκητο φαβορί για την επικράτηση στην κατηγορία του Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου.

Τι κι αν ο Άντονι Χόπκινς κέρδισε τη τελευταία στιγμή το αντίστοιχο BAFTA ερμηνείας και έμοιαζε να τον απειλεί; Όλοι πόνταραν στον Μπόουζμαν. Μέχρι και η δομή της τελετής ενθάρρυνε την προσδοκία βράβευσής του. Ενώ παραδοσιακά είχαμε το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας να κλείνει την βραδιά, φέτος οι παραγωγοί τοποθέτησαν τον Α’ Ανδρικό Ρόλο για φινάλε, κάνοντας την Τελετή μια ιδανική ευκαιρία για να κλείσει με συγκινητικό αφιέρωμα στον «Black Panther».

Κι όμως η ανατροπή έγινε! Ο Άντονι Χόπκινς κέρδισε το βραβείο όπως ανακοίνωσε ο Χοακίν Φίνιξ, ο οποίος διάβασε το όνομά του και αποχώρησε αφού δεν υπήρχε σύνδεση με τον 83χρονο ηθοποιό που βρισκόταν στην Ουαλία. Και η βραδιά έκλεισε με τον πιο αμήχανο τρόπο που θυμάται κανείς τα τελευταία χρόνια μετά το φιάσκο Moonlight - La La Land. Και εκεί είναι που ξεκίνησε ένας διαδικτυακός πόλεμος, καθώς οι φανατικοί του Μπόουζμαν είδαν μια κατάφωρη αδικία στην απαξίωση του εκλιπόντα, στην μη βραβευσή του και στην χαμένη ευκαιρία της Ακαδημίας να του αποτίσει έναν αξιοπρεπή φόρο τιμής.

Τι κι αν οι παραγωγοί ήλπιζαν σε συγκινητικό φινάλε, κερδίζοντας έτσι τις εντυπώσεις σε μια ούτως ή άλλως άνευρη τελετή (κάτι που πιστοποιεί πως κανείς δεν γνωρίζει τα αποτελέσματα πριν ανοίξει ο φάκελος); Ένας εκ των παραγωγών, ο Ρομπ Μιλς του ABC, δήλωσε πως δεν είχαν υπολογίσει «πως η τελετή θα έκλεινε με κάποιον που απουσίαζε από την τελετή», εννοώντας τον Άντονι Χόπκινς, και συμπληρώνει πως «πήραν το ρίσκο, με μια κίνηση που ακόμα όλοι συζητάνε» (σσ. εννοεί την αλλαγή της σειράς των βραβείων που απονεμήθηκαν).

Κι ενώ οι αντιρρησίες έχουν στήσει χαρακώματα στο χαοτικό «οδόστρωμα» του διαδικτύου, η οικογένεια του Μπόουζμαν προσπάθησε να κατευνάσει τα πνεύματα με δηλώσεις της. «Το οτι δεν κέρδισε ο Τσάντγουικ το Όσκαρ δεν είναι απαξίωση προς το πρόσωπό του, και αυτό γιατί κάθε υποψήφιος ήταν εξαιρετικός και άξιζε το βραβείο. Ο Τσαντ ποτέ δεν έδινε τόσο σημασία στα Όσκαρ, τα περιέγραφε πάντα ως μια προωθητική καμπάνια, ήταν σίγουρα ένα επίτευγμα να το κερδίσεις, αλλά ποτέ δεν του έγινε εμμονή. […] Ευχόμαστε τα καλύτερα στον Άντονι Χόπκινς και το ίδιο θα έλεγε κι εκείνος αν ο Τσάντγουικ κέρδιζε».

Και όντως ο Χόπκινς στον ευχαριστήριο λόγο του την επόμενη μέρα, αναφέρνει τον Μπόουζμαν, θέλοντας να αποτίσει φόρο τιμής σε έναν ηθοποιό «που έφυγε πολύ νωρίς».