Ο Κρις Πρατ αποκαλύπτει τον λόγο που δεν θα υποδυθεί τον Ιντιάνα Τζόουνς - λέγεται Χάρισον Φορντ - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
19:38
18/7

Ο Κρις Πρατ αποκαλύπτει τον λόγο που δεν θα υποδυθεί τον Ιντιάνα Τζόουνς - λέγεται Χάρισον Φορντ

Μια δήλωση του Χάρισον Φορντ έκοψε τον αέρα στον Κρις Πρατ αλλά και σε όλους τους επίδοξους μνηστήρες για το διάσημο καπέλο του Ίντυ. 

Από τον Γιάννη Βασιλείου

Μέχρι το «Guardians of the Galaxy» ο Κρις Πρατ ήταν ένας κωμικός ηθοποιός με περσόνα που θα μπορούσε κάλλιστα να κάνει τα ρεπό του Σεθ Ρόγκεν. Μετά την ταινία της Marvel επανασυστήθηκε ως ήρωας δράσης, για να έρθει στη συνέχεια και το «Jurassic World», όπου ανέδειξε μια πτυχή αυτοπαρωδικού machισμού. Εκείνη την περίοδο είχαν αρχίσει οι συζητήσεις για τον ηθοποιό που θα διαδεχθεί τον Ιντιάνα Τζόουνς ως Χάρισον Φορντ και το όνομα του Κρις Πρατ έπαιξε πολύ δυνατά, με δεδομένο ότι ο κινηματογραφικός υιός του Ίντυ Σάια Λα Μπάουφ είχε αποκλειστεί από τον ρόλο πολύ πριν τον εξορίσει το Χόλυγουντ – γελούν τα γλυπτά στον ναό της Χαμένης Ατλαντίδας και ο Μέγας Αλέξανδρος από τον τάφο του στη σκέψη του Λα Μπάουφ με το διάσημο καπέλο και το μαστίγιο.

Ο Πρατ βρέθηκε καλεσμένος στο podcast του Τζόσουα Χόροουβιτς και ρωτήθηκε αν είχαν προχωρήσει oι συζητήσεις με τον Σπίλμπεργκ. Η αρχική του απάντηση ήταν ένα περιπαιχτικό «ποιος είναι αυτός ο Σπίλμπεργκ» που δηλώνει μια σχετική ενοχή και μας βάζει σε υποψίες. Στη συνέχεια αποκάλυψε τον λόγο που δεν ενδιαφέρεται να παίξει τον διάσημο αρχαιολόγο. «Με τρόμαξε ο Χάρισον Φορντ. Διάβασα μια δήλωσή του ότι όταν πεθάνει αυτός, θα πεθάνει και ο Ιντιάνα Τζόουνς μαζί μου και μετά σκέφτηκα “δηλαδή θα με στοιχειώσει το φάντασμα του Χάρισον Φορντ αν μια μέρα υποδυθώ τον Ιντιάνα Τζόουνς;” και ήταν κάτι που δεν ήθελα», επισήμανε ο Πρατ, αναφερόμενος σε κυριολεκτικό στοίχειωμα, γιατί μεταφορικά ο ρόλος είναι όντως στοιχειωμένος και όποιος επιχειρήσει να τον υποδυθεί, θα πρέπει να ξορκίσει το φάντασμα του Χάρισον Φορντ και θα χρειαστεί σίγουρο κάτι πολύ περισσότερο από την βοήθεια των Γκοστμπάστερς.

Προς το παρόν αναμένουμε στις 30 Ιουνίου του 2023 τον πέμπτο Ιντιάνα Τζόουνς  με πρωταγωνιστή τον Χάρισον Φορντ και όχι τον Κρις Πράτ. Ευτυχώς.