Η Δύναμη του streaming: Ο Χέιντεν Κρίστενσεν επιστρέφει και η Ντίσνεϊ ανακοινώνει 10 νέα «Star Wars» - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
12:13
11/12

Η Δύναμη του streaming: Ο Χέιντεν Κρίστενσεν επιστρέφει και η Ντίσνεϊ ανακοινώνει 10 νέα «Star Wars»

Ο Νταρθ Βέιντερ των πρίκουελ επιστρέφει, η Πάτι Τζένκινς γίνεται η πρώτη γυναίκα σκηνοθέτις που αναλαμβάνει ταινία «Star Wars» και η Ντίσνεϊ διαστέλλει (και ξεζουμίζει) έναν «γαλαξία πολύ μακρινό».

Από τον Πάνο Γκένα

Η στροφή στις streaming υπηρεσίες που επέβαλε η πανδημία και κλονίζει την παραδοσιακή κινηματογραφική διανομή, αύξησε κατα πολύ τους συνδρομητές των πλατφορμών, φανέρωσε παράλληλα την ανάγκη για νέο περιεχόμενο. Κάπως έτσι πρέπει να σκέφτηκε η Ντίσνεϊ (που μέτρησε παραπάνω από 86 εκατομμύρια συνδρομητές σε ένα χρόνο) για το Disney+, το οποίο με την εξαίρεση του «The Mandalorian» βασίζεται μέχρι στιγμής στον επιτυχημένο, μακρύ αλλά «παλιό» κατάλογο της εταιρείας και ανακοίνωσε στην ενημέρωση των μετόχων της δυναμικές, τονωτικές ενέσεις που απαιτεί ο νέος προγραμματισμός.

Κάτοχος των μεγαλύτερων franchises του Χόλιγουντ (από τα δικά της κινούμενα σχέδια, τις συνεργασίες με Pixar ως την Marvel και το Star Wars), η Ντίσνεϊ προχωρά με μία αφηγηματική διεύρυνση (aka εμπορικό ξεζούμισμα) του «Star Wars» με 10 νέα πρότζεκτ (ταινία + σειρές) που θα δοκιμάσουν τη Δύναμη της αφοσίωσης των θαυμαστών της σειράς (4 δισεκατομμύρια δολάρια κόστισε άλλωστε η αγορά της Lucasfilm).

Συγκεκριμένα:

- Η μεγάλη αποκάλυψη ήταν το νέο της επιστροφής του Χέιντεν Κρίστενσεν στο ρόλο του Άνακιν Σκάιγουόκερ / Νταρθ Βέιντερ στην ήδη ανακοινωμένη σειρά «Obi-Wan Kenobi» με πρωταγωνιστή τον Γιούαν ΜακΓκέγκορ. Το ντουέτο των πρίκουελ «Επίθεση των Κλώνων» και «Εκδίκηση των Σιθ» θα βρεθεί ξανά 16 χρόνια μετά την τελευταία ταινία χαρίζοντας (νοσταλγικά) ρίγη συγκίνησης στους fans. Ο Κρίστενσεν - παρά την ξύλινη ερμηνεία του (ή μήπως έφταιγε το σενάριο/σκηνοθεσία;) - αποτελεί ενσάρκωση του βασικού, τραγικού χαρακτήρα των «Star Wars» και τα τελευταία χρόνια είχε σχολιαστεί αρνητικά η παραγνωρισμένη συμμετοχή του. Η σειρά θα λαμβάνει χώρα 10 χρόνια μετά την «Εκδίκηση των Σιθ» και προορίζεται φυσικά για το Disney+.

- Το επόμενο κινηματογραφικό κεφάλαιο «Star Wars» απομακρύνεται από το saga των Σκάιγουόκερ, βάζει για πρώτη φορά γυναίκα σκηνοθέτη στο πιλοτήριο (την Πάτι Τζένκινς του «Monster» και της «Wonder Woman») και απογειώνεται με μία νέα περιπέτεια που αναμένεται τα Χριστούγεννα του 2023. Τίτλος της: «Star Wars: Rogue Squadron».

- Και μιας και μιλάμε για Rogue, η εταιρεία έδωσε στην δημοσιότητα ένα featurette για την σειρά «Andor» με βασικό ήρωα των Κάσιαν Άντορ (Ντιέγκο Λούνα) που γνωρίσαμε στο «Rogue One» - ίσως η καλύτερη ταινία SW που κυκλοφόρησε η Ντίσνεϊ.

- Η επιτυχία του «The Mandalorian» γλύκανε το «ποντίκι» και η Ντίσνεϊ προχωρά σε δυο νέα spin-offs της σειράς, το «Rangers of the New Repulic» και το «Ahsoka». Η Ασόκα Τάνο, ένας από τους πιο αγαπημένους χαρακτήρες SW από τις σειρές κινουμένων σχεδίων «ζωντάνεψε» από την Ροζάριο Ντόσον πριν λίγες εβδομάδες στο «Mandalorian» και η Ντίσνεϊ φαίνεται έτοιμη να εξαργυρώσει την δημοφιλία της. Ο Τζον Φαβρό και ο Ντέιβ Φιλόνι θα βρίσκονται στην παραγωγή των σειρών, οι οποίες αναμένεται να διασταυρωθούν σε ένα κοινό φινάλε.

- Αν κάτι θυμάστε από το ημι-αποτυχημένο «Solo» είναι σίγουρα ο Ντόναλντ Γκλόβερ ως Λάντο Καλρίσιαν. Ο «Lando», λοιπόν αποκτά την ολόδική του σειρά, αν και δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί η συμμετοχή του Γκλόβερ.

- Χωρά το σύμπαν του «Star Wars» ένα θρίλερ μυστηρίου; Η απάντηση είναι καταφατική για την δημιουργό του ανατρεπτικού «Russian Doll», Λέσλι Χέντλαντ, η οποία αναλαμβάνει το «The Acolyte», σίγουρα η πιο ενδιαφέρουσα πρόταση από τον ορυμαγδό των σημερινών ανακοινώσεων.

- Μετά τα «Clone Wars», «Rebels», «Resistance», τα κινούμενα σχέδια παραμένουν σύμμαχοι της Δύναμης με τρεις νέες σειρές: «Star Wars: The Bad Batch», «Star Wars: Visions» και «A Droid Story». Το τελευταίο θα σημάνει την επανεμφάνιση των C-3PO, R2D2 σε μία κοινή περιπέτεια, το «The Bad Batch» θα καλύψει επιπλέον κεφάλαια του Πολέμου των Κλώνων, ενώ το πιο ιδαιτερο «Visions» θα είναι σειρά ανθολογίας 10 επεισοδίων που θα επιμεληθούν κορυφαίοι δημιουργοί από την Ιαπωνία.