Ο Ξαβιέ Ντολάν επελαύνει: Τηλεοπτικό ντεμπούτο για τον 31χρονο δημιουργό - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
9:49
25/11

Ο Ξαβιέ Ντολάν επελαύνει: Τηλεοπτικό ντεμπούτο για τον 31χρονο δημιουργό

Ο Καναδός δημιουργός του «Σκότωσα την Μητέρα μου» και του «Ακριβώς το Τέλος του Κόσμου», λέει ναι στην τηλεόραση και μεταφέρει το ψυχολογικό θριλερικό δράμα «The Night Logan Woke Up».

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Το ταλέντο (και η φόρα) δεν περιορίζονται και ο Ντολάν έχει κι απ' τα δύο. Ο -ίσως- υπέρμετρα βραβευμένος δημιουργός και λατρεμένος των Καννών (όπου αριθμεί ήδη οκτώ βραβεία) προετοιμάζεται για το τηλεοπτικό του ντεμπούτο, μια διασκευή του θεατρικού «The Night Logan Woke Up» του Μισέλ Μαρκ Μπουσάρ. Στην παραγωγή συνωθούνται Στουντιό Κανάλ, Κανάλ+ και το τηλεοπτικό κανάλι του τελευταίου. Η σειρά θα διατηρήσει το αρχικό καστ της θεατρικής παραγωγής με τους Ντολάν, Ζιλί Λε Μπρετόν, Μαγκαλί Λεπέν-Μπλοντό, Ερίκ Μπρουνό, Πατρίκ Ιβόν και Ζιλιέν Κοτέ.

Η δράση λαμβάνει χώρα στις αρχές του '90 και ακολουθεί την Μιμί και τον αδελφό της Ζιλ, που είναι κολλητοί με τον Λόγκαν. Τα αγόρια είναι στην ομάδα του μπέιζμπολ και μόλις πήραν το πρώτάθλημα της περιοχής, ενώ η Μιμί ονειρεύεται μια θεατρική καριέρα. Και τότε, ο Λόγκαν βιάζει την Μιμί, διαλύοντας δύο οικογένειες...

Η Φρανσουάζ Γκιγιονέ, υπεύθυνη του διαύλου, δηλώνει υπερήφανη για την συνεργασία, αφού «ο Ξαβιέ Ντολάν διηγείται βαθιά ανθρώπινες ιστορίες με μια μοναδική φωνή και μια ικανότητα να αφουγκράζεται αληθινές σχέσεις επί της σκηνής».

Ο σκηνοθέτης/ηθοποιός, πρόσφατα έκανε ένα πέρασμα και στο σίκουελ του «It», έχει στο σκηνοθετικό ενεργητικό του 8 ταινίες, απολαμβάνει κριτικής φιλοξενίας, το «Mommy» του πέρασε τα 13 εκατομμύρια εισπράξεων (που σε αυτό το κύκλωμα είναι ονειρώδες ποσό), ενώ πλήθος διακρίσεων σε ευάριθμα φεστιβάλ χαρακτηρίζει την παρουσία του.  

Η παραγωγή του παρόντος θα χωριστεί σε πέντε επεισόδια και αναμένεται να ξεκινήσει γυρίσματα τον Μάρτιο του 2021 και να προβληθεί κάπου στο 2022.