Ενήλικα καρτούν στην κούρσα του Bafta - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
11:09
8/1

"Ενήλικα" καρτούν στην κούρσα του Bafta

Το αντιπολεμικό καρτούν «Βαλς με τον Μπασίρ» του Αρι Φόλμαν, γύρω από τη σφαγή των αμάχων Παλαιστινίων στους προσφυγικούς καταυλισμούς της Βηρυτού το 1982, είναι μία από τις πέντε υποψήφιες ταινίες για βραβείο Bafta ξενόγλωσσου φιλμ
Το αντιπολεμικό καρτούν «Βαλς με τον Μπασίρ» του Αρι Φόλμαν, γύρω από τη σφαγή των αμάχων Παλαιστινίων στους προσφυγικούς καταυλισμούς της Βηρυτού το 1982, είναι μία από τις πέντε υποψήφιες ταινίες για βραβείο Bafta ξενόγλωσσου φιλμ.

Το έτερο καρτούν της πεντάδας, το «Περσέπολις» της Μαριάν Σατραπί και του Βενσάν Παρονό, υποψήφιο για Οσκαρ κινουμένου σχεδίου πέρυσι και βραβευμένο στις Κάνες με το βραβείο της Κριτικής Επιτροπής, εξιστορεί τη ζωή της ίδιας της σκηνοθέτιδας στο Ιράν. Στην κούρσα των βρετανικών κινηματογραφικών διακρίσεων είναι και το ιταλικό γκανγκστερικό δράμα «Γόμορρα» του Ματέο Γκαρόνε, το οποίο έχει πλέον και τη στήριξη του Μάρτιν Σκορσέζε, ο οποίος το προσυπογράφει στην έναρξή του (με την ένδειξη «Ο Μάρτιν Σκορσέζε παρουσιάζει»).

Η λίστα συμπληρώνεται από το γαλλικό δράμα «Απλά ... σ' αγαπώ» του Φιλίπ Κλοντέλ με πρωταγωνίστρια την Κριστίν Σκοτ Τόμας και το γερμανικό ιστορικό δράμα «Το σύμπλεγμα Baader Μeinhof» του Ούλι Εντελ.