Μια ήδη απολαυστική φήμη: Τομ Κρουζ και Σκάρλετ Γιόχανσον σε ριμέικ του «Gauntlet» του Κλιντ Ίστγουντ; - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
11:06
26/4

Μια ήδη απολαυστική φήμη: Τομ Κρουζ και Σκάρλετ Γιόχανσον σε ριμέικ του «Gauntlet» του Κλιντ Ίστγουντ;

Και οι δύο σταρ έχουν εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον συνεργασίας, να που τώρα έγκυρες πηγές δίνουν μια πληροφορία που ίσως την φέρει κοντύτερα στην υλοποίηση.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Ο Κρις ΜακΚούορι έχει αναφέρει ουκ ολίγες φορές ότι σκέφτονται με τον Κρουζ μια πιο «στριμμένη» ταινία, R αντηχήσεων. Το σχέδιο εδώ και καιρό όλο και προσφύεται καλύτερα στο χολιγουντιανό έδαφος, δεδομένης και της συμφωνίας του Κρουζ με την Warner.

Τώρα οι πληροφορίες μιλούν για για ριμέικ του «Gauntlet» του 1977, μια από τις πιο offbeat και ιδιαίτερα απολαυστικές ταινίες του Κλιντ Ίστγουντ - και μια από τις μεγάλες επιτυχίες του έτους του. Πρωταγωνιστούσε εκεί με την Σόντρα Λοκ, ένα ζεύγος που τότε έβλεπαν (κι εμείς αργότερα) πολύ. Βασικό μέρος της ταινίας είναι η χημεία ανάμεσα στον αστυνομικό που πρέπει να συνοδεύσει μια πόρνη στο Λας Βέγκας, δια πυρός και σιδήρου, για να καταθέσει εναντίον της Μαφία. Κλασικό θέμα αργότερα σε πολλές ταινίες, εδώ όμως ήταν σχετικά πρωτότυπο.

Θα είναι αυτό το σχέδιο που θα ενώσει τον πιο μεγάλο σταρ με μια πρωταγωνίστρια άφθονου τσαγανού, σε ταινία με R (βλέπε «ακατάλληλες για παιδιά») φιλοδοξίες; Βέβαια τα παιδιά βλέπουν τα πάντα από τα 5μισι σήμερα οπότε μικρή σημασία έχει το R ως προς αυτό, μεγαλύτερη είναι η σημασία του να είναι κατάτι βρωμικότερη ταινία στην φιλμογραφία του μέγιστου - ας πούμε το «American Made» δείχνει ότι ναι μεν το blockbuster και η αίθουσα χαίρονται, αλλά μας λείπει και ο ηθοποιός που τεντώνει λίγο το ερμηνευτικό μυϊκό του. Πάντως, επί τούτου, θα είναι και στην επόμενη ταινία του Ινιάριτου (όπως γράφαμε εδώ στα τέλη του Φεβρουαρίου), μια συνεργασία αξιοπερίεργη το λιγότερο.

Ως τότε ξαναδείτε κιόλας το «Gauntlet», όχι γιατί είναι τέλειο - ιδίως σε σχέση με καμμιά 20αριά άλλες τελειότητες του Κλιντ - αλλά γιατί καθαρίζει το μάτι και ο σινεφίλ ουρανίσκος με τέτοιες προβολές.