Οι Χρυσές Σφαίρες έρχονται στον 21ο αιώνα, αυξάνουν την ποικιλομορφία του εκλογικού τους σώματος - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
10:33
11/4

Οι Χρυσές Σφαίρες έρχονται στον 21ο αιώνα, αυξάνουν την ποικιλομορφία του εκλογικού τους σώματος

Σε 310 ανέρχεται πλέον ο αριθμός των μελών της πολύπαθης Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου του Χόλιγουντ, προς όφελος της 81ης απονομής της 7ης Ιανουαρίου 2024.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Από 95 έγιναν 310. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την φυλετική ποικιλία (25% Λατίνοι, 14% Ασιάτες, 10% Μαύροι, 9% Μεσανατολικοί), την ποικιλία σεξουαλικής ταυτότητας (17% αυτοαναγνωρίζονται ως LGBTQIA+), ενώ «μόλις» το 42% είναι πλέον λευκοί. Οι χώρες που αντιπροσωπεύονται πλέον ανέρχονται σε 76, με παρούσες χώρες όπως το Καμερούν, η Γουατεμάλα, το Καζακστάν και η Τανζανία. Είθε αυτό να συμβάλλει και στις κινηματογραφίες των χωρών αυτών.

Ο δρόμος της αποκατάστασης ενός θεσμού βαρύτατα πληγωμένου, όχι μόνο από την σύσταση του εκλογικού του σώματος μα και από το γεγονός ότι χρηματίστηκε κατά το παρελθόν για να προτείνει ταινίες, ανοίγει σιγά-σιγά. Κι αυτό γιατί (ακόμα) οι βραβεύσεις ως τηλεοπτικό προϊόν έχουν οικονομικό βάρος.

«Ξεπεράσαμε τον στόχο των 300 μελών και οικοδομήσαμε ένα πραγματικά οικουμενικό εκλογικό σώμα που στο 58% του είναι εθνολογικά ποικιλόμορφο.», δηλώνει η πρόεδρος της Ένωσης, Έλεν Χένε.

Σε μια ηχηρή υιοθέτηση σωστών όρων και πρακτικών ο Νιλ Φίλιπς, Πρόεδρος Ποικιλομορφίας της Ένωσης δηλώνει: «Οι προσπάθειες να αναγνωρίσουμε, να δεσμευθούμε και ενεργά να στρατολογήοσυμε πολύμορφους ψηφοφόρους είναι ισχυρό τεκμήριο της δέσμευσής μας να αναμορφωθούμε. Αποδεικνύουμε ότι με σωστή ηγεσία, αποτελεσματικές κοινοτικές συμπορεύσεις και άτεγκτη εστίαση μπορούμε να κατορθώσουμε αξιοσημείωτη και μεταμορφωτική ανάπτυξη στην ποικιλομορφία μας.»

Οι Χρυσές Σφαίρες είναι εδώ, ενωμένες δυνατές, που ξέρεις μπορεί και να αρχίσουν να αντιπροσωπεύουν ριζοσπαστικές κινηματογραφικές προτιμήσεις.