Άρχισαν τα όργανα! Η οικογένεια Gucci τα βάζει με την ταινία του Σκοτ προσβάλλοντας Αλ Πατσίνο και Τζάρεντ Λέτο - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
11:35
16/4

Άρχισαν τα όργανα! Η οικογένεια Gucci τα βάζει με την ταινία του Σκοτ προσβάλλοντας Αλ Πατσίνο και Τζάρεντ Λέτο

Πριν καν ολοκληρώσει τα γυρίσματά του, το «House of Gucci» φαίνεται πως έχει ανάψει φωτιές στην οικογένεια, η οποία εξαπολύει απειλές για μηνύσεις. Όλα αυτά βέβαια πριν καν δει cut της ταινίας, νιώθοντας «προσβεβλημένη» ήδη από τις πρώτες φωτογραφίες.

Από τον Χρήστο Πολίτη

Ίσως την πιο μελανή σελίδα στη μεγάλη ιστορία της οικογένειας Gucci θα αφηγηθεί ο Ρίντλεϊ Σκοτ, έχοντας ένα καστ φωτιά. Από τον Άνταμ Ντράιβερ και την Lady Gaga, μέχρι τον Αλ Πατσίνο και την Σάλμα Χάγιεκ, δεκάδες είναι εκείνοι που υπεγραψαν για το καστ. Και λέγοντας μελανή, αναφερόμαστε στην εμπλοκή της Πατρίτσια Ρετζιάνι που εξέτισε 16χρονη ποινή, κατηγορούμενη για τον φόνο του συζύγου της, Μαουρίτσιο Γκούτσι.

Δεν είναι όμως αυτό που ενόχλησε την δισέγγονη του Γκούτσιο Γκούτσι, του ιδρυτή του κολοσσού, που γεννήθηκε το 1881 και πέθανε το 1953. Η Πατρίτσια Γκούτσι είπε στο Associated Press, πως «είμαστε πολύ δυσαρεστημένοι, και μιλάω εκ μέρους όλης της οικογένειας, γιατί κλέβουν την ταυτότητά μας για να βγάλουν λεφτά και να αυξήσουν το εισόδημα του συστήματος του Χόλιγουντ. Η οικογένειά μας έχει μια ταυτότητα, μια ιδιωτικότητα, μπορούμε να μιλήσουμε για τα πάντα, αλλά υπάρχει μια γραμμή που κανείς δεν μπορεί να περάσει».

Πέρα όμως από τα προφανή, η Πατρίτσια Γκούτσι κάνει ένα βήμα παραπέρα και ξεκαθαρίζει πως ποτέ η Τζιανίνα Φάτσιο, σύζυγος του Σκοτ δεν τους έκανε κατανοητές τις προθέσεις του σκηνοθέτη για την ταινία. «Μας πλησίασε εκεί στις αρχές του 2000 για μια άλλη ταινία για τον πατέρα μου Πάολο και τον παππού μου, Άλντο, που θα εξερευνούσε πως το brand έγινε κυρίαρχος παίκτης στον κόσμο της μόδας, […] αλλά ποτέ για την καινούργια».

Κι αν ήταν μόνο αυτά, η παραγωγή θα έλεγε πως έχει να κάνει με ακόμα μια οικογένεια που αντιδρά σε μια αληθινή ιστορία που έρχεται στον κινηματογράφο. Η Πατρίτσια, όμως, έχει κι άλλα να πει, ξεκαθαρίζοντας πως επιφυλάσσεται νομικά αν η ταινία τους προσβάλει, καθώς το βιβλίο του Σκοτε στο οποίο βασίζεται, ακουμπά ελάχιστα την δολοφονία του Μαουρίτσιο Γκούτσι, και εστιάζει περισσότερο στις σαθρές σχέσεις της οικογένειας.

«Ο παππούς μου ήταν ένας πανέμορφος άντρας, όπως όλοι στην οικογένεια Gucci, ψηλοί, γαλανομάτηδες, εκλεπτυσμένοι. Ο Αλ Πατσίνο που τον υποδύεται δεν είναι πολύ ψηλός και στις πρώτες φωτογραφίες μοιάζει χοντρός, κοντός και ειλικρινά, άσχημος. Και είναι ντροπή». Αυτή είναι η πρώτη κατά μέτωπο επίθεση καθώς συνεχίζει και με τον Τζάρεντ Λέτο, αφού νοιώθει «προσβεβλημένη από την απαίσια εμφάνισή του στο ρόλο του πατέρας της».

Για την ιστορία, η ταινία του Σκοτ συνεργάζεται για τα γυρίσματα με το «Gucci Fashion House», ένας επίσημος αρχειακός χώρος που φιλοξενεί όλη την ιστορία του οίκου και που παρέχει φορέματα και αντικείμενα για την παραγωγή. Η οικογένεια δεν έχει πρόσβαση και δεν της ανήκει από το 1993.