Ηθοποιοί και παραγωγοί ψήφισαν Slumdog! - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
11:16
26/1

Ηθοποιοί και παραγωγοί ψήφισαν Slumdog!

Ανακοινώθηκαν το Σάββατο τα βραβεία που δίνουν πάντα πριν από τα Οσκαρ οι παραγωγοί του Χόλιγουντ. Την Κυριακή "αποφάσισε" και το σωματείο των ηθοποιών. Το Slumdog Millionaire ήταν ο μεγάλος νικητής και στις δύο απονομές

Ανακοινώθηκαν το Σαββατοκύριακο τα κινηματογραφικά βραβεία των παραγωγών και ηθοποιών, επιλογές που θεωρούνται κάτι σαν ... μετεωρολογικό δελτίο των διάσημων βραβείων Οσκαρ που θα δοθούν στις 22 Φεβρουαρίου στο θέατρο «Κόντακ» του Λος Αντζελες.

Πιο συγκεκριμένα, απονεμήθηκαν το Σάββατο τα βραβεία που δίνουν πάντα πριν από τα Οσκαρ, οι παραγωγοί του Χόλιγουντ. Η λάμψη των πρωταγωνιστών της Απίστευτης Ιστορίας του Μπέντζαμιν Μπάτον, που, τουλάχιστον στις συνειδήσεις του κοινού λειτουργεί εκτυφλωτικά σε σχέση με τις άλλες υποψήφιες για Όσκαρ ταινίες, δε φαίνεται πάντως να "λειτούργησε", αφού το βραβείο καλύτερης ταινίας απέσπασε η βρετανική ταινία Slumdog Millionaire, ήδη βραβευμένη με τις Χρυσές Σφαίρες καλύτερης ταινίας και σκηνοθεσίας και υποψήφια για εννέα Όσκαρ.

Στα βραβεία ηθοποιών SAG που απονεμήθηκαν την Κυριακή, το μεγάλο βραβείο συνολικού καστ κέρδισε επίσης το Slumdog Millionaire, ενώ η Μέριλ Στριπ και ο Σον Πεν τιμήθηκαν με τα βραβεία γυναικείας και ανδρικής ερμηνείας αντίστοιχα για τις ταινίες Αμφιβολία και Milk.

Το μεγαλύτερο χειροκρότημα ήχησε στο Shrine Auditorium για τον Χιθ Λέτζερ που μετά θάνατον κέρδισε ακόμα μία διάκριση β’ ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του ως Τζόκερ στο Σκοτεινό Ιππότη.

Το βραβείο παρέλαβε για λογαριασμό του ο Γκάρι Όλντμαν, ιδιαίτερα συγκινημένος. Στην αντίστοιχη γυναικεία κατηγορία, η Κέιτ Γουίνσλετ κέρδισε το βραβείο για την ερμηνεία της στα Σφραγισμένα Χείλη του Στίβεν Ντάλντρι, για την οποία διεκδικεί κι ένα Όσκαρ, στην κατηγορία όμως του α’ γυναικείου ρόλου.