«Πως να αγαπήσεις τη ζωή αν δεν έχεις παιδική ηλικία;»: Πρώτο τρέιλερ για τα «Καλάβρυτα 1943» με τον Μαξ Φον Σίντοφ - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
15:54
16/8

«Πως να αγαπήσεις τη ζωή αν δεν έχεις παιδική ηλικία;»: Πρώτο τρέιλερ για τα «Καλάβρυτα 1943» με τον Μαξ Φον Σίντοφ

Το κύκνειο άσμα του Μαξ Φον Σίντοφ, τα «Καλάβρυτα 1943» σε σκηνοθεσία του Νικόλα Δημητρόπουλου έχει το πρώτο του τρέιλερ και αφηγείται την ιστορία των πολεμικών αποζημιώσεων για την περίοδο της ναζιστικής κατοχής.  

Ακούραστος μέχρι και τον θάνατο του, ο διπλά υποψήφιος για Όσκαρ, Μαξ Φον Σίντοφ, που έφυγε πέρυσι στα 90 του χρόνια, άφησε μια ταινία που λόγω και της πανδημίας, αναβλήθηκε κι έτσι βρίσκει τώρα ημερομηνία διανομής, τον προσεχή χειμώνα.

Τα «Καλάβρυτα 1948» είναι η τρίτη μεγάλου μήκους ταινία του Νικόλα Δημητρόπουλου («Alter Ego») και αφηγείται την ιστορία του Νικόλα Ανδρέου, επιζήσαντα της σφαγής των Καλαβρύτων που θυμάται εκείνες τις εφιαλτικές στιγμές, αλλά παράλληλα νοσταλγεί τα παιδικά του χρόνια που χάθηκαν όταν στο χωριό του εισέβαλλαν οι ναζί. 

Πρωταγωνιστής, ο Μαξ Φον Σίντοφ, εμβληματική φιγούρα των ταινιών του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν («Η Έβδομη Σφραγίδα», «Άγριες Φράουλες», «Η Πηγή των Παρθένων»), αλλά και με ένα βαρύ βιογραφικό («Dune» του Ντέιβιντ Λιντς, «Η Χάνα και οι Αδερφές της» του Γούντι Άλεν, ο αφηγητής του «Europa» του Λαρς φον Τρίερ, «Το Νησί των Καταραμένων» του Μάρτιν Σκορσέζε, «Minority Report» του Στίβεν Σπίλμπεργκ) και διπλά υποψήφιος για Όσκαρ (για το «Εξαιρετικά Δυνατά, Απίστευτα Κοντά» του Στίβεν Ντάλντρι και για το «Πελέ, ο Κατακτητής» του Μπιλ Όκγαστ, βραβευμένο με Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας και Χρυσό Φοίνικα), στον τελευταίο ρόλο της καριέρας του. 

Σύνοψη

Η Καρολάιν Μάρτιν, δικηγόρος και εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης εναντίον της ελληνικής αξίωσης για πολεμικές αποζημιώσεις για την περίοδο της ναζιστικής κατοχής, επισκέπτεται την Ελλάδα και συναντά τον Νικόλα Ανδρέου, έναν από τους τελευταίους εν ζωή επιζήσαντες της Σφαγής των Καλαβρύτων του 1943. Όσο ο Νικόλας εξιστορεί τα γεγονότα του παρελθόντος, οι δυό τους θα αντιπαρατεθούν με τις προσωπικές τους προκαταλήψεις και πεποιθήσεις σε μια επίπονη αναμέτρηση που θα τους φέρει πιο κοντά. Το καθαρτήριο αυτό ταξίδι μέσα από ένα σκοτεινό κεφάλαιο της ιστορίας θα καταλήξει στην αναγνώριση μιας αμοιβαίας ανάγκης: την αναζήτηση της ελπίδας.

Η ταινία θα κυκλοφορήσει τον χειμώνα στους κινηματογράφους. 

Credits
Σκηνοθεσία: Νικόλας Δημητρόπουλος
Σενάριο: Δημήτριος Κατσαντώνης
Πρωταγωνιστούν: Max Von Sydow, Astrid Roos, Δανάη Σκιάδη, Νικόλας Παπαγιάννης, Martin Laer, Alice Krige, Tomas Arana, Γιώργος Βογιατζής, Μάξιμος Λιβιεράτος, Τάσος Καρλής
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιώργος Ραχματούλιν
Σχεδιασμός Παραγωγής: Ράνια Γερογιάννη
Μοντάζ: Γιάννης Χαλκιαδάκης
Κοστούμια: Boudoir
Casting Director: Σοφία Δημοπούλου 
Ήχος: Σταύρος Αβραμίδης 
Makeup Designer: Αλεξάνδρα Μυτά 
​Hair stylist: Κωνσταντίνος Σαββάκης 
Μουσική: Alex Sid
Παραγωγοί: Στέλιος Κοτιώνης, Δημήτριος Κατσαντώνης
Executive Producers: Cia Souleles, Athanasios Souleles, Pauline Seretakis Adams, John Adams, Jean Diamond
Διευθυντής Παραγωγής: Ιωσήφ Αδαλόγλου
Post Production Supervisor: Γιώργος Ταμπακάκης
VFX Producer-Supervisor: Πάνος Ξενάκης- MASCISTA
SFX: Σόλων Γιαννούτσος
Line Producer: Στέλιος Κοτιώνης
Associate producer: Άννα Λουδάρου
Εκτέλεση Παραγωγής: Foss Productions
Συμπαραγωγοί: EΡT, Cosmote Tv
Χορηγοί: Aegean Airlines
​Διανομή: Tanweer