Πρώτο τρέιλερ και αφίσα για τη «Σελήνη, 66 Ερωτήσεις» της Ζακλίν Λέντζου, που θα διαγωνιστεί στο Φεστιβάλ Βερολίνου - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
14:53
10/2

Πρώτο τρέιλερ και αφίσα για τη «Σελήνη, 66 Ερωτήσεις» της Ζακλίν Λέντζου, που θα διαγωνιστεί στο Φεστιβάλ Βερολίνου

Το κινηματογραφικό ντεμπούτο μεγάλου μήκους της πολυβραβευμένης Ζακλίν Λέντζου «Σελήνη, 66 Ερωτήσεις» θα πραγματοποιήσει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο φρέσκο τμήμα «Encounters» της φετινής Μπερλινάλε.

Από τον Πάνο Γκένα

Η Ζακλίν Λέντζου, μία από τις πιο ανήσυχες, ιδιαίτερες και δημιουργικές φωνές στο κομμάτι των μικρού μήκους, με διεθνή βραβεία και σημαντική φεστιβαλική πορεία, είναι έτοιμη για το επόμενο βήμα με την πρώτη, μεγάλου μήκους, ταινία της «Σελήνη, 66 Ερωτήσεις».

Η ταινία θα πραγματοποιήσει την παγκόσμια πρεμιέρα της στο νέο (εγκαινιάστηκε το 2020) διαγωνιστικό τμήμα Encounters (Συναντήσεις) του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, ένα τμήμα που έχει σκοπό να υποστηρίξει ενεργά νέους κινηματογραφιστές και να τονίσει την ποικιλομορφία στην σύγχρονη, κινηματογραφική αφήγηση.

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη της ταινίας:

Έπειτα από χρόνια αποξένωσης, η Άρτεμις αναγκάζεται να επιστρέψει στην Αθήνα για να φροντίσει τον άρρωστο πατέρα της. Αντιμέτωπη με έναν κατά βάση άγνωστo -σε αυτήν- άνθρωπο και μια πρωτόγνωρη και δύσκολη συνθήκη θα προσπαθήσει να ανταπεξέλθει όσο καλύτερα μπορεί. Όταν τυχαία ανακαλύψει το καλά κρυμμένο μυστικό του πατέρα της όλα όσα θέλησε ποτέ να ρωτήσει θ’ απαντηθούν μεμιάς. Τα κομμάτια του παζλ της σχέσης τους θα μπουν στη θέση τους κι εκείνη θα μπορέσει να τον γνωρίσει και να τον αγαπήσει αληθινά για πρώτη φορά.

Στην ταινία «Σελήνη, 66 Ερωτήσεις», σε παραγωγή της στενής συνεργάτιδας της Λέντζου, Φένιας Κοσοβίτσα (Blonde), πρωταγωνιστούν ο Λάζαρος Γεωργακόπουλος, η Σοφία Κόκκαλη και ο Νικήτας Τσακίρογλου. Το σενάριο της ταινίας συμμετείχε στο Sundance Screenwriter’s Lab και στο Torino Film Lab, όπου κέρδισε το Development Fund Award του Centre National du Cinéma et de l’image Animée. και τον περασμένο Σεπτέμβριο βραβεύτηκε με το Cinelink Iridium στο αναπτυξιακό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαράγιεβο.

Η Ζακλίν Λέντζου απέσπασε την Χρυσή Αθηνά καλύτερης ταινίας μικρού μήκους για το «Τέλος του Πόνου (Μία Πρόταση)» στο 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, ενώ στο παρελθόν έχει τιμηθεί για τις ταινίες «Εκτορας Μαλό: Η Τελευταία Μέρα της Χρονιάς» (Καλύτερη Ταινία Μ.Μ. 2018) και «Αλεπού» (Βραβείο Β' Καλύτερης Ταινίας Μ.Μ. 2016 και Αντρικής Ερμηνείας στον Νίκο Ζεγκίνογλου).

Η μικρού μήκους «Έκτορας Μαλό: Η Τελευταία Μέρα της Χρονιάς» είχε συμμετάσχει στην 57η Εβδομάδα Κριτικής των Καννών, κερδίζοντας το βραβείο Καλύτερης Ταινίας Leica Cine Discovery.

Το 71ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου θα διεξαχθεί σε δυο φάσεις. Μία online που θα αφορά την Αγορά (1-5 Μαρτίου) και μία μεταγενέστερη (9-20 Ιουνίου) που ευελπιστεί να φιλοξενήσει προβολές σε φυσικούς χώρους.

κεντρική φωτογραφία ©MargaritaNikitaki

Credits «Σελήνη, 66 Ερωτήσεις»
Σενάριο - Σκηνοθεσία: Ζακλίν Λέντζου
Ηθοποιοί: Σοφία Κόκκαλη, Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Νικήτας Τσακίρογλου, Μαρία Ζορμπά
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Κωνσταντίνος Κουκουλιός
Art Director: Σταύρος Λιόκαλος
Μοντάζ: Σμαρώ Παπαευαγγέλου
Ηχος: Δημήτρης Κανελλόπουλος
Κοστούμια: Εύα Γουλάκου
Μακιγιάζ: Ιωάννα Λυγίζου
Casting Director: Μάκης Γαζής
Παραγωγή : BLONDE σε συμπαραγωγή με LUXBOX, ΕΚΚ και ΕΡΤ
Παραγωγός: Φένια Κοσοβίτσα
Συμπαραγωγοί: Fiorella Moretti, Hedi Zardi

Αυτή είναι η ελληνική αφίσα, που σχεδίασαν οι Roleplay, που σχεδίασαν και την αφίσα του «Έκτορας Μαλό: Η Τελευταία Μέρα της Χρονιάς».

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Πρώτο τρέιλερ και αφίσα για τη «Σελήνη, 66 Ερωτήσεις» της Ζακλίν Λέντζου, που θα διαγωνιστεί στο Φεστιβάλ Βερολίνου
  • Πρώτο τρέιλερ και αφίσα για τη «Σελήνη, 66 Ερωτήσεις» της Ζακλίν Λέντζου, που θα διαγωνιστεί στο Φεστιβάλ Βερολίνου
  • Πρώτο τρέιλερ και αφίσα για τη «Σελήνη, 66 Ερωτήσεις» της Ζακλίν Λέντζου, που θα διαγωνιστεί στο Φεστιβάλ Βερολίνου