Οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
11:58
21/2

Οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου

Μία από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς, η επιστροφή της Σάρα Πόλεϊ στην σκηνοθεσία, ένα τρυφερό οικογενειακό δράμα, κινούμενα σχέδια στην Αρχαία Ελλάδα και ένα ντοκιμαντέρ με θέμα την περιπετειώδη ζωή του μικρού πρωταγωνιστή του «»Θανάτου στη Βενετία», μερικές από τις προτάσεις της προσεχούς κινηματογραφικής εβδομάδας.

Τα Πνεύματα του Ινισέριν

Ο σκηνοθέτης του «Τρεις Πινακίδες Έξω από το Έμπινγκ στο Μιζούρι» ξανασμίγει το εξαιρετικό πρωταγωνιστικό δίδυμο του «Αποστολή στη Μπριζ», βάζοντας τους Κόλιν Φάρελ και Μπρένταν Γκλίσον να ερμηνεύσουν μοναδικά δυο παλιόφιλους, σε ένα μικρό νησί της Ιρλανδίας, και να ηγηθούν της χιονοστιβάδας γεγονότων που προκαλεί η μυστηριώδης διάλυση της φιλίας τους.

Από αυτό το φαινομενικά ασήμαντο συμβάν, ο καταξιωμένος Μάρτιν ΜακΝτόνα εμπνέεται μια από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς: μια ιλαροτραγωδία κατάμαυρου χιούμορ, σαρδόνιων διαλόγων και απρόσμενης συγκίνησης για τα όρια της ελευθερίας και της ατομικής βούλησης, το βάρος της ευθύνης μας απέναντι στους άλλους και τις βαθιές ειρωνείες της ανθρώπινης κατάστασης. 9 υποψηφιότητες για Όσκαρ.

Σκηνοθεσία: Μάρτιν ΜακΝτόνα

Γυναικείες Κουβέντες

Το #MeToo συναντά τον Μπέργκμαν; Δέκα χρόνια μετά την τελευταία της σκηνοθετική δουλειά στο σινεμά, η Σάρα Πόλεϊ επιστρέφει με καστ που σπάει κόκαλα. Φράνσις ΜακΝτόρμαντ, Ρούνι Μάρα, Τζέσι Μπάκλεϊ, Κλερ Φόι και Μπεν Γουίσο συμπρωταγωνιστούν στην ιστορία μιας ομάδας γυναικών-μελών μιας απομονωμένης θρησκευτικής κοινότητας που πασχίζουν να επαναπροσδιορίσουν τη σχέση τους με την πίστη τους και τον Θεό, μετά από σειρά σεξουαλικών επιθέσεων από τους άντρες της κοινότητας.

Το σενάριο βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Μίριαμ Τόους και η ταινία έχει δυο σημαντικές υποψηφιότητες για Όσκαρ στις κατηγορίες Καλύτερης Ταινίας και Διασκευασμένου Σεναρίου.

Σκηνοθεσία: Σάρα Πόλεϊ

Το Πιο Όμορφο Αγόρι του Κόσμου

1971. Ο Λουκίνο Βισκόντι, μετά από μαραθώνιο κάστινγκ σε ολόκληρη την Ευρώπη, ανακαλύπτει στη Στοκχόλμη τον δεκαπεντάχρονο Μπγιερν Άντρεσεν, ιδανική φιγούρα  για να ενσαρκώσει τον «Τάτζιο» στον «Θάνατο στην Βενετία». Γυρίζει την ταινία και ανακηρύσσει τον μικρό Σουηδό ως «το πιο όμορφο αγόρι του κόσμου». 

50 χρόνια μετά, ο Μπγιερν, ξαναζεί την ταραγμένη παιδική του ηλικία αλλά και  τις απίστευτες περιπέτειες που βίωσε μετά τα γυρίσματα στην υπόλοιπη ζωή του, σε μια τελευταία προσπάθεια να ξορκίσει τους δαίμονες που τον κατατρέχουν. Παγκόσμια πρεμιέρα στο φεστιβάλ Σάντανς, στις τελικές υποψηφιότητες καλύτερου ντοκιμαντέρ της χρονιάς στα βραβεία Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου. 

Σκηνοθεσία: Κριστίνα Λίντστρεμ, Κριστιάν Πέτρι

Μικρή μου Σολάνζ

Η «Μικρή μου Σολάνζ» είναι η ιστορία ενός τρυφερού κοριτσιού που επιθυμεί το αδύνατο: η αγάπη να κρατήσει για πάντα. Ο μπαμπάς της είναι ιδιοκτήτης ενός καταστήματος μουσικών ειδών, η μαμά της ηθοποιός και ο μεγαλύτερος αδελφός της μαθηματικός. Η καθημερινότητά της ανατρέπεται από τους «θερμούς» ψιθύρους και τους κλιμακούμενους καυγάδες μεταξύ των γονιών της, και ο επερχόμενος χωρισμός τους την ταράζει συθέμελα, φέρνοντας τις σπουδές της, τις φιλίες της αλλά και τον αυτοέλεγχό της στα όρια της κατάρρευσης.

Η Αξέλ Ροπέρ, καταπιάνεται με ένα αγαπημένο κινηματογραφικό θέμα, το διαζύγιο, καταφέρνοντας να αποδώσει με ευαισθησία και διεισδυτικότητα την ένταση που πλανάται στην ατμόσφαιρα, όπως την αντιλαμβάνεται ένα συναισθηματικό κορίτσι: ένα παιδί που εισπράττει τις αρνητικές “δονήσεις” στην οικογένεια, και παρατηρεί κρυφά, γεμάτο περιέργεια αλλά και τρόμο, τις συγκρούσεις των γονιών του…

Σκηνοθεσία: Αξέλ Ροπέρ

Αργοναύτες: Η Οργή του Ποσειδώνα

Η ζωή κυλάει ήρεμα στην Ιωλκό , το πανέμορφο και ακμάζον λιμάνι της αρχαίας Ελλάδας. Μέχρι που ο Ποσειδώνας οργίζεται και απειλεί να το εξαφανίσει. Ένα πανέξυπνο και περιπετειώδες νεαρό ποντίκι μαζί με τον γάτο που παίζει τον ρόλο του θετού του πατέρα σπεύδουν να βοηθήσουν τον γερασμέν ο πια Ιάσονα και τους Αργοναύτες στην αποστολή διάσωσης της πόλης. Η εκστρατεία αυτή θα τους οδηγήσει σε μέρη μακρινά, όπου ζουν μυθικά πλάσματα και μερικά από τα πιο επικίνδυνα τέρατα της μυθολογίας.

Η ευφάνταστη ταινία κινουμένων ταινία μας προσκαλεί να ταξιδέψουμε με την Πάτι, ένα ευφυέστατο και περιπετειώδες θηλυκό ποντικάκι, και τον κολλητό της γάτο Σαμ στον μαγικό κόσμο της Αρχαίας Ελλάδας. Με συνοδοιπόρο τον τώρα πια ηλικιωμένο Ιάσονα , οι χαριτωμένοι ήρωες θα ζήσουν μία επική περιπέτεια αντιμέτωποι με τα πιο αλλόκοτα και επικίνδυνα πλάσματα της μυθολογίας. Μία ξεκαρδιστική και σπαρταριστή ταινία για όλη την οικογένεια από τη θεότρελη ομάδα της «Ζουγκλοπαρέας» και της «Πριγκίπισσας Αλάνι».

Σκηνοθεσία: Νταβίντ Αλό, Έρικ Τοστί, Ζαν-Φρανσουά Τοστί

Θολή Γραμμή

Ένα αγόρι κι ένα κορίτσι προσπαθούν να βρουν «τι είναι αυτό που το λένε αγάπη», σε μια εικονογράφηση που προσπαθεί να αποτυπώσει τον κατακερματισμό των σκέψεων, των αισθήσεων, των αντιθέσεων και των συνθέσεων που φέρνουν δυο ανθρώπους από μακριά… πιο κοντά.

Περνώντας (πιο) οριστικά στη μυθοπλασία, μετά από μια μακρά, ακριβή στο βλέμμα και την παρατήρηση περίοδο τεκμηρίωσης, ο Μένιος Καραγιάννης («Σκάπετα», «Το Άλογο που Είμαι», «Η Μουσική των Πραγμάτων») καταπιάνεται με μια αφήγηση που προσπαθεί να ακυρώσει και την ίδια της την έννοια της κατασκευής αλλά και της πραγματικότητας που μπορεί τελικά να μη συμβαίνει ή να μην έχει συμβεί ποτέ, παρά μόνο μέσα στο ανθρώπινο μυαλό.

Τα ψήγματα της «αλήθειας» που κρύβει όμως αυτό το παιχνίδι ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη φαντασία (ή μάλλον καλύτερα το φαντασιακό) δεν είναι αρκετά για να νετάρουν ούτε στο ελάχιστο την τελικά κυριολεκτικά θολή γραμμή που σχεδιάζει σε λευκό καμβά ο Μένιος Καραγιάννης μέχρι και το φινάλε.

Σκηνοθεσία: Μένιος Καραγιάννης

Missing

Όταν η μητέρα της Τζουν (Storm Reed) εξαφανίζεται ενώ κάνει διακοπές με το νέο της αγόρι, η Τζουν την αναζητά παντού. Εγκλωβισμένη μίλια μακρυά στο Λος Άντζελες και με τις  προσπάθειές της να παρεμποδίζονται από τη διεθνή γραφειοκρατία, χρησιμοποιεί όλη την τελευταία τεχνολογία που έχει στα χέρια της για να καταφέρει να τη βρει πριν είναι πολύ αργά. Καθώς σκάβει βαθύτερα, τα ψηφιακά στοιχεία δημιουργούν περισσότερες ερωτήσεις παρά απαντήσεις. Όταν η Τζουν ξετυλίγει του κουβάρι των μυστικών που κουβαλούσε η μαμά της, ανακαλύπτει ότι ποτέ δεν την ήξερε πραγματικά.

Από τους δημιουργούς της ταινίας «Searching».

Σκηνοθεσία: Γουίλ Μέρικ, Νικ Τζόνσον

Το Παιχνίδι των 100 Κεριών

Μια παρέα φίλων θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τους φόβους τους με ένα τρομακτικό παιχνίδι. Θα πρέπει να κάτσουν σε έναν κύκλο φτιαγμένο από 100 κεριά, να παίρνουν ένα και να λένε τη δική τους τρομακτική ιστορία.

Horror ανθολογία με τον Νίκολας Ονέτι να ενορχηστρώνει μια ομάδα ταλαντούχων δημιουργών σε μια ποικιλόμορφη ορχήστρα τρόμου. Τις 7 ιστορίες σκηνοθέτησαν οι Νίκολας Ονέτι, Ολιβερ Λι Γκάρλαντ, Τόνι Μοράλες, Κρίστοφερ Ουέστ, Γκιγιέρμο Λοκχαρτ, Ντανιέλ Ρουμπεσάμ, Νίκολας Πίτερσον.

Σκηνοθεσία: Νίκολας Ονέτι, Ολιβερ Λι Γκάρλαντ, Τόνι Μοράλες, Κρίστοφερ Ουέστ, Γκιγιέρμο Λοκχαρτ, Ντανιέλ Ρουμπεσάμ, Νίκολας Πίτερσον