Νόλαν, Ντι Κάπριο μιλούν για το Inception - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
14:00
8/6

Νόλαν, Ντι Κάπριο μιλούν για το "Inception"

Καθώς μετράμε αντίστροφα για την κυκλοφορία της νέας ταινίας του Κρις Νόλαν, "Inception", με το Λεοπνάρντο ντι Κάπριο στο lead, σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής μιλούν για την ταινία.


Καθώς μετράμε αντίστροφα για την κυκλοφορία της νέας ταινίας του Κρις Νόλαν, "Inception", με το Λεοπνάρντο ντι Κάπριο στο lead, σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής μιλούν για την ταινία κι ευτυχώς μένουν πιστοί στο στόχο της παραγωγής να διατηρήσει ένα μυστήριο γύρω από την υπόθεση, αφού επικεντρώνονται στο making of της ταινίας, χωρίς να μας αποκαλύπτουν κάτι περισσότερο από ό,τι μέχρι τώρα ξέρουμε.

"Το πρότζεκτ του  Inception απαιτούσε μια προσέγγιση μεγάλης κλίμακας", λέει ο σκηνοθέτης Κρις Νόλαν. "Όταν μπεις στη λογική του τι μπορεί να συλλάβει το ανθρώπινο μυαλό, τι κόσμο μπορεί να δημιουργήσει, τότε και οι εικόνες πρέπει να είναι επικές".

"Για το Σκοτεινό Ιππότη κάναμε γυρίσματα σε τρεις χώρες, για το Inception ταξιδέψαμε σε έξι και βιώσαμε τις πιο ακραίες καιρικές συνθήκες, από την καταρρακτώση βροχή και τον καυτό ήλιο στις πιο βαριές χιονοπτώσεις. Θέλαμε να δοκιμάσουμε τους εαυτούς μας, με στόχο να αποτυπώσουμε με την κάμερα κάθε συνθήκη στο φυσικό της χώρο, σε παραγματικά μέρη, με πραγματικά φαινόμενα".

Στην ταινία οι ηθοποιοί κάνουν τα πάντα: Ανεβαίνουν στην κορυφή χιονισμένων βουνών και καταδύονται στο βυθό της θάλασσας.

"Ήθελα πραγματικά να έχω κοντά μου μια δυνατή ομάδα γι ‘ αυτήν την ταινία", λέει ο Νόλαν. "Ο χαρακτήρας του Ντι Κάπριο είναι ο κεντρικός πυρήνας  στην ιστορία αλλά γύρω του κινείται ένα απίστευτο καστ ηθοποιών". Έλεν Πέιτζ, Μαρίν Κοτιγιάρ, Γιόζεφ Γκόρντον Λέβιτ, Κεν Γουατάναμπι, Κίλιαν Μέρφι, Τομ Χάρντι, Μάικλ Κέιν, Τομ Μπέρεντζερ, Λούκας Χάας.

"Είχα την τύχη να συνεργαστώ με έναν εξαιρετικά ταλαντούχο σκηνοθέτη", λέει από την πλευρά του ο πρωταγωνιστής Λεονάρντο Ντι Κάπριο, "αλλά και με μια σειρά από μοναδικά ταλέντα - κάθε μέρα στα πλατό είχαμε και μια έκπληξη".

"Η ταινία δείχνει το πώς προσπαθείς να εξελίξεις τον ίδιο σου τον εαυτό μέσα στο πάζλ που αποκαλείται Inception - είναι ένα συναισθηματικό ταξίδι μέσα στο γιγάντιο καμβά του κόσμου των ονείρων", εξηγεί ο Ντι Κάπριο.

Ο σκηνοθέτης περιγράφει ότι η φιλοδοξία του ήταν να δημιουργήσει μια ταινία που θα αγκαλιάζει κάθε ανθρώπινη εμπειρία και θα περιέχει ό,τι σήμερα ορίζουμε ως χολιγουντιανή υπερπαραγωγή. Για να δούμε το αποτέλεσμα, δεν έχουμε παρά να περιμένουμε μέχρι τον Ιούλιο.|

Α.Ν