Ο Μπεν Άφλεκ αποφάσισε να ζήσει με 1,5 δολάριο την ημέρα. Για λίγο... - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
10:58
25/4

Ο Μπεν Άφλεκ αποφάσισε να ζήσει με 1,5 δολάριο την ημέρα. Για λίγο...

…συγκεκριμένα, μεταξύ 29 Απριλίου και 3 Μαΐου. Αυτό θα πει φιλανθρωπικός ακτιβισμός!

Από τον Νεκτάριο Σάκκα

Μόλις πριν δύο μήνες πήρε το Όσκαρ για το «Argo», όμως ο Μπεν Άφλεκ φαίνεται πως βρήκε πολύ σύντομα τον τρόπο να κάνει αίσθηση χωρίς αυτό να περιλαμβάνει κάποια νέα ταινία. Ο διάσημος αμερικανός ηθοποιός, σκηνοθέτης και παραγωγός αποφάσισε να ζήσει με 1,5 δολάριο την ημέρα για διάστημα μίας εβδομάδας, ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων διασημοτήτων, όπως τον μουσικό Τζος Γκρόμπαν και τον πρωταγωνιστή των «Εκδικητών», Τομ Χίντλστον.

Αν αναρωτιέστε τι συμβαίνει και έπεσε ξαφνικά επιδημία εθελοντικής φτώχειας στη σόου μπιζ, η απάντηση είναι απλή: ο φιλανθρωπικός ακτιβισμός. Συγκεκριμένα, όλοι οι προαναφερόμενοι συστρατεύθηκαν στην καμπάνια του οργανισμού «Ζήσε Κάτω Από Το Όριο (Φτώχειας)» («Live Below The Line Campaign»). Η παραπάνω καμπάνια προτρέπει όλο και περισσότερο (προφανώς εύπορο) κόσμο να δοκιμάσει να επιβιώσει για μία εβδομάδα στις ίδιες οικονομικές συνθήκες στις οποίες ζουν αυτή τη στιγμή περίπου 1,5 δισεκατομμύριο άνθρωποι στον πλανήτη, στοχεύοντας με τον τρόπο αυτόν στην ενίσχυση (;) μίας σειράς φιλανθρωπικών δράσεων.

 

Όσον αφορά τον Μπεν Άφλεκ, ανακοίνωσε την απόφασή του να… πεινάσει μεταξύ 29 Απριλίου και 3 Μαΐου μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να τραβήξει την προσοχή της κοινής γνώμης πάνω στη φιλανθρωπική δράση που «τρέχει» ο ίδιος για την ενίσχυση του Ανατολικού Κονγκό. Παράλληλα, μέσα από τη συμμετοχή του στο «Ζήσε Κάτω Από Το Όριο (Φτώχειας)», ο αστέρας του Χόλιγουντ απευθύνει κάλεσμα και σε άλλες διασημότητες να ακολουθήσουν το παράδειγμά του προς ενίσχυση διάφορων ακόμα φιλανθρωπικών πρωτοβουλιών.

Τώρα βέβαια, υπάρχει μία σημαντική λεπτομέρεια σε όλο αυτό το εγχείρημα. Οι διάφορες διασημότητες που επιχειρούν να υποδυθούν τους φτωχούς ζώντας με 1,5 δολάριο την ημέρα, θα το κάνουν από επιλογή και για λίγο. Αυτό που μας ξεπερνάει, ωστόσο, είναι το πόσο καλύτερα μπορεί να νιώσουν οι αμέτρητοι και αληθινά εξαθλιωμένοι επειδή κάποιος επιτυχημένος και ζάπλουτος κύριος στην άλλη άκρη του κόσμου αποφάσισε να μιμηθεί την ανέχεια που οι ίδιοι αντιμετωπίζουν αναγκαστικά και σε μόνιμη βάση.

Ίσως θα είχε μεγαλύτερο ενδιαφέρον ο καλός μας Μπεν και οι υπόλοιποι ακόλουθοι / εμπνευστές του εν λόγω εγχειρήματος να προσπαθούσαν να ζήσουν με 1,5 δολάριο πραγματικά, για όσο καιρό χρειάζεται, μέχρις ότου να αποδείξουν πως κάτι τέτοιο, πολύ απλά, δεν είναι δυνατό.