Τρέιλερ: Ο Κόλιν Φερθ ξεγελάει τους ναζί στην ταινία «Επιχείρηση Κιμάς» - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
17:34
7/4

Τρέιλερ: Ο Κόλιν Φερθ ξεγελάει τους ναζί στην ταινία «Επιχείρηση Κιμάς»

Με ένα βρετανικό καστ κι έναν τίτλο που προκαλεί, η «Επιχείρηση Κιμάς» έρχεται για να προσθέσει το λιθαράκι της στον φιλμικό κανόνα των ταινιών που πραγματεύονται διαφορετικές πτυχές του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. 

Από τον Γιάννη Βασιλείου

Βρισκόμαστε στο 1943 και οι Σύμμαχοι σχεδιάζουν μια μεγάλη επιχείρηση στη Σικελία προκειμένου να κατατροπώσουν τις δυνάμεις του Άξονα. Ο Τσόρτσιλ και το επιτελείο του αναθέτουν σε δύο άνδρες της Μυστικής Υπηρεσίας να σκαρώσουν ένα σχέδιο ώστε να παραπλανήσουν τους αντιπάλους τους. Το τελικό τους σχέδιο περιλαμβάνει τον πιο απίθανο μυστικό πράκτορα: έναν νεκρό.

Με ένα εξ'ολοκλήρου βρετανικό καστ κι έναν τίτλο που προκαλεί, η «Επιχείρηση: Κιμάς» έρχεται για να προσθέσει το λιθαράκι της στον φιλμικό κανόνα των ταινιών που πραγματεύονται διαφορετικές πτυχές του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και να προσφέρει λίγη ενήλικη ψυχαγωγία ακαδημαϊκής κοπής σε ένα υποσιτισμένο κοινό. Οι Κόλιν Φερθ και Άνγκους ΜακΦέιντεν, δύο ηθοποιοί που έχουν υποδυθεί τον κύριο Ντάρσι σε διαφορετικές εκδοχές του «Περηφάνεια και Προκατάληψη» ηγούνται ενός καστ που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τους Τζέισον Άιζακς, Μαρκ Γκάτις, Πενέλοπε Γουίλτον και Τζόνι Φλιν. Την σκηνοθεσία υπογράφει ο Τζον Μάντεν του «Ερωτευμένου Σαίξπηρ» και του «Μαντολίνου του Λοχαγού Κορέλι» το σενάριο ο Μισέλ Άσφορντ του «Masters of Sex».

Η ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες στις 12 Μαϊου.