Όσκαρ: οι αντιδράσεις των υποψηφίων - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
13:41
16/1

Όσκαρ: οι αντιδράσεις των υποψηφίων

Διαβάστε τις πρώτες δηλώσεις των υποψηφίων για Όσκαρ, λίγες στιγμές μετά την ανακοίνωση (ή και όχι) των ονομάτων τους.

Από τη Χριστίνα Λιάπη

Μπένεντικτ Κάμπερμπατς: Είναι τόσο συναρπαστικό, τέτοια τιμή να λάβω μια τέτοια αναγνώριση. Είναι υπέροχο να συμπεριλαμβάνομαι από την Ακαδημία σε αυτήν την εξαιρετική χρονιά ερμηνειών. Η στιγμή που τηλεφώνησα στους γονείς μου, που είναι και οι δύο ηθοποιοί, για να τους πω ότι ο μοναχογιός τους είναι υποψήφιος για Όσκαρ ήταν από τις πιο περήφανες της ζωής μου.

 

Μαρκ Ράφαλο: Ευχαριστώ την Ακαδημία για την υποψηφιότητα! Είναι τιμή μου. Ευχαριστώ τον Τσάνινγκ Τέιτουμ, τον Στιβ Καρέλ και τον Μπένετ Μίλερ. Οι καλύτεροι.

Έντι Ρεντμέιν: Είναι τόσο απίστευτη τιμή να σε αναγνωρίζει η Ακαδημία, και ακόμη περισσότερο το να τη μοιράζομαι με ολόκληρη την οικογένεια της «Θεωρίας των Πάντων». Ο ρόλος αυτός ήταν ευκαιρία ζωής. Συγχαρητήρια στους συν-υποψηφίους μου, ευχαριστώ την Ακαδημία, και ευχαριστώ πάνω από όλα τον Στίβεν και την Τζέιν Χόκινγκ.

 

Στιβ Καρέλ: Τι μεγάλη τιμή. Ευχαριστώ, Ακαδημία. Αγάπη στον Μαρκ Ράφαλο, τον Τσάνινγκ Τέιτουμ, τον Μπιλ Κόρσο και τον Μπένετ Μίλερ.

Μάικλ Κίτον: Αισθάνομαι πάνω από όλα ευγνώμων. Τόσο χαρούμενος που ο Αλεχάντρο και το καστ και το συνεργείο αναγνωρίζονται. Είμαι περήφανος που είμαι μέρος ενός τόσο τολμηρού και θαρραλέου πειράματος όπως το «Birdman». Τώρα, επιτρέψτε μου, θα προσπαθήσω όσο καλύτερα μπορώ να σβήσω το χαμόγελο από το πρόσωπό μου. Ευχηθείτε μου καλή τύχη.

Τζουλιάν Μουρ: Σας ευχαριστώ όλους για τα συγχαρητήρια! Είμαι τόσο χαρούμενη που δεν μπορώ να αναπνεύσω.

 

Πατρίσια Αρκέτ: Αν στοιχηματίζατε πριν ένα χρόνο ότι αυτό θα συνέβαινε, θα έπαιζα πολλά χρήματα ότι κάνατε λάθος. Έχω εκπλαγεί.

Φελίσιτι Τζόουνς: Είμαι ενθουσιασμένη από τα απίστευτα αυτά νέα. Είναι μια τεράστια τιμή. Νιώθω ευγνώμων προς τα μέλη της Ακαδημίας. Ανυπομονώ να γιορτάσω με όλους όσοι συμμετείχαν στη «Θεωρία των Πάντων». Ευχαριστώ τόσο πολύ.

 

Ρις Γουίδερσπουν: Τόσο χαρούμενη που μπορώ να γιορτάσω δύο υποψηφιότητες για Όσκαρ με την πανέμορφη και ταλαντούχα συμπρωταγωνίστριά μου, Λόρα Ντερν.

Μπράντλεϊ Κούπερ: Είναι ένας φόρος τιμής στον Κρις Κάιλ, την οικογένειά του και όλους όσοι θυσιάζουν τις ζωές τους για τη χώρα και τις οικογένειές τους. Ήταν προνόμιο και τιμή να υποδυθώ τον Κρις, και μοιράζομαι την υποψηφιότητα με τη Σιένα, τον Κλιντ, τον Τζέισον Χολ, τους υπόλοιπους της ομάδας SEAL και όλους όσοι δούλεψαν στην ταινία.

Μαριόν Κοτιγιάρ: Έχω σοκαριστεί. Ήταν πραγματικά αναπάντεχο και ταυτόχρονα μια μεγάλη χαρά, γιατί ήθελα πολύ να φέρω την ταινία αυτή στα Όσκαρ. Είναι η πρώτη φορά για τους Νταρντέν, και λυπήθηκα πολύ όταν δεν ήμασταν στη λίστα με τις υποψήφιες για το Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας. Νόμιζα ότι είχαμε τελειώσει. Είμαι χαρούμενη γιατί εγώ φέρνω την ταινία στα Όσκαρ. Αλλά γενικά αισθάνομαι έκπληξη: δεν υπήρχε καμία υποψία ότι θα ήμουν υποψήφια.

Ρόζαμουντ Πάικ: Πρώτη φορά τις τελευταίες εβδομάδες με ξύπνησε τα χαράματα κάποιος χωρίς να θέλει φαγητό (σ.σ. η Πάικ γέννησε το δεύτερό της παιδί πριν έξι εβδομάδες). Είναι μεγάλη τιμή, ευχαριστώ πολύ την Ακαδημία.

Λόρα Ντερν: Είμαι τόσο ευγνώμων στην Ακαδημία για αυτήν την υπέροχη τιμή. Σημαίνει τόσα πολλά το να μπορώ να γιορτάσω τη ζωή και σοφία της μητέρας της Σέριλ Στρέιντ, Μπόμπι. Η Ρις, που δούλεψε τόσο σκληρά για να προστατέψει την ιστορία αυτή, και εγώ μοιραζόμαστε τις υποψηφιότητές μας με τους καταπληκτικούς παραγωγούς μας, καθώς και τον σκηνοθέτη Ζαν-Μαρκ Βαλέ και τον Νικ Χόρνμπι, που έδωσαν την τέχνη τους για να διαμορφώσουν το «Wild».

Κίρα Νάιτλι: Τι συναρπαστικό πρωινό! Είναι μεγάλη τιμή, είμαι ευγνώμων για την υποψηφιότητα και το γεγονός ότι είμαι μαζί με τόσο ταλαντούχες ηθοποιούς. Ευχαριστώ την Ακαδημία για την αναγνώριση αυτή, καθώς και για το γεγονός ότι τιμά τόσους από τους συντελεστές της ταινίας. Θέλω να πιστεύω ότι η αναγνώριση αυτή είναι ένας εορτασμός της κληρονομιάς του Άλαν Τιούρινγκ.

Έμμα Στόουν: Σουρεαλιστικό. Ευχαριστώ την Ακαδημία για την απίστευτη αυτή τιμή. Είμαι περήφανη και τυχερή που είμαι κομμάτι του «Birdman» και δεν μπορώ να πιστέψω ότι κατέληξε εδώ.

Γουές Άντερσον: Μου ζήτησαν να κάνω μια «δήλωση», αν και νομίζω ότι μοιάζει περισσότερο με καύχημα. Παρόλ' αυτά, οι παραγωγοί μου κι εγώ στέλνουμε τα πιο βαθιά μας ευχαριστώ στην Ακαδημία και τα 8 χιλιάδες μέλη της για τις υποψηφιότητές μας, ειδικά για τους μόνιμους συνεργάτες μου Ρόμπερτ Γέομαν (ο διευθυντής φωτογραφίας μας που δούλεψε σε επτά από τις ταινίες μου, αν τις μετρώ σωστά), Μιλένα Κανονέρο (την Ιταλίδα υπεύθυνη κοστουμιών), Αλεξάντρ Ντεσπλά (το Γάλλο συνθέτη), Μπάρνεϊ Πίλινγκ (τον Άγγλο μοντέρ), Φράνσες Χάνον και Μαρκ Κουλιέρ (κι άλλοι Άγγλοι, κομμώσεις και μακιγιάζ), και Άνταμ Στοκχάουζεν από το Γουϊσκόνσιν. Επίσης ο φίλος μου, Χιούγκο Γκίνες (που έγραψε μαζί μου την ταινία) εκφράζει την δική του ευγνωμοσύνη. Είναι μεγάλη τιμή, αισθανόμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τους εαυτούς μας γενικά.

Δεν έλαβαν όλοι ευχάριστα νέα όμως – η «Ταινία LEGO» θεωρείται από τους χαμένους των υποψηφιοτήτων αφού, παρά τους επαίνους της κριτικής και την μεγάλη εμπορική επιτυχία, δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει υποψηφιότητα για το Όσκαρ Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων. Και ένας εκ των σκηνοθετών, Φιλ Λορντ, είχε την τέλεια χιουμοριστική απάντηση: «Δεν πειράζει. Έφτιαξα το δικό μου!»