Τι κοινό έχουν ο Παρκ Τσαν-γουκ και ο Κώστας Γαβράς; - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
8:52
3/4

Τι κοινό έχουν ο Παρκ Τσαν-γουκ και ο Κώστας Γαβράς;

Οι γέφυρες των δημιουργών ενώνουν τον κόσμο, και καθώς φαίνεται η νέα ταινία του Νοτιοκορεάτη δεν είναι άλλη από ριμέικ της ταινίας του 2005 του Κώστα Γαβρά, «Το Τσεκούρι».

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Στην ταινία εκείνη, μια από τις αποτελεσματικότερες συνολικά της φιλμογραφίας Γαβρά, ένας μεσοαστός απολαμβάνει τη δουλειά και τον γάμο του, μέχρι που κάποια στιγμή απολύεται. Και τότε ακόμα αισιοδοξεί ότι αυτό είναι μια ευκαιρία, αλλά δύο χρόνια μετά, η αισιοδοξία έχει γίνει απελπισία. Η ανεργία επιμένει, ο γάμος του νοσεί, η μεσαία τάξη του καταρρέει και τότε συλλαμβάνει ένα μεγαλόπνοο σχέδιο να καθαρίσει όλους τους συνυποψηφίους του για μια δουλειά.

Σύμφωνα με τις φήμες ο Παρκ Τσαν-γουκ, ενδεχόμενα μια εμπνευσμένη επιλογή για ένα τέτοιο δραματικό/σατιρικό θέμα - αν και από μια πλευρά θα τον προτιμούσαμε σε μια από τις δικές του οδύσσειες - θέλει εδώ και χρόνια να μεταγράψει την ταινία του 2005.

Η παραγωγή είναι να εκκινήσει το φθινόπωρο του 2024, το καστ είναι ήδη σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις.

Ο 60χρονος Κορεάτης έχει αυτή την εποχή το «The Sympathizer» που βγαίνει για το Μax σε λίγες μέρες, έχει σκηνοθετήσει τρία από τα επτά επεισόδια εκεί, ενώ όπως οι φίλοι των Νυχτών Πρεμιέρας καλώς γνωρίζουν, η μεταγραφή του «Τσεκουριού» θα είναι η πρώτη του ταινία μετά την «Απόφαση Φυγής» του 2022.

Αν όλα πάνε καλά η ταινία δεν αποκλείεται να κατευθυνθεί προς «Κάννες 2025», μια χρονιά που αν όλα πάνε κατ' ευχήν και πάλι μπορεί να δει συνάντηση μεγαθηρίων της εποχής με Αλμοδόβαρ, Πολ Τόμας Άντερσον, Τέρενς Μάλικ, Αντρέι Ζβιαγκίντσεφ, Απιτσατπόνγκ Βιρασετακούν, αδελφούς Νταρντέν, Πολ Βερχόφεν και Λαρς φον Τρίερ.

Με το καλό.