Προσοχή στο Βατόμουρο! - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
13:56
2/2

Προσοχή στο Βατόμουρο!

Η Μέγκαν Φοξ μπορεί να γευθεί το χρυσό βατόμουρο!
Η Μέγκαν Φοξ μπορεί να γευθεί το χρυσό βατόμουρο!
Τα Χρυσά Βατόμουρα, τα λεγόμενα αντι-όσκαρ ανακοίνωσαν τους διεκδικητές τους λίγο πριν από την αυλαία της οσκαρικής κούρσας, που θα ανοίξει το απόγευμα με την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων.

Τα Χρυσά Βατόμουρα, τα λεγόμενα αντι-όσκαρ ανακοίνωσαν τους διεκδικητές τους λίγο πριν από την αυλαία της οσκαρικής κούρσας, που ανοίγει το απόγευμα με την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων. Τα  «razzies» φυσικά δε δείχνουν επιείκεια ούτε σε κατόχους όσκαρ, σε ταινίες με καλή πορεία στο box office ή  σε αστέρες πρώτου μεγέθους.

Μοναδικό κριτήριο για να αποσπάσει κανείς το πιο προσβλητικό βραβείο της χρονιάς είναι να απέχει από οτιδήποτε ποιοτικό, να έχει εκτραπεί προς τη φαιδρότητα, την κοινοτοπία ή την υπερβολή. Ωστόσο, δε λείπουν και σε αυτό το διαγωνισμό της ντροπής οι «αδικίες» και οι ενστάσεις! 

Φέτος τα βατόμουρα ξεχώρισαν με επτά υποψηφιότητες η καθεμία, οι ταινίες «Transformers: Η εκδίκηση των ηττημένων» και το «Χαμένη Ήπειρος». Οι δυο τους αναμένεται να κονταροχτυπηθούν στις κατηγορίες: χειρότερη ταινία, χειρότερο σενάριο και χειρότερη σκηνοθεσία. Οι ταινίες G.I.Joe, Γερόλυκοι και All about Steve συμπληρώνουν την πεντάδα των χειρότερων του 2009!

Στα αξιοσημείωτα των υποψηφιοτήτων για το βατόμουρο καταγράψαμε την παρουσία της  Σάντρα Μπούλοκ ("All about Steve") που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα πρωτοφανές γεγονός. Δεδομένου ότι η Μπούλοκ αναμένεται να είναι υποψήφια και για Όσκαρ για την ερμηνεία της στην ταινία "The Blind Side", αν κερδίσει και τα δύο, θα μείνει στην ιστορία! Παρόλα αυτά ο ανταγωνισμός είναι υψηλός και στα βατόμουρα, αφού η Μπούλοκ θα έχει να αντιμετωπίσει τη Μέγκαν Φοξ (Transformers και Jenifer’s Body), Μπιγιονσέ (για το "Ψύχωση" ), τη Σάρα Τζέσικα Πάρκερ (για το «Τα μάθατε για τους Μόργκαν;») και τη Μάλι Σάιρους (Χάνα Μοντάνα)!

Γουίλ Φέρελ (για τη "Χαμένη Ηπειρο"), Στιβ Μάρτιν (για το Ροζ Πάνθηρα 2), Τζον Τραβόλτα (ως Γερόλυκος) και Έντι Μέρφι («Για Φαντάσου») θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους με τους τρεις Jonas Brothers (θυμάστε την τρισδιάστατη συναυλία τους;) για την ταπεινωτική διάκριση του χειρότερου ηθοποιού, ενώ φέτος θα απονεμηθούν και τρία επετειακά βραβεία, αυτά της χειρότερης ταινίας της δεκαετίας και των χειρότερων ηθοποιών (γυναικείου και ανδρικού ρόλου).

Στην κατηγορία για το βατόμουρο της δεκαετίας οι υποψηφιότητες είναι "Πεδίο Μάχης: Γη" του Τζον Τραβόλτα, "Με το Δάκτυλο του...Φρέντυ" του Τομ Γκριν, "Gigli" των Μπεν Αφλεκ και Τζένιφερ Λόπεζ, "Ξέρω ποιος με σκότωσε" της Λίντσντεϊ Λόχαν και "Η Κυρία και ο Ναύτης" της Μαντόνα.

Ο Τραβόλτα και ο Μπεν Αφλεκ είναι υποψήφιοι για χειρότεροι ηθοποιοί της δεκαετίας μαζί με τους Εντι Μέρφι, Μάικ Μάγιερς και Ρομπ Σνάιντερ. Οι Λόχαν, Λόπεζ, Μαντόνα, Μαράια Κάρεϊ και Πάρις Χίλτον είναι οι υποψήφιες για το βραβείο της χειρότερης ηθοποιού της δεκαετίας.

Η τελετή των Golden Raspberries θα γίνει όπως κάθε χρόνο μια μέρα πριν την τελετή των Όσκαρ. Για να δείτε αναλυτικά όλες τις υποψηφιότητες σε όλες τις κατηγορίες
μπορείτε να μπείτε στο επίσημο site: https://www.razzies.com/history/30thNoms.asp  


Α.Ν