Σάρωσε στα BAFTA ο βασιλιάς - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
11:18
14/2

Σάρωσε στα BAFTA ο βασιλιάς

Ακόμα ένα βραβείο για τον Κόλιν Φερθ
Ακόμα ένα βραβείο για τον Κόλιν Φερθ
O Λόγος του Βασιλιά σάρωσε κυριολεκτικά στα βρετανικά βραβεία BAFTA, κατακτώντας επτά συνολικά βραβεία στην τελετή απονομής που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής στο Royal Opera House του Λονδίνου.

«O Λόγος του Βασιλιά» σάρωσε κυριολεκτικά στα βρετανικά βραβεία BAFTA, κατακτώντας επτά συνολικά βραβεία στην τελετή απονομής που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής στο Royal Opera House του Λονδίνου. Η ταινία απέσπασε τα βραβεία καλύτερης ταινίας και καλύτερης βρετανικής παραγωγής, ενώ ο Κόλιν Φερθ βραβεύτηκε για το ρόλο του Γεωργίου VI.

Ο Τζέφρι Ρας και η Ελένα Μπόναμ Κάρτερ διακρίθηκαν για τους ρόλους του λογοθεραπευτή και της βασιλικής συζύγου (β’ ανδρικός και β’ γυναικείος ρόλος αντίστοιχα), ενώ στην ταινία απονεμήθηκαν επίσης τα BAFTA σεναρίου και πρωτότυπης μουσικής. «Έχω συνηθίσει να χάνω. Είναι περίεργα τα συναισθήματα όταν κερδίζεις» είπε η σύζυγος του Τιμ Μπάρτον παραλαμβάνοντας το βραβείο της.

Το βραβείο α’ γυναικείου ρόλου απέσπασε αναμενόμενα η Νάταλι Πόρτμαν για το δυνατό «Μαύρο Κύκνο», αν και η ηθοποιός λόγω της προχωρημένης εγκυμοσύνης της δεν κατάφερε να παραβρεθεί και να παραλάβει το βραβείο της. Το βραβείο ερμηνείας για την πρωταγωνίστρια ήταν και η μοναδική διάκριση που απέσπασε πάντως η πολυσυζητημένη ταινία του Ντάρεν Αρονόφσκι, με 12 υποψηφιότητες.

Όσο για το «Social Network», έφυγε με το BAFTA σκηνοθεσίας, για τον Ντέιβιντ Φίντσερ (ο οποίος επίσης έλαμπε διά της απουσίας του), ενώ ο σεναριογράφος της ταινίας Άαρον Σόρκιν επικράτησε στην κατηγορία του διασκευασμένου σεναρίου. Το «έπος» του facebook διακρίθηκε επίσης για το μοντάζ.

Η ταινία "Inception" απέσπασε τρία βραβεία Bafta μεταξύ των οποίων ήταν και εκείνο για τα καλύτερα εφέ και καλύτερου ήχου. Το "Toy Story 3" αναδείχθηκε ως η καλύτερη ταινία κινουμένων σχεδίων.

Ο Τομ Χάρντι βραβεύτηκε ως το καλύτερο ανερχόμενο αστέρι, ενώ βραβείο BAFTA ξενόγλωσσης ταινίας απέσπασε το "The Girl with the dragon tattoo". Κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής των βραβείων, ο Sir Κρίστοφερ Λι τιμήθηκε με βραβείο BAFTA για την συνολική του προσφορά.

Οι σταρ του Χάρι Πότερ ανέβηκαν στη σκηνή για να παραλάβουν τιμητικό βραβείο για την δημοφιλή σειρά ταινιών. A.N

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Ακόμα ένα βραβείο για τον Κόλιν Φερθ
  • Η βραβευμένη Ελένα Μπόναμ Κάρτερ, με τον παρουσιαστή Τζέιμς Μακαβόι