Βαϊόλα Ντέιβις έτοιμη για πόλεμο: Πρώτες εικόνες για το «The Woman King» - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
9:00
2/2

Βαϊόλα Ντέιβις έτοιμη για πόλεμο: Πρώτες εικόνες για το «The Woman King»

«Freedooooom!» στην (πρώην) Δαχομέη της Δυτικής Αφρικής, με την ειδική πλέον στις μεταμορφώσεις ηθοποιό να ηγείται ενός απελευθερωτικού στρατού γυναικών. O «Μήνας της Μαύρης Ιστορίας» ξεκίνησε.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Το σημερινό Μπενίν (πρώην Δαχομέη) είναι μια σταλίτσα στην Δυτική Αφρική με μια μακρόχρονη ιστορία, υπήρξε και Βασίλειο από τον 17ο αιώνα περίπου μέχρι τις αρχές του περασμένου αιώνα. Σε όλα αυτά τα χρόνια Γάλλοι και Πορτογάλοι έδειξαν ακριβό αποικιοκρατικό ενδιαφέρον.

Στα κινηματογραφικά μας η μεταμορφωτικής ισχύος Βαϊόλα Ντέιβις αφήνει πίσω της την ογκώδη παρουσία της Μα Ρέι και καταφθάνει μυώδης και τρομακτική ως ηγέτιδα Νανίσκα ενός στρατού γυναικών στο ιστορικό έπος της Sony, που θα σκηνοθετηθεί από την Τζίνα Πρινς-Μπάιθγουντ που έχει αξιόλογη παρουσία, όχι τόσο με την «Παλιά Φρουρά» (με την Σαρλίζ Θερόν) όσο με το «Πότε Πέφτει Ένα Αστέρι» (2014), το «Secret Life of Bees» (2008) και το «Love & Basketball» του 2000.

Αυτές λοιπόν είναι και οι πρώτες εικόνες της ταινίας της Sony, που ανοίγουν και τον «Μήνα της Μαύρης Ιστορίας» (αχ αυτές oi «αμερικανιές»), με την οσκαρούχο (και τετράκις υποψήφια) Ντέιβις να ανεβάζει στο twitter «είμαι βαθιά ευγνώμων και συναρπασμένη να φέρω την απίστευτη ιστορία αυτών των badass γυναικών πολεμιστριών στη ζωή».

Δίπλα της θα είναι οι Τούσο Μπεντού και Λασάνα Λιντς (η πρώτη απόφοιτος του «Underground Railroad», η δεύτερη είναι βέβαια και στο «No Time to Die») και ο Τζον Μπογιέγκα στον ρόλο του Βασιλιά Γκέζο, που θήτευσε επί 40 χρόνια κατά τον 19ο αιώνα. Στο σενάριο συναντάμε και την Ντέινα Στίβενς («Fatherhood»).

Φαίνεται μάχιμο κι ελπιδοφόρο, η Μπάιθγουντ έχει ευχέρεια στις σκηνές δράσης, όπως δείχνει και το προπερσινό της με την Θερόν, με την ημερομηνία, εκτός απροόπτου πάντα, να στέκει εξίσου μάχιμη ανάμεσα στο blockbuster και την οσκαρική κούρσα, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στις 16.