Τομ Κρουζ και NBC γυρίζουν την πλάτη τους στις Χρυσές Σφαίρες - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
0:46
11/5

Τομ Κρουζ και NBC γυρίζουν την πλάτη τους στις Χρυσές Σφαίρες

Με μια ακόμα συμβολική κίνηση, διάσημοι πρωταγωνιστές και σημαντικοί φορείς μοιάζουν να στήνουν την Ένωση Ξένων Ανταποκριτών στον τοίχο και να ροκανίζουν επικίνδυνα τις ισορροπίες.

Από τον Χρήστο Πολίτη

Χωρίς επιστροφή φαίνεται πως είναι οι συντονισμένες πια κινήσεις «όλων» απέναντι στις Χρυσές Σφαίρες. Κι αν χθες ήταν η Σκάρλετ Γιόχανσον, ο Μαρκ Ράφαλο και - κυρίως - το Netflix και τα Amazon Studios που στάθηκαν με επιφυλακτικότητα απέναντι στις νέες μεταρρυθμίσεις της Ένωσης, σήμερα τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο έντονα

Ο Τομ Κρουζ, χωρίς να προβεί σε επίσημη ανακοίνωση, επέστρεψε πίσω στην Ένωση τις τρεις Χρυσές Σφαίρες που κέρδισε για τις ερμηνείες του στη «Μανόλια» του Πολ Τόμας Άντερσον, στο «Τζέρι Μαγκουάιρ» του Κάμερον Κρόου και, φυσικά, στο «Γεννημένον την 4η Ιουλίου» του Όλιβερ Στόουν. Κι ενώ μένει να δούμε αν άλλοι βραβευμένοι θα ακολουθήσουν το παράδειγμα του Κρουζ, το NBC, το κανάλι που φιλοξενούσε κάθε χρόνο την Απονομή ανακοίνωσε επίσημα πως διακόπτει την συνεργασία μαζί τους μέχρι να βρεθεί μια σοβαρή λύση και αντιμετώπιση των προβλημάτων, ακυρώνοντας την προβολή της Απονομής του 2022 και δίνοντας ραντεβού για το 2023.

«Πιστεύουμε πως η Ένωση των Ξένων Ανταποκριτών έχει πάρει αποφάσεις να αλλάξει πολλά στο καταστατικό της. Ωστόσο, μια τέτοια αλλαγή μεγάλη θέλει χρόνο αρκετό και πολλή δουλειά. Νιώθουμε πως πρέπει να γίνει το σωστό, κι έτσι δεν θα μεταδώσουμε την απονομή του 2022. Πιστεύοντας, όμως, πως το έργο αυτό θα ολοκληρωθεί, ελπίζουμε πως θα συνεργαστούμε ξανά και θα φιλοξενήσουμε την απονομή τον Ιανουάριο του 2023».

Τα πράγματα μέρα με τη μέρα φαίνεται πως γίνονται ακόμα χειρότερα για τα μέλη των Σφαιρών, ακόμα πιο δίκαια για όλους τους υπόλοιπους, που μοιάζει να δικαιώνονται για όσα η Ένωση έκρυβε κάτω από το κατακόκκινο χαλάκι της, πάνω στο οποίο περπατούσαν για να βραβευτούν και να φωτογραφηθούν εκείνοι που τώρα γυρίζουν την πλάτη. Είναι κι αυτό μια αρχή. Και ήδη φαίνεται πως αυτή η αρχή κάνει κρότο.