«Wake Up Dead Man»: Αυτός είναι ο τίτλος της δεύτερης συνέχειας του «Στα Μαχαίρια» - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
8:36
27/5

«Wake Up Dead Man»: Αυτός είναι ο τίτλος της δεύτερης συνέχειας του «Στα Μαχαίρια»

Αν και όπως θα μας έλεγε ο δημιουργός τους, Ράιαν Τζόνσον, αυτή θα είναι η τρίτη ξεχωριστή ταινία κι όχι απλά ένα σίκουελ. Έρχεται το 2025.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Ο Ράιαν Τζόνσον λοιπόν ανακοίνωσε το τρίτο μέρος της ΑγκαθαΚριστι-κής (και καλά) whodunit πολυ-λογίας του, κλείνοντας, για την ώρα τουλάχιστον με τούτο την συμφωνία των 450 εκατομμυρίων δολαρίων που έχει με το Netflix για την παραγωγή δύο «συνεχειών» στο «Στα Μαχαίρια».

Τα εισαγωγικά στο συνεχειών διότι ο ίδιος ισχυρίζεται ότι οι ταινίες δεν είναι  - και δεν τις αντιμετωπίζει ως - αλληλένδετες. Εν μέρει πολύ καλά το λέει, αν και βέβαια όταν η ατμόσφαιρα, η λογική και ο κεντρικός ήρωας είναι ίδια, αν όλα σφυρίζουν στον ίδιο σκοπό, μια χαρά εκδοχές της ίδιας ταινίας είναι - και μάλιστα χωρίς το (αμφίβολο) προσόν του σίκουελ να προχωρά μια ιστορία. Αν πετύχει και τούτο, που είναι οπωσδήποτε μια κρίσιμη καμπή, τότε γιατί ο Μπενουά να μην γίνει ο 007 των whodunit κα να μην τραβήξει 5, 6, 7 ταινίες;

Τέλος πάντων, λεπτομέρειες, θα πουν πολλοί, το «Wake Up Dead Man» βάζει ρότα για το 2025 και την βάζει με αυτό το βιντεάκι στο οποίο με αφηγητή τον Ντάνιελ Κρεγκ, τον κατά κινηματογραφικόν κόσμον Μπενουά Μπλαν, ανακοινώνει τον εαυτό του ως την πιο επικίνδυνη υπόθεση που ανέλαβε ποτέ ο ντετέκτιβ.

Σύμφωνα με τον Τζόνσον η παραγωγή επίκειται να ξεκινήσει άμεσα. «Αγαπώ τα πάντα στα whodunits, όπως αυτά της Άγκαθα Κρίστι που εμπνέουν τις εδώ ιστορίες. Πιο πολύ αγαπώ το πόσο εύπλαστες είναι ως είδος. Υπάρχει ένα ολόκληρο τονικό φάσμα και το να μπορείς να το εξερευνήσεις είναι το πιο συναρπαστικό πράγμα στις ταινίες του Μπενουά Μπλαν.»

Η κινηματογραφική αυτή ιστορία ξεκίνησε το 2019 με το «Στα Μαχαίρια», ακολουθήθηκε το 2022 με το «Glass Onion» και τώρα τούτο αναμένεται του χρόνου, τηρώντας το πλάνο μιας τριετίας ανά παραγωγή. Το προηγούμενο έπαιξε για μια εβδομάδα στις αίθουσες προτού καταλήξει το φυσικό του σπίτι στο Netflix.

Για την ώρα δεν είναι γνωστό αν θα επεκταθεί η συμφωνία (προφανώς θα εξαρτηθεί από την επιτυχία του), ωστόσο ο Κρεγκ έχει δηλώσει πώς είναι διαθέσιμος για όσο τον χρειαστεί ο Τζόνσον και η σειρά. Από μια πλευρά λογικό, μια ματιά στην τελευταία 15ετία του, οπωσδήποτε με κάποιες εξαιρέσεις (βασικά και οι δύο το 2011) δεν θα αποκάλυπτε και πολλά ως καριέρα έξω από τον Μποντ, οπότε ο Μπενουά προκύπτει ως βάλσαμο. Θα το αλλάξει άραγε αυτό το (3ωρο όπως ακούμε και με πρειμιέρα στην Βενετία) «Queer» του Γκουαντανίνο;