Επιστροφή στο Λίντο: Η Κλόι Τζάο στην κριτική επιτροπή του προσεχούς Φεστιβάλ Βενετίας - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
9:27
22/7

Επιστροφή στο Λίντο: Η Κλόι Τζάο στην κριτική επιτροπή του προσεχούς Φεστιβάλ Βενετίας

Πέρυσι άνοιγε με το «Nomadland» τo παλαιότερο κινηματογραφικό φεστιβάλ του κόσμου, φέτος θα κρίνει τους διαγωνιζόμενους της Μόστρα, υπό την προεδρία του Μπονγκ Τζουν Χο.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Από την 1η έως τις 11 Σεπτεμβρίου, εκτός απροόπτου, το Φεστιβάλ της Βενετίας ανοίγει τις πύλες του σε έναν κόσμο που μαστίζεται μεν ακόμη από την πληγή της πανδημίας, ωστόσο δικαιολογείται μια κάποια αισιοδοξία λόγω της επιστημονικής προόδου. Με κόσμο (λογικά πάντα) σε σχέση με πέρυσι, το Λίντο θα ξαναγεμίσει σινεμά. Και η επταμελής του κριτική επιτροπή θα έχει τέσσερεις γυναίκες και τρεις άνδρες.

Πλην της Τζάο θα καθίσυν οι Βιρζινί Εφιρά (παίζει στην «Benedetta» του Βερχόφεν), η Σίνθια Ερίβο, που υποδύεται την Αρίθα Φράνκλιν στο «Genius» και η Καναδή ηθοποιός/παραγωγός Σάρα Γκόρντον, που ήταν και στο «Death and Life of John F. Donovan» του Ντολάν. Ο Ιταλός σκηνοθέτης Σαβέριο Κοστάντσο και ο Ρουμάνος ομόλογός του Αλεξάντερ Νάναου, συμπληρώνουν τις θέσεις της κριτικής επιτροπής.

Η Βενετία ανακοίνωσε και τις επιτροπές των άλλων τμημάτων, όπως των πιο ριζοσπαστικών Οριζόντων (Γιασμίλα Ζμπάνιτς προεδρευούσης), που θα έχει κοντά της τον Ιρανό σκηνοθέτη Σακράμ Μόκρι (βραβευθείς το 2013 στο τμήμα αυτό), την Νορβηγή σκηνοθέτιδα Μόνα Φάστβολντ, την Ιταλίδα συγγραφέα Νάντια Τεράνοβα και τον Τζος Σίγκελ, επιμελητή του κινηματογραφικού τμήματος του MoMA στη Νέα Υόρκη. 

Η 78η έκδοση του φεστιβάλ ξεκινά την 1η Σεπτεμβρίου και το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί την προσεχή Δευτέρα, 26 Ιουλίου.