Μία πρόκληση με αιτία: Ο Τζέιμς Ντιν επιστρέφει ψηφιακά στη μεγάλη οθόνη για το «Finding Jack» - cinemagazine.gr
9:30
7/11

Μία πρόκληση με αιτία: Ο Τζέιμς Ντιν επιστρέφει ψηφιακά στη μεγάλη οθόνη για το «Finding Jack»

Με ένα δράμα για το Βιετνάμ εγκαινιάζεται μια αμφίβολη, αν όχι προβληματική, πρόταση αναγέννησης εμβληματικών ηθοποιών μέσω CGI.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Υπάρχει άραγε χαρακτηριστικότερη ένδειξη της νέας εποχής που έχει μπει το θέαμα; Κάποιος, κάπου πιστεύει πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένας ηθοποιός που να μπορεί να ερμηνεύσει τον ρόλο που δημιούργησε. Κι έτσι πρέπει να αναστήσει ψηφιακά τον...Τζέιμς Ντιν. Το λέμε μια και το αφήνουμε (για την ώρα) εδώ: Το φαινόμενο δεν αποτυπώνει μόνο το -υποτιθέμενο- στέρεμα ταλέντου, ούτε είναι μόνο ιδιότυπα βαμπιρικό. Είναι παράγωγο μιας νέας κατάστασης που θεωρεί πως το πρόσωπο ενός ηθοποιού είναι σημαντικότερο του χαρακτήρα του κι έτσι προτιμά ένα σύμβολο που θα σκηνοθετείται ψηφιακά, παρά έναν κανονικό ηθοποιό που θα γεννά την ερμηνεία του.

Η ταινία λοιπόν που προτίθεται να μας φέρει ενώπιον του ψηφιακού Τζέιμς Ντιν, είναι το «Finding Jack», ένα δράμα βασισμένο στην ομώνυμη νουβέλα του Γκάρεθ Κρόκερ σε διασκευή της Μαρία Σόβα. Η ιστορία έχει για θέμα της την υπάρξη 10.000 εγκαταλελειμμένων στρατιωτικών σκύλων με τη λήξη του πολέμου του Βιετνάμ. Ο ζόμπι - Ντιν θα υποδύεται τον Ρόγκαν, ένα βασικό υποστηρικτικό ρόλο. Η φωνή, σαν σε animation, θα ανήκει πάντως σε άλλο ηθοποιό. Καλώς ήλθατε στις ερμηνείες-παζλ του θαυμαστού νέου κόσμου.

Οι παραγωγοί, βέβαια, ισχυρίζονται πως έψαξαν εξαντλητικά αλλά δεν βρήκαν τον κατάλληλο ηθοποιό, δήλωση κωμικότερη απ΄όσο τραγική είναι η πραγματικότητα που θέλει να γεννήσει. Πήραν την συγκατάθεση της οικογενείας, χαροποίησαν αυτήν και τους νομικούς της συμβούλους, που θα πάρουν ανυπολόγιστα (με διπλή έννοια) λεφτά, και ξεκινούν γυρίσματα προς το τέλος του μήνα με στόχο ημερομηνίας εξόδου τη Μέρα των Βετεράνων (11 Νοεμβρίου, συνήθως) του 2020.

Η είδηση είναι μια αποκλειστικότητα του Hollywood Reporter