Όχι του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου στα γυρίσματα του Παρκ Τσαν-γουκ στο Σούνιο - cinemagazine.gr
16:29
29/3

Όχι του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου στα γυρίσματα του Παρκ Τσαν-γουκ στο Σούνιο

Ο Παρκ Τσαν-γουκ έρχεται τις επόμενες εβδομάδες με ένα λαμπερό καστ στην Ελλάδα για τα γυρίσματα της τηλεοπτικής μεταφοράς του βιβλίου «Η Μικρή Τυμπανίστρια» του Τζον Λε Καρέ.

Από τον Πάνο Γκένα

Με 8 «όχι» και 6 «ναι» τα μέλη του ΚΑΣ (Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβουλίο) απαγόρευσαν την άδεια για κινηματογράφιση στον αρχαιολογικό χώρο του Σουνίου που είχε αιτηθεί για λογαριασμό της νέας σειράς του BBC «The Little Drummer Girl» σε σκηνοθεσία Παρκ Τσαν-γουκ («Oldboy», «Η Υπηρέτρια») η Faliro House Productions.

Κύριο μέλημα του συμβουλίου ήταν η αδιατάρακτη επίσκεψη των χιλίων επισκεπτών που καταφθάνουν στο Σούνιο την ημέρα και δυσχεραίνουν την αδειοδότηση ολοήμερου γυρίσματος στο χώρο. Τελικά η απόφαση ήταν αρνητική, αν και η παραγωγή μπορεί να επαναφέρει το αίτημα με άλλους όρους στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. την προσεχή Μ. Τρίτη 3 Απριλίου. Αξίζει να σημειωθεί πως τα μέλη του ΚΑΣ παραχώρησαν άδεια στην παραγωγή για νυχτερινό γύρισμα στο χώρο της Ακρόπολης.

Η μεταφορά του «The Little Drummer Girl» («Η Μικρή Τυμπανίστρια») έρχεται 33 χρόνια μετά την ταινία του Τζορτζ Ρόι Χιλ με τη Νταϊάν Κίτον. Το κατασκοπικό θρίλερ θα μεταδοθεί από το τηλεοπτικό δίκτυο του BBC σε έξι ωριαία επεισόδια και στο καστ συναντάμε την ανερχόμενη Φλόρενς Πιού («Lady Macbeth»), τον γοητευτικό Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ του «Big Little Lies» και τον καρατερίστα Μάικλ Σάνον («Η Μορφή του Νερού») 

Η Πιού θα υποδυθεί την Τσάρλι, μια νεαρή ηθοποιό που βρίσκεται σε διακοπές στην Ελλάδα όταν δέχεται την πρόταση των ισραηλινών μυστικών υπηρεσίών να χρησιμοποιηθεί ως πράκτορας για να παγιδεύσει έναν Παλαιστίνιο τρομοκράτη. Ο Σκάρσγκαρντ θα αναλάβει το ρόλο του Ισραηλινού αξιωματούχου και ο Μαικλ Σάνον τον εμμονικό Διοικητή.

Μέχρι νεωτέρας, λοιπόν, και πριν πάρετε τους δρόμους προς Σούνιο για να συναντήσετε από κοντά τους αγαπημένους σας σταρ, δείτε το τρέιλερ της ταινίας του 1984.