«Manchester By The Sea»: Κέισι Άφλεκ και Μισέλ Γουίλιαμς στην ταινία των φετινών Όσκαρ - cinemagazine.gr
11:00
22/11

«Manchester By The Sea»: Κέισι Άφλεκ και Μισέλ Γουίλιαμς στην ταινία των φετινών Όσκαρ

Δεν υπάρχει άλλη ταινία που να κυκλοφορεί φέτος και να έχει κάνει τους κριτικούς να παραληρούν από το «Manchester By The Sea» του Κένεθ Λόνεργκαν. Το σπαρακτικό οικογενειακό δράμα που αγαπήθηκε παράφορα από όσους το είδαν, διεκδικεί επάξια υποψηφιότητα για μία από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς. Και όχι μόνο!

Από τον Χρήστο Δοντά

Όταν το «Manchester By The Sea» προβλήθηκε στο φετινό Σάντανς, το κoινό της ήξερε πως αποτελεί μια ταινία που διαθέτει όλα τα φόντα για να θέσει ισχυρή βάση σε πολλές υποψηφιότητες των βραβείων Όσκαρ, και τα Amazon Studios και τα Roadside Attractions δεν έχασαν την ευκαιρία να αγοράσουν τα δικαιώματα της ταινίας για 10 εκατομμύρια δολάρια!

Ο Κένεθ Λόνεργκαν στο σενάριο και τη σκηνοθεσία μάγεψε σινεφίλ και κριτικούς επιστρέφοντας δυναμικά μετά τα «Margaret» και «Στηρίξου Πάνω Μου», την ταινία που μας πρωτοσύστησε τον Μαρκ Ράφαλο. Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη: «Στην πρώτη του ταινία μετά την "Margaret" του 2011, ο Κένεθ Λόνεργκαν αποδεικνύει περίτρανα ότι είναι ένας τρομερός αφηγητής ιστοριών που ξέρει να υφαίνουν άψογα το παρελθόν με το παρόν και δημιουργεί ένα γεμάτο ένταση παραμύθι, αποφεύγοντας επιδέξια το μελόδραμα για χάρη της διείσδυσης στη συναισθηματική διορατικότητα που επηρεάζει βαθιά τις ανθρώπινες σχέσεις».

Το τρέιλερ της ταινίας είναι εδώ γεμάτο δράμα, γλυκόπικρα γέλια και ματιές στις περίπλοκες καταστάσεις, που εμπλουτίζονται από τις φοβερές ερμηνείες του Κέισι Άφλεκ (υποψήφιος για Όσκαρ με το «Η δολοφονία του Τζέσε Τζέιμς από τον δειλό Ρόμπερτ Φορντ») και της 3 φορές υποψήφιας για Όσκαρ, Μισέλ Γουίλιαμς («Εφτά Μέρες με τη Μέριλιν», «Blue Valentine», «Το Μυστικό του Brokeback Mountain»).

Η υπόθεση ακολουθεί τον Λι Τσάντλερ (Κέισι Άφλεκ), που επιστρέφει στη γενέτειρά του μετά το θάνατο του μεγάλου αδερφού του, Τζο (Κάιλ Τσάντλερ, βραβευμένος με Έμμυ για το «Friday Night Lights»). Εκεί θα ανακαλύψει ότι ο αδερφός του τον έχρισε προστάτη του γιου του, του ζωηρού 15χρονου Πάτρικ (Λούκας Χέτζες, σε μια αποκαλυπτική ερμηνεία). Αφ’ ότου παραιτήθηκε από την δουλειά του, ο Λι εντελώς απρόθυμα γυρνάει στο Manchester-By-The-Sea, στην κοινότητα που τον μεγάλωσε. Όπως είναι φυσικό, θα εμφανιστούν στο προσκήνιο και άλλα οικογενειακά μέλη όπως και φίλοι, ανάμεσα στους οποίους και η εν διαστάσει σύζυγος του Λι, η Ράντι (Μισέλ Γουίλιαμς) με αποτέλεσμα να έρθουν στην επιφάνεια οι πληγές του παρελθόντος και να προστεθούν στις νέες που τις κουβαλάνε όλοι πάνω τους.

Η ταινία που προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης και στο Διεθνές Φεστιβάλ του Τορόντο, δημιούργησε νέο κύμα θετικών εντυπώσεων, κριτικών και αντιδράσεων. Αντίπαλο δέλεαρ της χρονιάς φαντάζει μόνο το μουσικοχορευτικό, χρωματιστό «La La Land». Τι θα επιλέξει η Ακαδημία;