Τρέιλερ «Coco»: Η Pixar σε ένα ταξίδι στον... άλλο κόσμο! - cinemagazine.gr
10:19
7/11

Τρέιλερ «Coco»: Η Pixar σε ένα ταξίδι στον... άλλο κόσμο!

Από τον σκηνοθέτη του «Toy Story 3» και με τις φωνές των Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ και Μπέντζαμιν Μπρατ, η Pixar κατεβαίνει σε ένα ανατρεπτικό, μαγευτικό ταξίδι στη Χώρα των Νεκρών. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Η Pixar έχει αντλήσει συχνά, κατά το παρελθόν, έμπνευση από τον πολιτισμό, τις παραδόσεις και την καθημερινή ζωή εκτός των ΗΠΑ. Είτε ανατρέχοντας στην ιστορία, είτε βρίσκοντας μικρές, ανθρώπινες ιστορίες από παρόν, δεν έχει δυσκολευτεί να χρωματίσει τις ταινίες της διαφορετικές πινελιές. Αυτή τη φορά δε φεύγει πολύ μακριά από τις ΗΠΑ, αλλά αγκαλιάζει το ισπανόφωνο κοινό κάνοντας μια βόλτα ως το Μεξικό. 

Η ταινία διηγείται την ιστορία του μικρού Μιγκέλ (με φωνή από τον πρωτάρη Άντονι Γκονζάλες) που θέλει να γίνει μουσικός. Πρέπει όμως να τα βάλει με τις αντιδράσεις της οικογένειας του που, κατά παράδοση, απαγορεύει τη μουσική. Για να καταφέρει να τους πείσει πως κάνουν λάθος, ξεκινά ένα ταξίδι στη Χώρα των Νεκρών (μέρος που αντλεί έμπνευση από την μεξικανική παράδοση) και στις απαρχές της οικογένειάς του για να καταλάβει για ποιο λόγο οι δικοί του απεχθάνονται τη μουσική. 

Το «Coco» σημάνει την επιστροφή του Λι Άνκριτς στη σκηνοθεσία, επτά χρόνια μετά το υπερεπιτυχημένο «Toy Story 3», στο οποίο είχε δουλέψει επίσης(!) επτά χρόνια μετά την αμέσως προηγούμενη δουλειά του, το «Ψάχνοντας τον Νέμο». Πλάι του, θα έχει τον συνεργάτη του από το «Toy Story 3», Άντριαν Μολίνα, ενώ στο μεξικανικών αποχρώσεων φιλμ η μουσική θα έχει σημαντικό ρόλο. To σάουντρακ υπογράφει ο βραβευμένος με Όσκαρ (για το «Up») Μάικλ Τζιακίνο.

Πλάι στον μικρό Άντονι Γκονζάλες, στο «Coco» δανείζουν τη φωνή τους εξέχοντα ονόματα της χώρας που δουλεύουν εδώ και χρόνια στις ΗΠΑ, όπως ο Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ και ο Μπέντζαμιν Μπρατ. Δείτε παρακάτω τον τρόπο που η Pixar ενώνει ευρηματικά τον κόσμο των ζωντανών με εκείνων των νεκρών στο τρέιλερ, κλιπ και making of της ταινίας.