Δείτε online τη μικρού μήκους «All You Can Eat» του Δημήτρη Αρμενάκη - νεα || cinemagazine.gr
12:59
8/2

Δείτε online τη μικρού μήκους «All You Can Eat» του Δημήτρη Αρμενάκη

Παρακολουθήστε online στο Vimeo το βραβευμένο animation μικρού μήκους του Δημήτρη Αρμενάκη «All You Can Eat», επίσημη συμμετοχή στο Διαγωνιστικό τμήμα «Ελληνικές Μικρές Ιστορίες» του 26ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, Βραβείο «Στράτος Στασινός» ως Καλύτερη Φοιτητική Ταινία Κινουμένων Σχεδίων της χρονιάς από την ΑΣΙΦΑ Ελλάς και Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.

Από τον Πάνο Γκένα

Μία από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις που είχαμε κατά την διάρκεια της επιλογής των ταινιών για τις Ελληνικές Μικρές Ιστορίες του 26ου ΔΦΚΑ Νύχτες Πρεμιέρας ήταν το «All You Can Eat» του Δημήτρη Αρμενάκη. Το animation μικρού μήκους, που μέσα από τον πρωτότυπο σχεδιασμό και τα έντονα χρώματα των ηρώων σχολίαζε την κοινωνική και οικολογική αδράνεια του ασπρόμαυρου κόσμου, πραγματοποίησε την προβολή του στο πλαίσιο του Φεστιβάλ και πριν λίγες μέρες κέρδισε το Βραβείο «Στράτος Στασινός» ως Καλύτερη Φοιτητική Ταινία Κινουμένων Σχεδίων της χρονιάς από την ΑΣΙΦΑ Ελλάς και Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.

Σύμφωνα με τα λόγια του δημιουργού

H ταινία εμψύχωσης κινουμένων σχεδίων ‘All You Can Eat’, πραγματεύεται το ζήτημα της υπερκατανάλωσης κρέατος στον 21ο αιώνα. Αντί για ζώα, η ταινία χρησιμοποιεί μεταφορικά χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων, ως προϊόντα. Κατά τη διάρκεια της ταινίας γίνεται εμφανής η αντίθεση μεταξύ του πολύχρωμου και χαρούμενου κόσμου των κινουμένων σχεδίων και της δυστοπικής, ασπρόμαυρης ανθρώπινης κοινωνίας. Η αποπνικτική ατμόσφαιρα της πόλης τοποθετείται στο άμεσα κοντινό μέλλον όπου πλέον η κλιματική αλλαγή και η ολοκληρωτική μόλυνση του πλανήτη είναι ανεπανόρθωτες.

Οι πρωταγωνιστές της ταινίας είναι δύο non-binary πλάσματα, τα οποία προσπαθούν να ξεφύγουν από την παγίδα των ανθρώπων, παρ ́όλο που είναι φαινομενικά αδύνατον. Η ταινία δεν καταπιάνεται μονάχα με το ζήτημα της υπερκατανάλωσης και της αδηφαγίας, αλλά και με τον αποδεκατισμό ολόκληρης της φυλής των πλασμάτων, της φυλάκισης και της απάνθρωπης μεταχείρισής τους. Εμπνευσμένο μέσα από τη ζωή στις μεγαλουπόλεις και συγκεκριμένα την Αθήνα, η ταινία προσπαθεί να εκφράσει το αποπνικτικό συναίσθημα τρόμου μέσα από τα μάτια των χαρακτήρων, όπως αυτά αντιλαμβάνονται τη νέα πραγματικότητα.

Η ταινία ‘All You Can Eat’ μέσα σε ένα μόλις χρόνο, έχει προβληθεί σε περισσότερα από 40 φεστιβάλ animation και κινηματογράφου ανά την υφήλιο. Ανάμεσα σε αυτά ανήκουν διάσημα φεστιβάλ όπως το London Short Film Festival (London,UK), ReAnimania (Yerevan,Armenia), British Shorts (Berlin, Germany), Animateka (Ljubljana,Slovenia), Animafilm (Baku, Azerbaijan), Barnes Film Festival (London,UK), REX Animation Film Festival (Stockholm, Sweden), Broadway International Film Festival (Los Angeles, USA) καθώς και το Athens Digital Arts Fesival και οι Νύχτες Πρεμιέρας στην Ελλάδα. H ταινία ανακηρύχθηκε υποψήφια για καλύτερη ηχητική επένδυση ταινίας μικρού μήκους στο Watersprite Film Festival (Cambridge,UK), και καλύτερης διεθνούς ταινίας animation μικρού μήκους στο UWPG Film Festival (Winnipeg, Canada).

Δημήτρης Αρμενάκης

Δείτε στην συνέχεια το «All You Can Eat» στο Vimeo.

All You Can Eat from Dimitris Armenakis on Vimeo.

Βιογραφικό σκηνοθέτη

Ο Δημήτρης Αρμενάκης είναι σκηνοθέτης ταινιών animation. Πραγματοποίησε προπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου και μεταπτυχιακές σπουδές στο Royal College of Art του Λονδίνου στο τμήμα MA Animation, όπου και αποφοίτησε το 2019. Έκτοτε, εργάζεται ως freelance animation director.

Credits

Animation: Dimitris Armenakis, Inari Sinola, Diogo Kunha, Evelyn Ivanona |Colouring: Diogo Kunha, Konstantinos Vasilakis, Inês João Portela, Emily Wloch, Dermot Lynskey | Sound Design: Charlie Carroll, Dimitris Armenakis | Voices: Degear0001 | Soundtrack: Rita Mosss - Miss Stranger Bird | Sound Mix: João Fonte | Humans: Oliver Magee, Georgi Stamerov | A film by Dimitris Armenakis