Η Marvel δηλώνει περήφανα πως δεν θα λογοκρίνει τις γκέι σκηνές των «Eternals» - νεα || cinemagazine.gr
17:06
5/11

Η Marvel δηλώνει περήφανα πως δεν θα λογοκρίνει τις γκέι σκηνές των «Eternals»

Η κυκλοφορία των «Eternals» της Κλόι Τζάο έχει ήδη απαγορευτεί σε Σαουδική Αραβία, Κατάρ και Κουβέιτ μετά την άρνηση της Ντίσνεϊ να λογοκρίνει τις γκέι σκηνές της ταινίας.

Από τον Πάνο Γκένα

Παρά τις όποιες καλλιτεχνικές αστοχίες, το φιλόδοξο «Eternals» της Κλόι Τζάο διαφοροποιείται θαρραλέα σε τρία πολύ σημαντικά θέματα ως προς υπόλοιπες ταινίες του MCU. Η βραβευμένη με Όσκαρ Σκηνοθεσίας, Κλόι Τζάο («Nomadland»), εξανθρωπίζει το αρχέτυπο του υπερήρωα δείχνοντας για πρώτη φορά σκηνή σεξ σε ταινία της Marvel (το ερωτευμένο ζευγάρι των Ρίτσαρντ Μάντεν - Τζέμα Τσαν που υποδύονται τον Ίκαρις και την Κίρκη), αναθέτει στην κωφή ηθοποιό Λόρεν Ρίντλοφ το ρόλο της Μακάρι (σε ένα ούτως ή άλλως διαφυλετικό καστ) και παρουσιάζει την γκέι οικογένεια του ήρωα Φαιστού (Μπράιαν Ταϊρί Χένρι).

[spoiler alert] Στην ταινία, ο Φαιστός έχει απομακρυνθεί από την υπόλοιπη υπερ-ηρωική ομάδα και έχει κάνει την δική του οικογένεια με τον σύντροφό του Μπεν (Χαζ Σλεϊμάν), επιλέγοντας μία ήρεμη ζωή μαζί με το παιδί τους [τέλος spoiler]

Η παρουσίαση ενός γκέι χαρακτήρα και ένα φιλί που ανταλάσσουν δυο άντρες στην οθόνη, ήταν ικανά να οδηγήσουν στην απαγόρευση της κυκλοφορίας της ταινίας σε Σαουδική Αραβία, Κατάρ και Κουβέιτ, όπου η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη. Νωρίτερα, οι υπεύθυνοι της επιτροπής αξιολόγησης των ταινιών ζήτησαν από την Ντίσνεϊ να λογοκρίνει τις συγκεκριμένες σκηνές, αλλά το στούντιο, τηρώντας την συμφωνία που είχε με την σκηνοθέτιδα, δεν δέχτηκε.

Η Αντζελίνα Τζολί, η Θίνα των Eternals, υποστήριξε δημόσια την θέση της Ντίσνεϊ δηλώνοντας «Είμαι περήφανη που η Marvel αρνήθηκε να κόψει αυτές τις σκηνές. Δεν μπορώ να καταλάβω τον κόσμο που δεν βλέπει την ομορφιά και την αγάπη στην οικογένεια που έχει ο Φαιστός. Το ότι κάποιοι θυμώνουν, νιώθουν να απειλούνται, δεν το εγκρίνουν ή δεν το εκτιμούν, δηλώνει άγνοια».

Διαβάστε τη γνώμη μας για το «Eternals» εδώ και... love is love!