Νίκολας Κέιτζ και Τζον Τραβόλτα στο sequel του «Face/Off» - νεα || cinemagazine.gr
16:16
21/4

Νίκολας Κέιτζ και Τζον Τραβόλτα στο sequel του «Face/Off»

Εδώ και καιρό ακούμε για μια συνέχεια της αγαπημένης ταινίας δράσης των '90s δια χειρός Άνταμ Γουίνγκαρντ. Ο τελευταίος είχε δηλώσει ότι μόνο με επιστροφή του πρωταγωνιστικού δίδυμου θα είχε νόημα ένα δεύτερο μέρος, Τραβόλτα και Κέιτζ φαίνεται να συμφωνούν και, αν πιστέψουμε τις φήμες, να τα έχουν βρει ήδη με τους παραγωγόυς.

Από τον Γιάννη Βασιλείου

To «Hard Target» είναι αναμφίβολα η πιο βιρτουόζικη περιπέτεια του Ζαν-Κλοντ Βαν Νταμ, αλλά έχει το (χαμηλό) ταβάνι του συνόλου της φιλμογραφίας του. Το «Σπασμένο Βέλος» είχε γελοιότητες στο σενάριο και τον Κρίστιαν Σλέιτερ σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Πρακτικά, το διαμάντι του στέμματος στην αμερικανική καριέρα του Τζον Γου ήρθε αμέσως μετά.

Ο Γου τα είχε βρει με τον Τραβόλτα στο «Σπασμένο Βέλος», προσέλαβε και τον αναβαθμισμένο και οσκαρούχο  Νίκολας Κέιτζ, που έχτιζε προφίλ ήρωα δράσης εκείνη την εποχή, και ξετύλιξε με το «Face/Off» ένα απολαυστικό κουβάρι δράσης και πλαστοπροσωπίας, βάζοντας τον Κέιτζ να δείχνει το πρότυπο στα πρώτα λεπτά, αλλά αφήνοντας τον Τραβόλτα να δίνει την ερμηνεία «Κέιτζ» μέσα στην ταινία. Αυτό το έκδηλα σινεφιλικό και αγαπημένο φιλμ πρόκειται να γνωρίσει σίκουελ. Ο Άνταμ Γουίνγκαρντ παίρνει τη θέση του Τζον Γου στη σκηνοθεσία, ενώ Τραβόλτα και Κέιτζ θα επιστρέψουν σύμφωνα με πρόσφατες πληροφορίες. Ελπίζεις μόνο να είναι κάτι περισσότερο από αυτά τα επονομάζόμενα legacy σίκουελ, που ακολουθούν beat by beat την αφηγηματική δομή των προκατόχων τους και ως βασική ατραξιόν παραθέτουν μια σειρά από γνώριμες στους φαν παραπομπές.

Αν δεν ξεκινήσουν τα γυρίσματα πάντως, διατηρούμε μια επιφύλαξη για την πραγματοποίηση του πρότζεκτ.