Ο Τοντ Χέινς δείχνει και πάλι... «Trust» στην Κέιτ Γουίνσλετ - νεα || cinemagazine.gr
10:14
13/6

Ο Τοντ Χέινς δείχνει και πάλι... «Trust» στην Κέιτ Γουίνσλετ

Ο Αμερικανός δημιουργός θα ετοιμάσει την μίνι σειρά για λογαριασμό του HBO.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

13 χρόνια μετά την «Mildred Pierce», την διασκευή του βιβλίου του Τζέιμς Κέιν και τηλεοπτική μεταγραφή της ομότιτλης τελειότητας με την Τζόαν Κρόφορντ από το 1945 (του Μάικλ Κέρτιζ), ο Τοντ Χέινς θα ξαναβρεί την Κέιτ Γουίνσλετ για το «Trust», επίσης για το HBO.

H ιστορία, ειπωμένη από πολλές οπτικές γωνίες, είναι αυτή ενός νεόπλουτου κολοσσού της Wall Street που χάνει όμως την αγαπημένη του σύζυγο. Δεκαετίες μετά, καθώς επιχειρεί να ανακτήσει τον έλεγχο της αφήγησης της ζωής του, η προσπάθειά του αναιρείται από μια βιογραφία που αποκαλύπτει τα βαθιά μυστικά του θρυλικού του γάμου.

Ακούγεται ενδιαφέρον και ακούγεται και επίκαιρο, αν και η υπόθεση «αφηγήσεως» των πάντων έχει αρχίσει να εξοκείλλει προς μια κατάσταση αυτομυθοπλασίας που δεν είναι απαραίτητο πως θα μα βγει σε καλό. Δευτερεύον, θα πείτε, μπορεί και να έχετε δίκιο. Ο Τζον Ρέιμοντ, που είχε δουλέψει και στην «Mildred Pierce» (και γενικά είναι δεξί χέρι της Κέλι Ράιχαρντ) συν-συγγράφει το σενάριο.

Ο Χέινς, να σημειωθεί, πρόκειται να γυρίσει και ένα φιλμ νουάρ (...) με τον Χοάκιν Φίνιξ που θεωρητικά ξεκινά γυρίσματα στα τέλη Ιουλίου, ξανά με τον Ρέιμοντ στο σενάριο. Η ταινία αυτή θα είναι τοποθετημένη στο Λος Άντζελες της δεκαετίας του 1930 και, σύμφωνα με τον Χέινς, είναι «button-pusher», οπότε πάλι αναμένονται λογοκριτικές ευαισθησίες και, ίσως, NC-17. Έχουμε να περιμένουμε.