Ο Αμερικανός ηθοποιός, που είναι φέτος ξανά υποψήφιος για BAFTA με το «One Battle After Another» του Πολ Τόμας Άντερσον, φτάνει τους Λόρενς Ολίβιε, Μάικλ Κέιν, Τζακ Λέμον, Πίτερ Φιντς, Ντάστιν Χόφμαν και Ντάνιελ Ντέι – Λιούις στον αριθμό – ρεκόρ υποψηφιοτήτων στα συγκεκριμένα βραβεία.
Χάρη στην υποψηφιότητά του (και) για BAFTA με τη νέα ταινία του Πολ Τόμας Άντερσον, ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο φτάνει συνολικά τις επτά υποψηφιότητες στον εν λόγω θεσμό, αριθμό που κατέχουν μόνο οι Λόρενς Ολίβιε, Μάικλ Κέιν, Τζακ Λέμον, Πίτερ Φιντς, Ντάστιν Χόφμαν και Ντάνιελ Ντέι – Λιούις. Η πρώτη υποψηφιότητα του ηθοποιού για BAFTA ήρθε πάνω από 20 χρόνια πριν, και συγκεκριμένα με το «The Aviator» (2004) του Μάρτιν Σκορσέζε, ενώ έκτοτε ο Ντι Κάπριο βρέθηκε ξανά υποψήφιος με τις ταινίες «The Departed», «The Wolf of Wall Street», «The Revenant» (εδώ η μοναδική ως τώρα νίκη του), «Once Upon a Time in Hollywood» και «Don’t Look Up».
Με αυτήν του την υποψηφιότητα, εντούτοις, ο Ντι Κάπριο σπάει κι ένα προσωπικό ρεκόρ, καθώς γίνεται ο νεότερος σε ηλικία ηθοποιός που συγκεντρώνει επτά υποψηφιότητες για BAFTA – είναι 51, ενώ ο Ντάστιν Χόφμαν ήταν 52 όταν το κατάφερε.
Πάντως, η φετινή υποψηφιότητα του Ντι Κάπριο, σύμφωνα με τα προγνωστικά, δύσκολα θα μεταφραστεί σε νίκη, καθώς ο Τιμοτέ Σαλαμέ είναι το απόλυτο φαβορί στην κατηγορία, με τον Ίθαν Χοκ του «Blue Moon» βασικό ανταγωνιστή. Χάρη στο συγκριτικά νεαρό της ηλικίας του, πάντως, ο Ντι Κάπριο μπορεί να ξεπεράσει τις δύο κυρίες που κατέχουν το ρεκόρ υποψηφιοτήτων στα BAFTA ανεξαρτήτως φύλου. Ο λόγος για τις Μέριλ Στριπ και Τζούντι Ντεντς, με 15 υποψηφιότητες έκαστη.









