Το «The Movie Critic» δεν είναι πια η 10η ταινία του Κουέντιν Ταραντίνο - νεα || cinemagazine.gr
8:14
18/4

Το «The Movie Critic» δεν είναι πια η 10η ταινία του Κουέντιν Ταραντίνο

Για λόγους που παραμένουν αδιευκρίνιστοι, ο Ταραντίνο «άλλαξε γνώμη» και η παραγωγή της Sony, που ίσως ξεκινούσε και φέτος γυρίσματα, ακυρώνεται.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Τι μπορεί να έγινε; Μόνο εικασίες μπορούμε να κάνουμε.

Μπορεί να σκέφτηκε ότι μια ταινία για έναν κριτικό κινηματογράφου ίσως δεν είναι αρμοστή κατακλείδα. Μπορεί να τον έχει πιάσει «η ταραχή της τελευταίας ταινίας» - δεν έχουμε και παράδειγμα άλλου που να έχει προαναγγείλλει το αριθμητικό μέγεθος της φιλμογραφίας του ώστε να ξέρουμε πώς είναι. Μπορεί να μην του βγήκε ένας από τους χιλιάδες λόγους που μπορούν να κάνουν μια παραγωγή να παγώσει στα γεννοφάσκια της. Μπορεί ο Πιτ να μην θέλει να ξαναβρεθεί σε ταινία με τον Κρουζ - μιας και το όνομα του τελευταίου είχε ακουστεί για ρόλο-κλειδί. Μπορεί ο ίδιος να θέλει να υπενθυμίσει ότι και στα 61 του δεν έχει πάψει να είναι ο τύπος που από τα 28 ξέρουμε ως ιδιοσυγκρασιακό. Μπορεί και απλά να ταρακουνά τα νερά της δημοσιότητας.

Βασικά, δεν ξέρουμε. Γεγονός παραμένει ότι μια ωραία ιστορία φαίνεται να πεθαίνει εν τη γενέσει, η υπόθεση ενός ακόμα «Ταραντίνο εποχής», με αυτή την ιστορία και τον Μπραντ Πιτ επικεφαλής κάποιου ωραίου καστ και μιας ωραίας αναπαράστασης εποχής, δείχνει να σταματά εδώ.

Δεν είναι κάτι που συμβαίνει πρώτη φορά στον Ταραντίνο, πάντως. Πριν από κάποια χρόνια είχε παύσει την υπόθεση «The Hateful Eight», όταν ένας από τους ηθοποιούς που είχαν λάβει το σενάριο είχε την φαεινή ιδέα να το μοιραστεί με τον ατζέντη του. Τότε το σενάριο είχε αντιγραφεί και μοιραστεί στο σύμπαν - και οnline - ο Ταραντίνο αισθάνθηκε προδομένος και επέστρεψε στο σχέδιο μόνο μετά από μια περίσταση που διάβασε μέρος του σεναρίου σε μια φιλανθρωπική εκδήλωση και οι έπαινοι του άλλαξαν γνώμη. 

Δεν αποκλείεται να έχουμε νεότερα από την υπόθεση, σύντομα.