«Το Δωμάτιο»: Το συγκινητικό best-seller που θα φτάσει στα όσκαρ - νεα || cinemagazine.gr
10:12
22/9

«Το Δωμάτιο»: Το συγκινητικό best-seller που θα φτάσει στα όσκαρ

Βασισμένο στο ευπώλητο, βραβευμένο με Booker μυθιστόρημα της Έμμα Ντόναχιου, το «Δωμάτιο» κλειδώνει την Μπρι Λάρσον («Μικρά Όμορφα Πλάσματα») και αφηγείται μια κλειστοφοβική, μα λυτρωτική ιστορία βίας. 

Από τον Χρήστο Πολίτη

Μια νεαρή γυναίκα με τον γιο της βρίσκονται έγκλειστες σε ένα μικρό δωμάτιο στη μέση ενός κήπου. Χωρίς να βγαίνουν στον «έξω» κόσμο, δέχονται την επίσκεψη ενός μεσήλικα άνδρα που τους προμηθεύει με τα βασικά είδη ανάγκης και τους κρατά συντροφιά. Μέχρι τη στιγμή που η ανάγκη για ελευθερία θα γίνει πιο επιτακτική από ποτέ.

Σε ένα παραμύθι σαν το «Δωμάτιο», όπου τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται (και χωρίς αυτό να λογίζεται ως κλισέ έκφραση), και οι ανατροπές διαδέχονται η μια την άλλη, καταφέρνει να φωλιάσει ένα ανιδιοτελές συναίσθημα  αγάπης που ανθεί κάτω από τις πιο οδυνηρές συνθήκες και εξυψώνει την σχέση μιας μητέρας με το παιδί της. 

Το «Δωμάτιο του Λένι Αμπράχαμσον» απέσπασε το βραβείο κοινού στο 39ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο, το βραβείο που θεωρείται προπομπός των μεγάλων βραβεύσεων αφού ταινίες όπως τα «12 Χρόνια Σκλάβος», «Ο Λόγος του Βασιλιά», «Slumdog Millionaire» και «Το Παιχνίδι της Μίμησης» ξεκίνησαν με αφετηρία το συγκεκριμένο τρόπαιο. Όπως καταλαβαίνετε η υπόθεση μυρίζει ήδη Όσκαρ!

Το τρέιλερ της ταινίας

Η ταινία που βασίζεται σε αληθινή ιστορία «εγκλεισμού» που έλαβε χώρα στην Αυστρία το 2008 και ενέπνευσε τη Ντόναχιου να απλώσει την ιστορία της σε ένα σπαρακτικό μυθιστόρημα, θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της στο επερχόμενο Φεστιβάλ Βενετίας και ενώνει στο καστ την Μπρι Λάρσον (που γνωρίσαμε στα «Μικρά Όμορφα Πλάσματα», την ταινία που έκανε την πρεμιέρα της και τιμήθηκε με το Βραβείο κοινού στο 19ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας), την Τζόαν Άλεν και τον Γουίλιαμ Μέισι, ενώ τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει o Λένι Άμπραμσον («Frank»).

Δείτε το αποκλειστικό κλιπ του indiewire για την ταινία.