Aνατροπή της καταδίκης του Χάρβεϊ Γουάινστιν από το Εφετείο της Νέας Υόρκης - νεα || cinemagazine.gr
15:34
26/4

Aνατροπή της καταδίκης του Χάρβεϊ Γουάινστιν από το Εφετείο της Νέας Υόρκης

Με ισχνή πλειοψηφία 4-3 το Εφετείο της Νέας Υόρκης έκρινε ότι κακώς ακούστηκαν κάποιες καταθέσεις στο ακροατήριο και ότι επηρέασαν αθέμιτα την έκβαση της δίκης.

Από τον Γιάννη Βασιλείου

Να ξεκαθαρίσουμε το εξής, επειδή ο τρόπος αναπαραγωγής της είδησης δεξιά κι αριστερά έδωσε λανθασμένες εντυπώσεις. Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν παραμένει στη φυλακή, εκτίοντας ποινή 16 ετών βάσει καταδικαστικής απόφασης από δικαστήριο του Λος Άντζελες. Η είδηση αφορά καταδικαστική απόφαση σε βάρος του από δικαστήριο της Νέας Υόρκης για άλες υποθέσεις. Το Εφετείο της Νέας Υόρκης με απόφαση του ανέτρεψε την καταδίκη του Γουάινστιν σε πρώτο βαθμό, καθώς έκρινε ότι υπήρξαν μαρτυρίες, όπου οι μάρτυρες δεν κατέθεσαν σχετικά με τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε ο Γουάινστιν για τα συγκεκριμένα εγκλήματα, αλλά αφηγήθηκαν πραγματικά περιστατικά που αφορούσαν άλλες πράξεις, ποινικά κολάσιμες μεν, όχι εντός του αντικειμένου της δίκης δε.

Με οριακή πλειοψηφία 4-3 το Εφετείο έκρινε ότι κακώς επιτράπηκαν αυτές οι καταθέσεις και ότι επηρέασαν τους ενόρκους και ανέτρεψε την καταδίκη του παραγωγού. Τώρα υπάρχει σοβαρή πιθανότητα η δίκη να επαναληφθεί και τα θύματα να υποστούν ξανά τη διαδικασία της κατάθεσης. Η Άσλεϊ Τζαντ, θύμα της δράσης του διαβόητου παραγωγού, δήλωσε ότι είναι μια δύσκολη μέρα για όλες τους, αλλά ότι ζουν μέσα στην αλήθεια τους, ενώ η Εισαγγελία της Νέας Υόρκης δηλώνει έτοιμη να επανεξετάσει την υπόθεση.

Η συνέχεια επί του ακροατηρίου.