Χρυσές Σφαίρες: οι στιγμές που θα θυμόμαστε

2015-01-12 13:54:51
Από τη Χριστίνα Λιάπη

Δεν είναι σε καμία περίπτωση ένα ουσιαστικό βαρόμετρο για τα Όσκαρ ή την ίδια την ποιότητα των ταινιών και των ερμηνειών, αλλά οι Χρυσές Σφαίρες έχουν καθιερωθεί ως το πρώτο μεγάλο πάρτι της σεζόν βραβείων. Να τι πρέπει να κρατήσετε από τη φετινή βραδιά.

Τα φετινά βραβεία κινήθηκαν στο ίδιο επίπεδο ενδιαφέροντος (μέτριο δηλαδή) σε επιλογές και στιγμές, με τις οικοδέσποινες Τίνα Φέι και Έιμι Πόλερ να είναι για άλλη μια φορά (και τελευταία, δυστυχώς) απολαυστικότατες και τα υπόλοιπα χαϊλάιτ να προκύπτουν από τις αυθόρμητες αντιδράσεις των παρευρισκομένων, υποψηφίων και νικητών.

Να τι πρέπει να κρατήσετε από τη βραδιά:

Το αστείο για τον Μπιλ Κόσμπι

Η παραπάνω φωτογραφία δείχνει την αντίδραση του κοινού στο αστείο της Τίνα Φέι και της Έιμι Πόλερ για το σεξουαλικό σκάνδαλο του Μπιλ Κόσμπι: «Στο “Into the Woods” η Σταχτοπούτα φεύγει από τον πρίγκηπά της, η Ραπουνζέλ πέφτει από έναν πύργο για τον δικό της πρίγκηπα, και η Χιονάτη νομίζει ότι απλώς θα πήγαινε για καφέ με τον Μπιλ Κόσμπι.»

Ήταν το ρισκέ αστείο της βραδιάς και έχει φυσικά διχάσει τις συζητήσεις της επόμενης μέρας.

Η πολιτική πτυχή της βραδιάς

Από τις δηλώσεις των συντελεστών της τηλεοπτικής σειράς «Transparent» για την αγάπη και αλληλλεγγύη τους προς την τρανς κοινότητα ως και τις πάμπολλες αναφορές στο «Je Suis Charlie» στο κόκκινο χαλί αλλά και επί σκηνής, η χαλαρή απονομή των Χρυσών Σφαιρών απέκτησε μία πολιτική διάσταση.

Αποκορύφωμα της τάσης αυτής ήταν φυσικά ο λόγος του Τζορτζ Κλούνεϊ, που, κλείνοντας τον λόγο του, μίλησε για τις πορείες ενότητας σε όλον τον κόσμο και την ιδέα ότι δεν θα «περπατάμε με φόβο».

Η Τίνα Φέι καίει τον Τζορτζ Κλούνεϊ, πάλι

Και εκεί που νομίζαμε ότι το περσινό της αστείο εις βάρος του Κλούνεϊ θα έμενε αξεπέραστο («Το “Gravity” είναι μια ιστορία για το πώς ο Τζορτζ Κλούνεϊ προτιμά να αιωρηθεί στο διάστημα και να πεθάνει από το να περάσει ακόμη ένα λεπτό με μια γυναίκα της ηλικίας του»), ήρθε η φετινή εκδοχή, ακόμη πιο αστεία αφού ο Κλούνεϊ ήταν στην αίθουσα για να αντιδράσει.

«Η Αμάλ Κλούνεϊ είναι δικηγόρος που ειδικεύεται στα ανθρώπινα δικαιώματα που δούλεψε στην υπόθεση Enron, συνεργάστηκε με τον Κόφι Ανάν σχετικά με τη Συρία και ήταν μέλος της τριμελούς ομάδας των Ηνωμένων Εθνών που διερεύνησε παραβιάσεις του πολεμικού δικαίου στη Λωρίδα της Γάζας... και απόψε ο άντρας της παίρνει βραβείο για το σύνολο της καριέρα του.»
(το σχετικό απόσπασμα ξεκινά γύρω στο πέμπτο λεπτό του παραπάνω βίντεο)

 

Benedict Cumberbatch - the photobomber strikes again at 72nd Golden Globe

A photo posted by Benedict Cumberbatch (@benedictcum) on

Ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς κάνει photobombing, πάλι

Χωρίς να είναι ευχαριστημένος με τον τίτλο του ως βασιλιά του Ίντερνετ αυτήν την περίοδο, ο Βρετανός ηθοποιός δημιούργησε ακόμη μία viral στιγμή, κάνοντας photobombing στην φωτογραφία της Μέριλ Στριπ με την ηθοποιό που υποδυόταν δημοσιογράφο της Βορείου Κορέας (μεγάλη ιστορία, αποτυχημένο αστείο), όπως είχε κάνει στα περσινά Όσκαρ με τους U2. Αυτή η στιγμή επισκίασε την άλλη του, πιο προγραμματισμένη παρουσία, όταν «επελέγη στην τύχη» ως μέλος του κοινού για να παρουσιάσει ένα βραβείο με την Τζένιφερ Άνιστον. Ο Κάμπερμπατς ήρθε για να μείνει.

Ο Πρινς ξυπνάει το κοινό

Πραγματικά τίποτα δεν θα μπορούσε να ενθουσιάσει περισσότερο τους παρευρισκόμενους, πέρα από την εμφάνιση-έκπληξη του βασιλιά του κουλ, Πρινς.

Έχουμε τους επόμενους παρουσιαστές;

Η Έιμι Πόλερκ και η Τίνα Φέι δεν θα επιστρέψουν του χρόνου στις Χρυσές Σφαίρες, άρα η αναζήτηση των αντικαταστατών τους έχει ήδη ξεκινήσει... μήπως αυτή η εμφάνιση της Κρίστεν Γουίγκ και του Μπιλ Χέιντερ μπορεί να τους εξασφαλίσει τη δουλειά;

Ο Μάικλ Κίτον συγκινείται

Η επιστροφή του στους μεγάλους ρόλους μάλλον θα τον φτάσει στα Όσκαρ, και ο Μάικλ Κίτον φαίνεται να απολαμβάνει κάθε στιγμή. Συγκινημένος βαθιά προς το τέλος του λόγου του, ο Αμερικανός ηθοποιός ευχαρίστησε τον γιο του και «καλύτερό του φίλο», και μας έκανε να ανυπομονούμε για τον οσκαρικό του λόγο...

...και η ατάκα του βραβευμένου για την ερμηνεία του στο «House of Cards» Κέβιν Σπέισι

«Αυτή είναι μόνο η αρχή της εκδίκησής μου... είναι η όγδοη υποψηφιότητά μου. Δεν μπορώ να το πιστέψω ότι κέρδισα». Και όλα αυτά με το ποτό στο χέρι.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ