Οι αναγνώστες του cinemagazine.gr ψήφισαν τα δικά τους Όσκαρ!

2016-02-22 12:36:57

Είσαι υπέρμαχος της «Επιστροφής», τρελάθηκες στο Δρόμο της Οργής παρέα με τον Mad Max ή είσαι έτοιμος για «Μεγάλο Σορτάρισμα»; Οι αναγνώστες του cinemagazine.gr ψήφισαν τις αγαπημένες τους οσκαρικές ταινίες για φέτος και έχουμε αποτελέσματα!

Το 2016 σηματοδοτεί την πιο αμφιλεγόμενη και απρόβλεπτη τελετή βραβείων Όσκαρ των τελευταίων χρόνων. Τα φαβορί δεν είναι ξεκάθαρα, υπάρχουν ηχηρές απουσίες και το αμφιλεγόμενο ζήτημα των «ολόλευκων» όσκαρ έχει ήδη ρίξει έντονη σκιά στην πιο λαμπρή βραδιά της βιομηχανίας.

Διαβάστε ακόμη:
Η «Επιστροφή» και ο «Mad Max» για χρυσό! Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες των Όσκαρ 2016
Από τον Μάρλον...στη Λάιζα: 10 αμήχανες στιγμές στα βραβεία Όσκαρ

Ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα και την απόδοση του Κρις Ροκ, του οικοδεσπότη της βραδιάς της 28ης Φεβρουαρίου, το cinemagazine.gr αποφάσισε να σας προσφέρει τη δυνατότητα να αναδείξετε τους δικούς σας νικητές στις βασικές κατηγορίες των Όσκαρ και να διεκδικήσετε συλλεκτικά δώρα!

Οι αναγνώστες ψήφισαν τις ταινίες και ηθοποιούς της προτίμησής τους για τις οκτώ βασικές κατηγορίες Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Ερμηνειών και Σεναρίου και ανέδειξαν τους πραγματικούς νικητές της χρονιάς, πέρα από συμπάθειες!

Η ψηφοφορία ολοκληρώθηκε το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016 και 10 τυχεροί κέρδισαν από ένα πακέτο που περιλαμβάνει το πρόσφατο τεύχος του Περιοδικού ΣΙΝΕΜΑ (Χειμώνας 2015-16) και 5 dvds από την ταινιοθήκη του ΣΙΝΕΜΑ. Οι νικητές θα ενημερωθούν με προσωπικό μήνυμα στη διεύθυνση email που μας έγραψαν.

Με ένα συντριπτικό 62,6% ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο κέρδισε τις προτιμήσεις για τον Α' Αντρικό ρόλο, ενώ η «Επιστροφή» (33%) έναντι του «Mad Max: Ο Δρόμος της Οργής» (18,5%) κέρδισε την Καλύτερη Ταινία, όπως και ο Ινιάριτου (52,6%) τη σκηνοθεσία. Αληθινή μάχη δόθηκε στην κατηγορία Πρωτότυπου Σεναρίου, με την ταινία «Τα Μυαλά που Κουβαλάς» να κερδίζει το «Spotlight: Όλα στο Φως» για 2 ψήφους!

Διαβάστε τη λίστα των νικητών παρακάτω:

Καλύτερη Ταινία: Η Επιστροφή
Σκηνοθεσία: Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιάριτου («Η Επιστροφή»)
Α' Αντρικός: Λεονάρντο Ντι Κάπριο («Η Επιστροφή»)
Α' Γυναικείος: Μπρι Λάρσον («Το Δωμάτιο»)
Β' Αντρικός: Σιλβέστερ Σταλόνε («Κριντ: Η Γέννηση ενός Θρύλου»)
Β' Γυναικείος: Αλίσια Βικάντερ («Το Κορίτσι από τη Δανία»)
Πρωτότυπο Σενάριο: Τα Μυαλά που Κουβαλάς
Διασκευασμένο Σενάριο: Το Δωμάτιο

Το cinemagazine.gr θα ξενυχτήσει και φέτος με μια live, διαδραστική αναμετάδοση, που θα χωρέσει συζητήσεις, διαξιφισμούς, χειροκροτήματα, χασμουρητά, διαφωνίες και συμφωνίες.

Γιατί έτσι είναι τα Όσκαρ. Ο καλύτερος (δεν) κερδίζει (πάντα). 

Παρακολουθήστε τη live κάλυψη του cinemagazine.gr από τις 3:00πμ (ξημερώματα 29/2) στην επίσημη σελίδα του Περιοδικού ΣΙΝΕΜΑ - cinemagazine.gr στο facebook!

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ