84 σήμερα μια ηθοποιός που σφράγισε την εποχή που το Χόλιγουντ άλλαζε όψη και τρόπους και μέσα σε λιγότερο από μια 15ετία ένδοξης καριέρας δημιούργησε έναν θρύλο που την ακολουθεί ως σήμερα.
Με ένα όσκαρ από τρεις υποψηφιότητες, Έμι, BAFTA και τρεις Χρυσές Σφαίρες από δέκα υποψηφιότητες, η Φέι Ντάναγουεϊ ξεκίνησε από τις εκβολές του Καζάν και του Άρθουρ Πεν, βρήκε γρήγορα τον ρόλο της Μπόνι στο «Μπόνι και Κλάιντ», παρά τις αρχικές επιφυλάξεις του συμπρωταγωνιστή της και παραγωγού Γουόρεν Μπίτι και ο δρόμος άνοιξε. Με μια σειρά ρόλων που επευφημούσαν την ασυνήθιστη όσο και σαρωτική ομορφιά της, μια στόφα που θύμιζε μεγάλη κλασσική σταρ στην όψη αλλά πρόδιδε τη νευρωτική επιμέλεια του ρόλου όπως τον ήθελε η νέα γενιά της βιομηχανίας, η Ντάναγουεϊ κατάφερε και να δημιουργήσει τη φήμη της δύσκολης συνεργάτιδας, να κερδίσει τον σεβασμό του ανδρικού κατεστημένου και να αρθρώσει μια σοβαρή φιλμογραφία τουλάχιστον μέχρι τις αρχές του '80.
Από εκεί και μετά, ο αδυσώπητος χρόνος, η αδυναμία αποδοχής του (βλέπε παραμορφωτική πλαστική χειρουργική) αλλά και το απτόητο ταλέντο συνέθεσαν μια φιλμογραφία εντελώς άνιση και κάποτε εντελώς αναντίστοιχη του μεγέθους της, επιτρέποντας πάντως κάποια φωτεινά διαλείμματα να θυμίζουν τι στυλάτο, προσηλωμένο ερμηνευτικό δυναμό υπήρξε. Να είναι γερή.
1![]() | ΕΙΔΗΣΕΙΣΣτάχτη και μπούλμπερη: Πρώτο τρέιλερ για το «Fire and Ash» του Τζέιμς Κάμερον |
2![]() | ΕΙΔΗΣΕΙΣΤρέιλερ: Ο δημιουργός του «Breaking Bad» επιστρέφει με το «Pluribus» |
3![]() | ΕΙΔΗΣΕΙΣOι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες από την Πέμπτη 31 Ιουλίου |
4![]() | PHOTO GALLERY15ο AOAFF powered by ΔΕΗ: Ο «Τίγρης και Δράκος» στις «στέγες» της Τεχνόπολης |
5![]() | ΘΕΜΑΤΑΔημιουργώντας το Πλάσμα: Λαμπρό αφιέρωμα του Vanity Fair στον «Frankenstein» του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο |
Ιούλιος στην Αθήνα...
View moreIt was a perfect night for mystery and horror...
View moreΣτην υπέροχη και...
View moreΧρόνια πολλά Κε...
View moreΕχθές το βράδυ η...
View moreΉ μάλλον ήσασταν εκεί...
View moreΣτο πλαίσιο του 3ου...
View moreΈνα υπέροχο διήμερο...
View more35α γενέθλια για μια...
View moreΦωτογραφικά σουβενίρ...
View moreΧθες το βράδυ, το...
View moreΊσως ο μεγαλύτερος...
View moreΗ Νικόλ Κίντμαν έχει...
View moreΟ 'Τρίτος...
View moreΠάνω από 700 θεατές...
View more