Η Μανόλα Ντάργκις και ο Α.Ο. Σκοτ πηγαίνουν ένα βήμα παραπέρα από τις ανασκοπήσεις μιας κουτσουρεμένης κινηματογραφικά χρονιάς και παρουσιάζουν τα πρόσωπα που έλαμψαν περισσότερο στην πρώτη 20ετία του αιώνα μας.
Είμαστε στον μήνα που προσφέρεται για ανασκοπήσεις και σε μια χρονιά που πολλοί από τους αναμενόμενους τίτλους αναβλήθηκαν για την επόμενη, αυτές μοιάζουν πιο φτωχικές από ότι συνήθως. Είμαστε παράλληλα και στο τέλος μιας χρονιάς που «κλείνει» ένα μέρος του αιώνα μας, μια εικοσαετία, οπότε ευκαιρία για τους κριτικούς να πάνε ένα βήμα παραπέρα. Αυτό σκέφτηκαν οι 2 κριτικοί των New York Times, επιλέγοντας τους καλύτερους ηθοποιούς, αυτούς που διακρίθηκαν για τις ερμηνείες τους από το 2000 και έπειτα. Κάποιοι από αυτούς έχουν μακρά πορεία στο χώρο και πριν από το διάστημα 2000-2020, την οποία συνέχισαν με επιτυχία και ταυτίζονται ως σήμερα με ταινίες από αυτή την χρονική περίοδο.
Όπως γράφουν οι 2 επιμελητές του αφιερώματος, φρόντισαν να κοιτάξουν πέρα από το Χόλιγουντ, διαλέγοντας μεν οσκαρικούς νικητές αλλά και χαμαιλέοντες του χώρου καθώς και διακριθέντες από τον art house χώρο. Κι όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, αποτελούν «25 λόγους για τους οποίους αγαπάμε τις ταινίες, ίσως περισσότερο από ποτέ».
Πηγή άρθρου: https://www.nytimes.com/interactive/2020/movies/greatest-actors-actresses.html
1![]() | ΘΕΜΑΤΑ«Εκτός ελέγχου» η «Φάλαινα» του Αρονόφσκι (Ελληνικό box-office, Tετραήμερο 26.01.23 - 29.01.23) |
2![]() | ΕΙΔΗΣΕΙΣO Κιάνου Ριβς παρακαλούσε κάθε χρόνο να του επιτρέψουν να ξαναπαίξει τον «Constantine» |
3![]() | ΕΙΔΗΣΕΙΣO Mαρκ Μάρον τα βάζει με τα Όσκαρ για τη διερεύνηση της υποψηφιότητας της Άντρεα Ράιζμπορο |
4![]() | ΘΕΜΑΤΑΒίντεο: Οι 10 ωραιότερες ενάρξεις ταινιών |
5![]() | ΕΙΔΗΣΕΙΣO ντελ Τόρο «βλέπει» Ισιγκούρο: «O Θαμμένος Γίγαντας» θα είναι το επόμενο animation του Μεξικανού |