Ίσως ο μεγαλύτερος διευθυντής φωτογραφίας της ιστορίας του σινεμά, γίνεται σήμερα 84 ετών. Γιορτάζουμε που είναι ακόμα μαζί μας, γιορτάζουμε που ζούμε στην εποχή του.
Στην έγχρωμη εποχή του σινεμά, μετά το βασίλειο του ασπρόμαυρου δηλαδή ως την δεκαετία του '50, ο Στοράρο είναι ο βασιλιάς. Του φωτός, του χρώματος, της ψυχολογικής του επίδρασης στην αφήγηση και τους χαρακτήρες. Είναι επίσης ο διευθυντής φωτογραφίας που έχει στο παλμαρέ του συνεργασίες και έργα που αποστομώνουν: Μπερτολούτσι, Κόπολα, Μπίτι, Σάουρα, Άλεν, Αρτζέντο και ενδιάμεσες καλαίσθητες στάσεις που αποτυπώνουν έναν φιλόσοφο της κινηματογραφικής φωτογραφίας, έναν ολοκληρωμένο καλλιτέχνη.
Ο Στοράρο, έχει βραβευθεί με τρία Όσκαρ από τέσσερις υποψηφιότητες, έχει BAFTA, Έμι, μεγάλο τεχνικό βραβείο στις Κάννες, Ντονατέλο, πληθώρα βραβείων Ενώσεων Φωτογράφων καθώς επίσης είναι και ένας από τους μόλις 11 διευθυντές φωτογραφίας που έχουν κερδίσει το σπουδαίο George Eastman Award - και ο μόνος ζων εξ αυτών.
Να είναι γερός, τέτοιοι φωτογράφοι είναι παραπάνω από εργαλεία ενός έργου, είναι όπλα και συνδημιουργοί, αναμενόμενα, βαρυσήμαντων ταινιών.
1![]() | PHOTO GALLERY15ο Athens Open Air Film Festival powered by ΔΕΗ: Κινηματογραφική νουάρ μεγαλοπρέπεια στη Μητρόπολη |
2![]() | ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ28 Xρόνια Μετά |
3![]() | PHOTO GALLERYΤο 15ο Athens Open Air Film Festival Powered by ΔΕΗ ξεκίνησε μαγικά κάτω από τα αστέρια! |
4![]() | ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑΔιπλή Ταυτότητα |
5![]() | ΕΙΔΗΣΕΙΣΉμουν «Κακός προς ενοικίαση»: Ο Γκάρι Όλντμαν μιλά για την εποχή που αποτελούσε στερεότυπο |
Ο 'Τρίτος...
View moreΠάνω από 700 θεατές...
View moreΔείτε συγκεντρωμένες σε μία λίστα όλες τις...
View more51 ετών σήμερα η...
View moreΡόλος «...
View more48α γενέθλια σήμερα...
View moreΠάντα ανήσυχος,...
View more54 (αλήθεια!) ετών...
View moreΝα μην παρανοηθούμε...
View moreΓια να γιορτάσουμε...
View moreΟ Μάικλ Κείν συμπληρώνει...
View more67 ετών σήμερα η...
View moreΕπίσημο μαύρο, μεταλλικά υφάσματα και καρφίτσες...
View moreΑφανής δημοσιογραφικά...
View moreΕκατοντάδες ατίθασες...
View more