Βίντεο: Είναι ο Μπίλι Γουάιλντερ ο καλύτερος σεναριογράφος στην ιστορία του σινεμά; - αφιερωματα , θεματα || cinemagazine.gr
9:52
27/3

Βίντεο: Είναι ο Μπίλι Γουάιλντερ ο καλύτερος σεναριογράφος στην ιστορία του σινεμά;

Σαν σήμερα συμπληρώνονται 20 χρόνια από τον θάνατο του σπουδαίου σεναριογράφου-σκηνοθέτη και ένα βίντεο εκθειάζει την αξεπέραστη αφηγηματική του ικανότητα.

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

40 σεναριογράφοι που εργάζονται στον κινηματογράφο  ψήφισαν για λογαριασμό του Vulture, αυτούς που θεωρούν ως τους καλύτερους σεναριογράφους όλων των εποχών. Ποιος ήταν στο Νο1; Ο Μπίλι Γουάιλντερ, ο άνθρωπος που μπορούσε να προσαρμοστεί απόλυτα στο θέμα που έγραφε, υπογράφοντας στην καριέρα του αριστουργήματα από τον χώρο του φιλμ νουάρ, του δράματος και της κωμωδίας. 

Τι κάνει όμως έναν σεναριογράφο ικανό;

Αυτό αναρωτιέται το παρακάτω βίντεο που εξηγεί λεπτομερώς τις εντυπωσιακές ως σήμερα ικανότητες του Γουάιλντερ στο γράψιμο, που έχουν κάνει ταινίες όπως το «Double Idemnity», τη «Λεωφόρο της Δύσης» και το «Μερικοί το Προτιμούν Καυτό» να μοιάζουν ολόφρεσκες. Τα μυστικά που χρησιμοποιούσε, η σύνδεσή του με τον Ερνστ Λιούμπιτς, η συνεργασία του με τον Τσαρλς Μπράκετ και φυσικά πολλές χαρακτηριστικές σκηνές από τις ταινίες του, δημιουργούν ένα ιδανικό πορτρέτο ενός από τα πιο κοφτερά μυαλά που εργάστηκαν ποτέ στο Χόλιγουντ.