Μισέλ Φράνκο: «Μου αρέσει ο Γιώργος Λάνθιμος» - αφιερωματα , θεματα || cinemagazine.gr
14:19
17/6

Μισέλ Φράνκο: «Μου αρέσει ο Γιώργος Λάνθιμος»

Ο σκηνοθέτης της «Μνήμης» μιλά στην κάμερα του ΣΙΝΕΜΑ και στον Γιάννη Βασιλείου για την ταινία του, που έκανε την πρώτη της πανελλήνια προβολή στις 29ες Νύχτες Πρεμιέρας και κυκλοφορεί στις ελληνικές αίθουσες από αυτή την Πέμπτη.

Συνέντευξη στον Γιάννη Βασιλείου

Δεδομένα, ο Μισέλ Φράνκο είναι ένας δημιουργός που θέλει να προκαλεί έντονες αντιδράσεις με τις ταινίες του. Αν τον πλησιάσεις και του πεις ότι το «New Order» σε εκνεύρισε αφάνταστα, θα σου απαντήσει ότι σε καταλαβαίνει, ενδεχομένως και ότι έχεις δίκιο. Σε Q&A για το «Sundown» είχε ρωτήσει αν κάποιος από τους θεατές ένιωσε εξαπατημένος και θέλει πίσω τα λεφτά του εισιτηρίου. Αστειευόταν, αλλά αν κάποιος από το κοινό όντως τα ζητούσε, πιστεύουμε ότι θα έβγαζε το πορτοφόλι του από την τσέπη και θα του τα έδινε ο ίδιος. 

Την Πέμπτη ξεκινά να προβάλλεται στις αίθουσες η τελευταία ταινία του, η «Μνήμη». Πρόκειται για την πιο προσβάσιμη δουλειά του, για μια απόπειρα στην τρυφερότητα, τυχερή να διαθέτει την Τζέσικα Τσαστέιν και τον Πίτερ Σάρσγκαρντ στο ερμηνευτικό δυναμικό της. Ο Φράνκο μας είχε κάνει την τιμή να έρθει ως προσκεκλημένος των «29ων Νυχτών Πρεμιέρας» για την προβολή της ταινίας του στο πλαίσιο του φεστιβάλ και μας έδωσε συνέντευξη, στην οποία μιλά για τη μνήμη ως στοιχείο της ταυτότητάς μας, για το «Whiter Shade of Pale», για την αδυναμία του να εξηγήσει τις ταινίες του και για τον Γιώργο Λάνθιμο.

Η ταινία κυκλοφορεί στους κινηματογράφους στις 20/06 από την Spentzos Film.