Βίντεο: Τα 5 καλύτερα ιστορικά έπη του σινεμά - αφιερωματα , θεματα || cinemagazine.gr
10:35
21/5

Βίντεο: Τα 5 καλύτερα ιστορικά έπη του σινεμά

Ανενδοίαστα μια εντυπωσιακή παράθεση τίτλων, που εκτός από ιστορικά ενήμερη συστήνει τελικά και μια θαυμάσια, εκλεκτική επιλογή πρώτης πεντάδας.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Σινεμά είδους, μεγάλο (με όλες τις έννοιες), που υπάρχει από την πρώτη στιγμή που το σινεμά κατάλαβε την θεαματική του δυνατότητα, την ιδιότητα να συναρπάζει τον κόσμο του. Η έννοια του ιστορικού έπους, που ξεκινά περισσότερα από 100 χρόνια πριν και διαπερνά πρακτικά κάθε ιστορική περίοδο της ανθρωπότητας, είναι μια ιερή περιοχή που έχει δώσει πολλές σπουδαίες στιγμές. Καλύτερα εκείνες που συνδύασαν το ανεπανάληπτο θέαμα με την εσωτερική καταγραφή των ανθρώπων και της φύσης μας.

Κατά την προσφιλή και θαυμάσια συνήθεια του cinefix παρελαύνουν εδώ πληθώρα τίτλων και εικόνων τους, που αποδεικνύουν το εύρος αυτού του σινεμά. Και οι επιλογές, για μια φορά να το παραδεχτούμε, μπορεί φυσικά να επιδέχονται διαφωνιών είναι όμως εκχύλισμα εκλεκτικό που υπενθυμίζει, ειδικά σε μια περίπτωση, ότι ευτυχώς το σινεμά είναι γεμάτο δημιουργίες που δεν θα μας αφήσουν ποτέ να βαρεθούμε.